حکمرانی تک‌سهم‌‌‌ها بر معامله‌گران گروهی

حکمرانی تک‌سهم‌‌‌ها بر معامله‌گران گروهی معامله‌گران بورس تهران دیروز در حالی معاملات متعادل و کم‌حجم را به نظاره نشستند که با حضور کمرنگ حقوقی‌‌‌ها فقط حقیقی‌‌‌ها سمت و سوی بازار را تعیین می‌کنند، بازاری که به تک‌سهم‌های کوچک بیش از سهم‌های دیگر اقبال نشان می‌دهد. به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس […]

حکمرانی تک‌سهم‌‌‌ها بر معامله‌گران گروهی

معامله‌گران بورس تهران دیروز در حالی معاملات متعادل و کم‌حجم را به نظاره نشستند که با حضور کمرنگ حقوقی‌‌‌ها فقط حقیقی‌‌‌ها سمت و سوی بازار را تعیین می‌کنند، بازاری که به تک‌سهم‌های کوچک بیش از سهم‌های دیگر اقبال نشان می‌دهد.

به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات این روز با افزایش ۱۱۳ واحدی روی رقم ۷۹ هزار و ۴۹۰ واحد ایستاد.

شاخص کل هم ‌وزن اما با افزایش ۲۰ واحدی عدد ۱۷هزارو۳۴۳ واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش ۱۱۳ واحدی به رقم ۸۶هزارو۸۸۷ واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش ۸۹ واحدی به رقم ۵۴هزارو۸۷۹ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۱۹۲ واحدی عدد ۱۷۷هزارو۸۰۴ واحد را به نمایش گذاشت.

همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افزایش سه واحدی به ۹۰۵ واحد رضایت داد.

براساس این گزارش، در این روز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های معدنی و صنعتی با ۴۳ واحد، همراه اول با ۳۷ واحد و سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با ۲۴ واحد افزایش بیش‌ترین تأثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با ۲۳ واحد، پارس خودرو با ۱۷ واحد و ایران خودرو با ۹ واحد کاهش بیش‌ترین تأثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از ۱۴۳ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست‌به‌دست شدن بیش از ۶۳۱ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۶ هزار و ۹۶۸ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات این روز نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی فارابی، زرین معدن آسیا و حق تقدم خرید سهام آن، مهرکام پارس، حفاری شمال، دارویی و بهداشتی لقمان، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، رادیاتور ایران، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، آبسال، تراکتورسازی ایران، صنعتی سپنتا، دشت مرغاب، سایپا دیزل، گروه تولیدی مهرام، ایران‌یاسا تایر و رابر، جوش و اکسیژن ایران، اوراق مشارکت نفت و گاز پرشیا، صنایع پتروشیمی دهدشت، فراوری زغال سنگ پرورده طبس، مجتمع صنعتی آرتاویل تایر، کشتیرانی آریا، صکوک اجاره صایتل، کارخانه‌های مخابراتی ایران، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه و حق تقدم خرید سهام آن، پتروشیمی مارون، گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان، اوراق اجاره صخابر از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌های نفت ایرانول، اوراق اجاره صدانا، حق تقدم خرید سهام بانک ایرانیان، مهندسی ساختمان تأسیسات راه‌آهن بازگشایی شدند.

همچنین سرمایه‌گذاری ملی ایران بلوک ۱٫۵۶ درصدی سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات را به قیمت پایه هر سهم ۱۵۵ تومان روانه میز فروش بورس تهران کرد که خریداری نداشت.

دیروز در بازار۲ بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامدار عمده اختصاص دارد، ۴۰ میلیون سهم شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به ارزش ۹ میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

اندکی بیش از ۳۵ میلیون سهم پلی‌اکلیر به ارزش کم‌تر از دو تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.

در بانک تجارت روز گذشته ۳۰ میلیون سهم به ارزش کم‌تر از دو میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

۱۱ میلیون سهم فولاد آلیاژی ایران نیز به ارزش بیش از دو میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده مواجه شد.

کم‌تر از ۶ میلیون سهم سرمایه‌گذاری جامی اما به ارزش کم‌تر از یک میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

۵٫۵ میلیون سهم سیمان فارس و خوزستان نیز به ارزش کم‌تر از ۹۰۰ میلیون تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده روبه‌رو شد و در مخابرات اما امروز تعداد ۵ میلیون سهم این شرکت به ارزش کم‌تر از یک میلیارد تومان به کدهای انتقالی راه پیدا کرد.

براساس این گزارش، بورس تهران در حالی معاملاتی به نسبت کم‌حجم را نظاره‌گر بود که با حضور کمرنگ حقوقی‌‌‌ها در بازار اغلب معامله‌گران ترجیح می‌دادند، تا با تمرکز و تک‌سهم‌های اغلب برخوردار از سهام‌شناوری پایین باشند.

بازاری که این روز‌‌ها با کنار گذاشتن تحلیل، به نظر می‌رسد با روش معاملات هجومی در گروه‌های کوچک سهامداری،  بازدهی‌های مورد نظر خود را مدیریت کند.

همچنین در حالی از به نتیجه نرسیدن شورای رقابت بر سر تعیین نرخ ارز بین مجتمعی خوراک شرکت‌های پتروشیمی خبر رسید که برخی شنیده‌ها حاکی از تجدید قوای دوباره پتروشیمی‌‌‌ها برای خروج از بورس کالا حکایت دارد، با این تفاوت که این بار صنایع پایین‌دستی پتروشیمی نیز ناگزیر از عدم تحقق نیاز‌‌ها و اهداف خود در بورس کالا با مجتمع‌های بالادستی همسو شده است.

عرضه‌کنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا معتقدند با وجود تدوین دستورالعمل عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا از سوی شورای رقابت اما در آستانه یک‌ساله شدن این تصمیم، اغلب محصولات عرضه شده به بورس با وجود رعایت کف عرضه اما بیش از نیمی از آنها به دلیل نبود مشتری برگشت می‌خورد، این در حالی است که بورس کالا نیز در قبال نیاز تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان هیچ آپشن جدیدی از جمله تأمین اعتبار و یا تسهیلات را ارایه نمی‌دهد.

در گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن نیز اگرچه حجم عرضه سهام بر خرید غلبه داشت، اما تک‌سهم‌های این گروه از جمله ایران ارقام، داده‌پردازی و آسان پرداخت پرشین در معاملاتی کم‌حجم همچنان با اقبال خریداران روبه‌رو هستند.

تصویب آیین‌نامه نصب صندوق‌های فروشگاهی در هیأت دولت و احتمال بررسی آن در صحن مجلس طی روزهای آینده باعث شد تا برخی از سهم‌‌‌ها در این گروه مورد توجه نوسان‌گیران قرار گیرد.

 

گفتنی است، بازار سهام در این روز بازاری به نسبت کم حجم بود که در کنار حضور کم‌رنگ حقوقی‌ها، فرصتی برای تحرک توده‌های سهامداری حقیقی با هدف تمرکز بر تک‌سهم‌های مختلف را ایجاد کرد.