رییس انجمن علمی حسابداری ایران مطرح کرد نیازمند تشکیل سازمان «ارتباط دانشگاه با صنعت» هستیم انجمنهای علمی توان بازیابی حلقه مفقوده میان صنعت و دانشگاه را دارند رامین شاهی – رییس انجمن علمی حسابداری ایران گفت: تولید فکر کاربردی یعنی تولید تکنولوژی و این یعنی تولید ملی و اشتغال که متأسفانه هماکنون بزرگترین و دردآورترین […]
رییس انجمن علمی حسابداری ایران مطرح کرد
نیازمند تشکیل سازمان «ارتباط دانشگاه با صنعت» هستیم
انجمنهای علمی توان بازیابی حلقه مفقوده میان صنعت و دانشگاه را دارند
رامین شاهی – رییس انجمن علمی حسابداری ایران گفت: تولید فکر کاربردی یعنی تولید تکنولوژی و این یعنی تولید ملی و اشتغال که متأسفانه هماکنون بزرگترین و دردآورترین مشکل کشورمان شده است.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، ناصر پرتوی طی سخنان خود در همایش بررسی رویکرد دولت دوازدهم در مشارکت نخبگان جهت تصمیمسازیها و مدیریت کشور تصریح کرد: هر زمان به صورت واقعی به این نتیجه رسیدیم که توان و اجماع تفکرات علمی و تخصصی انجمنهای علمی کشور میتوانند بخشی از مشکلات کشور را حل کنند، یعنی اولین گام لازم را برداشتهایم مگر آنکه باور نداشته باشیم که خردجمعی و البته هماهنگ غالباً برتر از خردفردی کارایی دارد ولی تاکنون یا اینگونه نبوده و یا اندک و ناچیز و کم اثر بوده است.
یکی از دو نماینده کمیسیون تخصصی گروه علوم انسانی در انجمنهای علمی کل کشور با اشاره به ریشهیابی مشکلات صنعت اظهارداشت: متأسفانه ۳ کلمه قدیمی و تکراری را در حدود ۸۰-۷۰ سال به صورت مکرر گفته و شنیده میشود و آن ارتباط دانشگاه با صنعت است. در حالیکه هرگز این ارتباط عمیق نبوده و نیست و متأسفانه نخواهد شد.
پرتوی افزود: نکته قابل تأمل این جاست که توجه شود کجای این حلقه ارتباط میان صنعت و دانشگاه مفقود شده است؟ در این میان انجمنهای علمی، کانال علم و دانش با بازار کار مرتبط هستند. از سویی دیگر در صنعت و بازار کار نیز دانش تولید میشود که به دانشگاهها و محافل آکادمیک راه نمییابد لذا آیا واقعاً نیازی به دفتر، سازمان، واحد، بنگاه، ارگانی تحت نام این ۳ کلمه معروف «ارتباط دانشگاه با صنعت» در کشور احساس نمیشود؟ لذا ارتباط علم، دانش، بینش و بالاخره مهارت باید با دانش بازار کار ایجاد همافزایی کنند و این حلقه مفقوده را تنها انجمنها چنانچه از آنان رسماً خواسته شود، میتوانند بیابند و به سرانجام برسانند.
ناصر پرتویی در ادامه با ریشهیابی مشکلات انجمنهای علمی کشور خاطرنشان ساخت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کمیته یا کارگروه در وزرات علوم، به عنوان تنها متولی آموزش عالی کشور وجود داشته و مشغول فعالیت است در حالی که انجمنهای علمی باید تشکیلدهنده این کمیتهها باشند نه افراد دیگر و نه افرادی از انجمنها. از سوی دیگر هر کدام از انجمنهای علمی در بخشهایی از دولت، مجلس و یا قوه قضاییه همکاری و یا نفوذ دارند ولی متأسفانه همه اینها پراکنده و غیرجامع است و در این میان آنها نیازمند حمایت معنوی وزارتخانه «علوم، تحقیقات و فناوری» برای ادامه کار آمد فعالیت انجمنها هستند.
رییس انجمن علمی حسابداری ایران در ادامه با اشاره به نقش وزارت علوم، اذعانداشت: در مصوبه ۲۶۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تأسیس انجمنها، وزارت علوم بیشتر نقش نظارتی و سیاستگذاری انجمنها را برعهده دارد ولی فقط وزارت علوم میتواند حلقهای از تفکر، علم، دانش و عمل را در ارتباط با دانشگاه و بازار کار توسط انجمنها ایجاد کند.
پرتوی با اشاره به تحمیل مشکلات مالیاتی به انجمنهای علمی تصریحکرد: دقیقاً ۹ روز پیش یک مسؤول بلندپایه سازمان امور مالیاتی در جمع حداقل ۱۵۰ انجمن اظهارداشت که فعالیتهای آموزشی انجمن مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشود و این خطر عدم حمایت وزارت علوم از انجمنهای علمی در اینگونه موارد وجود دارد و برای آنان مشکلساز شده و کارایی آنها را برای رسیدن به اهداف مهم کشور کاهش میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.