جزییاتی از نحوه فعالیت کشتی کلاسیک بانوان

جزییاتی از نحوه فعالیت کشتی کلاسیک بانوان فدراسیون کشتی با توجه به راه‌اندازی کشتی کلاسیک بانوان با پوشش ویژه به تشریح جزییات و چگونگی آغاز فعالیت در این رشته پرداخت و این اتفاق را فرصت خوبی برای ایران دانست. به گزارش مهر، چند روز پیش بود که خبر رسید کمیته اجرایی اتحادیه جهانی با پیشنهاد […]

جزییاتی از نحوه فعالیت کشتی کلاسیک بانوان

فدراسیون کشتی با توجه به راه‌اندازی کشتی کلاسیک بانوان با پوشش ویژه به تشریح جزییات و چگونگی آغاز فعالیت در این رشته پرداخت و این اتفاق را فرصت خوبی برای ایران دانست.

به گزارش مهر، چند روز پیش بود که خبر رسید کمیته اجرایی اتحادیه جهانی با پیشنهاد فدراسیون کشتی ایران مبنی بر برگزاری رقابت‌های کشتی کلاسیک بانوان با لباس پوشیده، موافقت کرد و خواستار پیگیری جدی‌تر در این عرصه شد. بدین‌ترتیب اتحادیه جهانی به فدراسیون کشتی ایران اعلام کرد این رقابت‌ها در عرصه ملی پذیرفته شده و ایران هم می‌تواند از این پس این مسابقات را برگزار کند.

البته در این میان برخی ابهامات وجود داشت و بسیاری از اهالی کشتی به دنبال جزییات بیش‌تر و چگونگی فعالیت کشتی کلاسیک بانوان با لباس ویژه و پوشیده شدند.

در این راستا «فرناز پناهی‌زاده» مسؤول روابط بین‌الملل فدراسیون کشتی به مهر گفت: حضور این سبک جدید در کشتی بانوان (کشتی کلاسیک با پوشش کامل) فرصتی خوب برای ایران و سایر کشورهای اسلامی است که با توجه به علاقه‌مندی کشورهای مسلمان و حتی غیرمسلمان از این فرصت، برای ورود تدریجی این سبک به رقابت‌های بین‌المللی بزرگ استفاده نماید.

عضو کمیسیون زنان اتحادیه جهانی کشتی افزود: کمیته بین‌المللی المپیک کاملاً متوجه مشارکت محدود و ناکافی زنان در رشته کشتی است و این موضوع به یکی از شرایط ماندگاری کشتی در المپیک‌ها تبدیل شده است. این رشته با توجه به نوع پوشش کامل، گوش‌بند و حفاظ سر مورد توجه بانوان زیادی در کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته، زیرا نوع پوشش فعلی جدا از مباحث فرهنگی، باعث آسیب‌دیدگی‌های جدی نیز می‌شود.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی کشتی کلاسیک بانوان (با پوشش کامل) کشتی‌گیران کشورهای مختلف مسلمان و غیرمسلمان خواستار شرکت در مسابقات این رشته شده‌اند. در همین راستا کشورهای قدرتمند کشتی دنیا از جمله روس‌‌ها و آمریکایی‌‌ها نیز با توسعه این سبک از کشتی زنان مشکل دارند، چون این رشته باعث می‌شود ایران در میان تعدادی از کشورهای متقاضی محوریت پیدا کند.

وی تأکیدکرد: با توجه به نوع پوشش کامل، این رشته کاملاً مجزا از کشتی آزاد زنان (کشتی با دوبنده) بوده و قرار است به‌عنوان یک سبک مجزا فعالیت کند. تکنیک‌های فنی این رشته مانند کشتی آزاد زنان است، اما هم بخشی از قوانین آن با کشتی آزاد زنان تفاوت دارد و هم با توجه به پوشش در نظر گرفته شده، در دو تایم دو دقیقه‌ای برگزار خواهد شد.

پناهی‌زاده خاطرنشان‌کرد: با توجه به تأیید اتحادیه جهانی، فدراسیون کشتی ایران که برنامه‌های مختلف کلاس‌های داوری و مربیگری این رشته را آغاز کرده، در ابتدا می‌تواند مسابقات کشتی کلاسیک زنان را با حضور ۳ تیم داخلی و خارجی در ایران برگزار کند. در این راستا با دعوت از تیم‌های مختلف خارجی به ایران، نسبت به توسعه کشتی کلاسیک بانوان در بین کشورهای دیگر اقدام خواهیم کرد تا به‌تدریج این رشته جایگاه خود را به‌دست آورد.

به گفته عضو کمیسیون زنان اتحادیه جهانی کشتی این اتحادیه با آگاهی از تقاضای گسترده بانوان علاقه‌مند به کشتی در دنیا، به‌ویژه بانوان مسلمان نسبت به تغییر در پوشش در کشتی بانوان، در مصوبه کمیته اجرایی خود اعلام کرده این حرکت فدراسیون کشتی ایران، یک گام بزرگ در جهت توسعه کشتی زنان است و این طرح قطعاً در آینده دستاوردهای بیش‌تری خواهد داشت.

 

پناهی‌زاده در پایان تأکیدکرد: این سبک جدا از کشتی آزاد زنان است و ورزشکاران این رشته با کشتی‌گیران کشتی آزاد زنان کشتی نمی‌گیرند.