استعفا یا برکناری؟! بدسلیقگی فدراسیون فوتبال در تغییر دبیرکل تصمیم فدراسیون فوتبال در انتخاب جانشینی برای «علیرضااسدی» در کمتر از ۲۴ ساعت پس از مجادله کلامی – بیانیهای «کارلوس کیروش» سرمربی تیم ملی فوتبال و دبیر کل سابق فدراسیون شائبههای زیادی را درمورد دلایل اتخاذ این تصمیم مدیریتی ایجاد کرده است. به گزارش ایرنا، […]
استعفا یا برکناری؟!
بدسلیقگی فدراسیون فوتبال در تغییر دبیرکل
تصمیم فدراسیون فوتبال در انتخاب جانشینی برای «علیرضااسدی» در کمتر از ۲۴ ساعت پس از مجادله کلامی – بیانیهای «کارلوس کیروش» سرمربی تیم ملی فوتبال و دبیر کل سابق فدراسیون شائبههای زیادی را درمورد دلایل اتخاذ این تصمیم مدیریتی ایجاد کرده است.
به گزارش ایرنا، هر چند «مهدیتاج» رییس فدراسیون فوتبال بلافاصله پس از انتصاب «محمدرضاساکت» سرپرست دبیرکلی فدراسیون مقابل خبرنگاران قرار گرفت تا به آنها اطمینان دهد که این تغییرات ارتباطی با مجادله «کیروش» – «اسدی» نداشته است، اما توضیحات او نتوانست افکار عمومی را قانع کند.
«علیرضااسدی» از چهرههای شناخته شده فوتبال ایران است که سابقه حضور در تیم ملی را در کارنامه دارد. اما او در دوره مسؤولیت در فدراسیون فوتبال نتوانست خود را با شرایط فوتبال ایران هماهنگ کند.
اسدی از همان ابتدای حضورش در فدراسیون فوتبال به خاطر اینکه گزینه سفارشی وزیر وقت ورزش و جوانان به فدراسیون شناخته میشد با چالش «کارلوسکیروش» سرمربی تیم ملی فوتبال روبهرو شد و درگیریهای لفظی این دو نفر بارها سوژه اصلی رسانهها شد.
اسدی و کیروش در این مجادله لفظی، حق را به خود میدادند و به هیچ عنوان حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نبودند و در نهایت این مسأله که برنامهها و موفقیتهای فوتبال ایران را تحتالشعاع قرارداده بود، روز شنبه با پایان حضور اسدی در پست دبیرکلی همراه شد.
کیروش بارها پس از پیروزیهای تیم ملی فوتبال ایران و حتی زمانی که تیم ایران با برتری مقابل ازبکستان جواز حضور در جام جهانی ۲۰۱۸ را کسب کرد، دبیرکل وقت فدراسیون را آماج غیرمستقیم کلامی خود قرارداد و اسدی را یکی از دشمنان تیم ملی خواند که به گفته مرد پرتغالی از موفقیتهای فوتبال ایران خوشحال نمیشود.
هرچند سخنان کیروش بدون پاسخ نمیماند، اما در نهایت این سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بود که این جدال لفظی را به سود خود پایان داد.
در حالی اسدی، صندلی پر زرق و برق دبیرکلی را با پست مشاور عالی عوض کرد که شائبههای زیادی در این جابهجایی پر سرو صدا وجود دارد.
اوج تردیدها زمانی رخ نمود که «مهدیتاج» رییس فدراسیون فوتبال برای توجیه بیارتباط بودن رفتن اسدی با بیانیه کیروش اعلام کرده که اسدی از پست دبیرکلی فدراسیون استعفاء کرده است و از ماهها قبل بحثهای مربوط به این جابهجایی مطرح بوده است، اما شخص اسدی میگوید استعفایی در کار نیست.
در طرف دیگر، برخی اعضای هیأت رییسه فدراسیون فوتبال تغییر در پستهایی چون دبیرکلی را حق رییس فدراسیون میدانند و با این حال معتقدند که این مسأله باید مورد تأیید اعضای هیأت رییسه قرار گیرد.
«هدایتا…ممبینی» یکی از اعضای هیأت رییسه در گفت وگو با سایت فدراسیون فوتبال اعلام کرده که این تغییر از قبل مطرح بود و بحث روز نبوده است.
این تعبیر ممبینی و واکاوی آن با صحبتهای «مهدی تاج» که معتقد است اسدی استعفا کرده به خوبی نشانگر دوگانگی در سخنان مسؤولان فدراسیون فوتبال است که هنوز نتوانستهاند صحبتهای خود را هماهنگ کنند و شاید این تغییر مخالفانی نیز در فدراسیون داشته باشد.
تغییرات در هر فدراسیونی حق ریاست این مجموعه است که البته باید به تأیید هیأت رییسه و مجمع عمومی برسد و شاید بهتر بود رییس فدراسیون فوتبال برای تغییر سکاندار دبیرکلی تأمل بیشتری به خرج میداد و با هماهنگی دوستانش در فدراسیون، زمان مناسب تری را برای علنی شدن آن انتخاب میکرد.
درست زمانی که کیروش دوباره حمله همه جانبه رسانهای به اسدی را آغاز کرد و دبیرکل نیز جواب سرمربی پرتغالی را داد، خبر برکناری اسدی مطرح شد تا اذهان عمومی به سوی کیروش و قدرت بالای او در تصمیمگیری و اثرگذاری در فوتبال ایران کشیده شود.
بسیاری از بزرگان و کارشناسان فوتبال ایران حتی پس از صحبتهای رییس فدراسیون فوتبال نیز مجاب نشدند که کی روش در تغییر دبیرکل نقشی نداشته است و این مرد پرتغالی را تصمیم گیر در همه مسایل میدانند که میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد و این درحالی بود که سرمربی تیم ملی هم با انتشار مطلبی دخالت در برکناری اسدی را رد کرده و این جابهجایی را نتیجه تصمیم شخص رییس فدراسیون و برگرفته از رهبری تاج در فوتبال کشور دانست.
کیروش اکنون علاوه بر تیم ملی بزرگسالان، سرمربیان تیمهای جوانان و امید را گزینش میکند و همه تیمهای ردههای سنی را زیر نظر دارد که البته مسأله غیرطبیعی تلقی نمیشود، اما این مربی که موفق شده تیم ملی فوتبال ایران را دو بار متوالی به جام جهانی برساند، اکنون در چینش افراد در ساختمان مجلل سئول یک رأیدهنده متنفذ جلوهگر شده است.
گزینش «محمدرضاساکت» مدیر تیمهای ملی که روابط حسنهای با کی روش دارد به عنوان دبیرکل جدید فدراسیون و تعریف و تمجیدهای سرمربی تیم ملی از این انتخاب نشان میدهد که فدراسیون ارزش زیادی برای نظرات وی قائل است.
با این حال بسیاری بر این باورند که حضور ساکت در پست دبیرکلی نیز دائمی نخواهد بود و پس از آرام شدن شرایط، فرد دیگری به عنوان دبیر انتخاب خواهد شد تا ساکت توانش را در سازمان تیمهای ملی بهکار گیرد. حتی در این زمینه نام افرادی که پیش از این در فدراسیون فوتبال دارای کرسیهای مطرح بودهاند برای دبیرکلی مطرح شده است.
از گوشه و کنار شنیده میشود که تغییرات در فدراسیون فوتبال همچنان ادامه دارد و پس از تغییر نایب رییس بانوان و دبیرکل، احتمال جابه جایی در دیگر پستها نیز وجود دارد.
شاید مهدیتاج به این نتیجه رسیده که پس از ثبات ریاستش نیاز به تغییرات گسترده در بدنه مدیریت فدراسیون فوتبال دارد و باید دوستان و همراهان قدیمیاش را جایگزین افراد به جامانده از دوره قبلی ریاست کند.
البته هنر مدیریت در آن است که تغییرات در زمانهای مناسب و بهگونهای رقم بخورد که شائبههای کجسلیقگی در آن نمایان نباشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.