تعیین تکلیف پیمانکاران شهرسازی در پی تفکیک وزارت راه و شهرسازی

با تشکیل کمیته تخصصی تفکیک وزارت راه در کمیسیون عمران مجلس بررسی می‌شود تعیین تکلیف پیمانکاران شهرسازی در پی تفکیک وزارت راه و شهرسازی   اعضای کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی با توجه به اهمیت لایحه اصلاح ساختار دولت (تفکیک وزارتخانه‌ها) با تشکیل کمیته‌ای در این کمیسیون برای بررسی دقیق‌تر این لایحه موافقت کردند. به گزارش ایرنا، […]

با تشکیل کمیته تخصصی تفکیک وزارت راه در کمیسیون عمران مجلس بررسی می‌شود

تعیین تکلیف پیمانکاران شهرسازی در پی تفکیک وزارت راه و شهرسازی

 

اعضای کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی با توجه به اهمیت لایحه اصلاح ساختار دولت (تفکیک وزارتخانه‌ها) با تشکیل کمیته‌ای در این کمیسیون برای بررسی دقیق‌تر این لایحه موافقت کردند.

به گزارش ایرنا، محمدرضارضایی‌کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس در نشست این کمیسیون با تأکید بر این‌که با ادغام وزارتخانه‌های راه و ترابری و مسکن و شهرسازی در سال ۹۰، بسیاری از حوزه‌های این دو وزارتخانه مغفول ماند، گفت: متأسفانه در حال حاضر بحث حمل و نقل دریایی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد و بحث هواشناسی که زیرمجموعه وزارت راه است، در کمیسیون کشاورزی مورد بحث قرار می‌گیرد. برای رفع ایراداتی از این بحث باید تفکیک وزارتخانه با دقت و گرفتن نظرات کارشناسی صورت بگیرد.

نماینده مردم جهرم در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که در حیطه ادغام وزارتخانه‌های مذکور تنها شاهد تجمیع هستیم، افزود: باید با بهره‌گیری از تجربیات کشورهای موفق، نسبت به ادامه ادغام این وزارتخانه‌ها و یا تفکیک آنها تصمیم بگیریم.

وی با انتقاد از مغفول ماندن بخش شهرسازی و مسکن با ادغام دو وزارتخانه مذکور تصریح‌کرد: با ادغام وزارتخانه‌ها، ساختار سازمانی بیش از حد بزرگ شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر این‌که بررسی این لایحه در کمیسیون عمران مجلس برای رفع خلأهایی است که در حوزه وزارت راه و شهرسازی می‌بینیم، افزود: انجام کار کارشناسی بیش‌تر لازم و ملزوم تصمیم‌گیری در این خصوص است.

در ادغام وزارتخانه‌ها واگذاری امور به بخش خصوصی صورت نگرفت

فرج ا…‌رجبی، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی از ابتدا اشتباه بوده و تفکیک آن نیز اشتباه است، گفت: باید ببینیم تاکنون مشکلات ادغام وزارتخانه‌ها احصا شده است که اکنون نسبت به تفکیک آن اقدام می‌کنیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که بیش از ادغام، تجمیع مدنظر بوده است، افزود: تفکیک وزارتخانه‌های مذکور مغایر برنامه پنجم و ششم توسعه بوده و به ایجاد پست سازمانی جدید می‌انجامد.

تفکیک وزارت راه و شهرسازی موجب تعیین تکلیف پیمانکاران شهرسازی می‌شود

حسن‌خسته‌بند، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که در برنامه‌های که به کاهش وزارتخانه‌ها اشاره‌داشت، شهرسازی از دست رفته است، گفت: به‌طور حتم وزیری که در حوزه راه فعال است، نمی‌تواند در آن واحد در حوزه مسکن نیز فعالیت کند.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که با ادغام وزارتخانه‌های مذکور چندین سال عدم هماهنگی زیرمجموعه‌ها مشکلات بسیاری را ایجاد کرد، افزود: باید با تفکیک وزارتخانه‌ها، اجازه حل مشکلات را بدهیم.

وی ادامه داد: تفکیک وزارتخانه‌های مذکور بهتر خواهد بود، زیرا مشکلات مسکن مهر حل شده و بسیاری از پروژه‌های مرتبط به شهرسازی و پیمانکاران آن، تعیین تکلیف می‌شوند.

جنس وزارت راه از مسکن متفاوت است

علی‌یارمحمدی دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که در زمان ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، وزارت راه کنونی ۱۰۲۴ مدیرکل داشته است، گفت: این دو وزارتخانه دو جنس مخالف یکدیگر دارند و به همین دلیل کار‌ها به خوبی پیش نمی‌رود.

نماینده مردم زاهدان در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که در طی ۶ سال ادغام وزارتخانه‌های مذکور، گره‌های بسیاری در بخش مسکن ایجاد شده است، افزود: بیش‌تر توجه به حوزه حمل و نقل بوده، در حالی که سیاست‌های حوزه مسکن و حمل و نقل هیچ ربطی به‌ هم ندارد.

وی ادامه‌داد: باید با تفکیک دو وزارتخانه مذکور، اجازه انجام کار کارشناسی به هر دو حوزه داده شود.

تفکیک وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی بعد از ۶ سال اشتباه است

صدیف بدری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که اگر ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی اشتباه بوده، تفکیک آنها بعد از ۶ سال هم اشتباه است، گفت: از تصمیم ادغام این دو وزارتخانه فقط مدیریت‌های استانی ادغام شدند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس‌شورای‌اسلامی با طرح این سؤال که چرا سازمان‌های هوانوردی و هواپیمایی که کاملاً به‌هم تنیده‌اند، بعد از ۶ سال با هم ادغام نشده‌اند، افزود: انفکاک وزارت راه و شهرسازی اشتباهاتش بیش‌تر از ادغام آن است، از این رو باید مشکلات داخلی ادغام حل شود.

تفکیک وزارتخانه‌ها نیازمند انجام کار کارشناسی بیش‌تر است

محمد دامادی دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس به عنوان موافق تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: روند قانونگذاری در کشور اشکالات عمده‌ای دارد، اگر اشتباه در سال ۹۰ رخ داده، باید با اصلاح آن اشکال روند درست را در پیش گرفت.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که با ادغام دو وزراتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، نگرانی‌های بسیاری در بحث شهرسازی ایجاد شد، تصریح‌کرد: کوچک‌سازی دولت با اسم و در حرف نمی‌شود و باید هزینه‌هایی برای این موضوع داده شود.

وی ادامه‌داد: لازم بود دولت همراه لایحه اصلاح ساختار (تفکیک وزارتخانه‌ها) پیوست مربوطه را نیز به مجلس ارایه می‌کرد.

دامادی تأکیدکرد: برای انجام کار کارشناسی دقیق در حوزه اصلاح ساختار دولت باید جلسات بیش‌تری برگزار تا جداسازی با سرعت تکرار اشتباه گذشته نباشد.

تفکیک ضربتی وزارت راه و شهرسازی به صلاح نیست

سیدابوالفضل‌موسوی‌بیوکی با تأکید بر این‌که برای تصمیم‌گیری در حوزه لایحه مذکور نیازمند انجام بحث‌های کارشناسی بیش‌تری هستیم، گفت: این‌که این طرح به صورت یک فوریتی در مجلس بررسی می‌شود، خود نشان از ضرورت انجام کار کارشناسی بیش‌تر دارد.

نماینده مردم یزد در مجلس‌شورای‌اسلامی ادامه داد: با توجه به این‌که تصویب این لایحه نیازمند زمان بیش‌تری است، بنابراین به دولت دوازدهم نرسیده و در آن عملیاتی نیست.

تصمیم یک شبه برای تفکیک وزارتخانه‌ها نتیجه خوبی عاید کشور نمی‌کند

قلی ا…‌قلی‌زاده، عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس در ادامه این نشست با تأکید بر این‌که تفکیک وزارتخانه‌های مذکور ممکن نیست، گفت: ادغام این وزارتخانه‌ها اشتباه بوده و تفکیک یک شبه آنها نیز تکرار اشتباهات قبل است.

نماینده مردم کلیبر و خداآفرین در مجلس‌شورای‌اسلامی ادامه داد: برای این‌که اشتباهات گذشته تکرار نشود و تصمیم درستی اتخاذ کنیم، باید کمیته‌ای متشکل از دولت، مجلس و سایر دستگاه‌های مذکور برای این مهم تشکیل شود.

اهداف ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی محقق نشد

مجیدکیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس در این نشست ضمن مخالفت را تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: پس از ادغام وزارتخانه‌های مذکور، زمان زیادی طول کشید تا آنها با هماهنگ شوند، از این رو نباید یک اشتباه را با اشتباه بزرگ‌تر جبران کرد.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که جدایی از تصمیم به ادغام و یا تکلیف وزارتخاه‌ها باید عملکرد‌ها اصلاح شود، تأکیدکرد: اگر ادغام به درستی صورت گرفته بود، اکنون به فکر تفکیک وزارتخانه‌ها نبودیم.

 

وی ادامه داد: باید وظایف را ساماندهی کنیم و ضمن آسیب‌شناسی با کار کارشناسی و استفاده از تجربیات کشورهای مقدس تصمیمی همه جانبه را اتخاذ کنیم.