معاون پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور هر روز یک زلزله ۳ ریشتر به بالا در کشور اتفاق میافتد معاون پیشگیری و پیشبینی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ایران یکی از ۱۰ کشور حادثهخیز دنیا است و در ۹۰ درصد پهنه سرزمینی کشورمان خطر زلزله وجود دارد بهگونهای که روزانه یک زلزله ۳ ریشتر به بالا […]
معاون پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور
هر روز یک زلزله ۳ ریشتر به بالا در کشور اتفاق میافتد
معاون پیشگیری و پیشبینی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ایران یکی از ۱۰ کشور حادثهخیز دنیا است و در ۹۰ درصد پهنه سرزمینی کشورمان خطر زلزله وجود دارد بهگونهای که روزانه یک زلزله ۳ ریشتر به بالا اتفاق میافتد.
به گزارش فارس، بهنام سعیدی از برنامهریزی آموزش مدیریت بحران برای ۳۱ استان کشور خبر داد و گفت: توجه به آموزش مردم و مسؤولان اولین مرحله در کاهش آثار مخرب حوادث است که آمادگی برای کاهش این آثار باید همراه با انسجام و تعامل باشد تا مؤثر واقع شود.
وی ایران را یکی از ۱۰ کشور حادثهخیز دنیا دانست و افزود: در ۹۰ درصد پهنه سرزمینی کشورمان خطر زلزله وجود دارد بهگونهای که روزانه یک زلزله ۳ ریشتر به بالا اتفاق میافتد.
سعیدی به تلفات زلزله بم اشاره کرد و گفت: این زلزله ۲۸ هزار نفر کشته، ۱۹ هزار مجروح، ۵۱ هزار تخریب واحد مسکونی و تجاری، ۹ هزار زن بیسرپرست، ۸ هزار معلول برجای گذاشت؛ ضمن اینکه ۶ هزار نفر نیز همزمان پدر و مادر خودشان را از دست دادند و خسارتهای روحی به وجود آمد که شاید تاکنون جبران نشده باشد.
وی با بیان اینکه ۲۵۰ هزار نفر از مردم استان یزد آموزشهای لازم مدیریت بحران را دیدهاند، گفت: امیدواریم کرمانشاه دومین استان کشور برای آموزش مردمی مدیریت بحران باشد.
وی همچنین تأکیدکرد: امروز دنیا مسیر خود را در مقابله با بحران تغییر داده است و به مراحلی مانند پیشبینی، آمادگی، مقابله و بازتوانی رسیده است و در مجموع باید به ۳ مرحله قبل از بحران، حین و بعد از بحران توجه شود.
معاون پیشگیری و پیشبینی سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه علم مدیریت بحران را علمی کاربردی عنوان کرد که با استفاده از تجارب گذشته، تجزیه و تحلیل آنها و نیز استفاده از علم و فناوری و ابزار و امکانات به دنبال پیشبینی و سپس پیشگیری از حوادث است.
سعیدی پیشبینی بسیاری از مخاطرات طبیعی را ممکن دانست و گفت: تنها پیشبینی زلزله ممکن نیست که در آنجا نیز باید مانند کشور ژاپن بتوانیم آثار مخرب را به حداقل برسانیم.
وی توجه به زیرساختها را شرط دوم آمادگی برای بحران دانست و گفت: آیا زیرساختهای ما مانند صنعت ساختمانسازی مناسب مقابله با حوادث طبیعی هستند؟
این مقام مسؤول آمادگی و هوشیاری مردم را سومین عامل در کاهش آثار مخرب بحران بیانکرد و افزود: اگر در مدیریت بحران مردم پای کار بیایند میبینیم که زلزله خیلی خطر ندارد، سیل مخرب نیست و حوادث طبیعی قابل کنترل هستند.
وی چابکی، قاطعیت و تصمیمسازی در مواقع بحران و نیز دلسوز بودن را ویژگیهای اصلی یک مدیر بحران عنوان و تأکیدکرد: در زمان بحران باید به رسوم و سنن مردم احترام گذاشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.