مناطق آزاد باید به مبادی صادراتی تبدیل شوند

مجری برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مناطق آزاد مناطق آزاد باید به مبادی صادراتی تبدیل شوند معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور و مجری برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مناطق آزاد از ارزش ۸۴۰ میلیون دلاری محصولات صادراتی از مناطق آزاد هفتگانه کشور در سال ۹۵ خبر داد. به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد، مهدی […]

مجری برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مناطق آزاد

مناطق آزاد باید به مبادی صادراتی تبدیل شوند

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور و مجری برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مناطق آزاد از ارزش ۸۴۰ میلیون دلاری محصولات صادراتی از مناطق آزاد هفتگانه کشور در سال ۹۵ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد، مهدی بازرگان در نشست با فعالان اقتصادی جزیره قشم در سالن مرکز بین‌المللی رشد برگزار شد، گفت: سال ۹۴ میزان صادرات مناطق آزاد کشور به ۶۴۰ میلیون دلار رسید و در سال ۹۵ این رقم به ۸۴۰ میلیون دلار افزایش یافت.

وی، افزایش صادرات سال گذشته مناطق آزاد کشور در مقایسه با سال ۹۴ را با سیاست گذاری مقام معظم رهبری در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی و افزایش سهم ۳۰ درصدی این مناطق مرتبط دانست و افزود: اگر سیاست اقتصاد مقاومتی از ۱۰ سال پیش در مناطق آزاد پیگیری شده بود، امروز سهم صادراتی این مناطق بسیار چشمگیر بود.

به گفته معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، تا زمانی که مناطق آزاد در حوزه تولید صادرات محور به نقطه قابل‌قبولی نرسند مباحث مربوط به قاچاق کالا از این مناطق پررنگ دیده می‌شود.

او گفت: امسال نیز برنامه‌های ویژه‌ای برای فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی در مناطق آزاد کشور تبیین شده که افزایش ۳۰ درصدی صادرات نسبت به سال ۹۵ مهم‌ترین آنهاست و مبنای اصلی کمک دبیرخانه به مناطق آزاد کشور به میزان صادرات تولیدکنندگان هر منطقه مربوط می‌شود.

بازارگان یادآور شد: مناطق آزاد براساس سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی علاوه بر تولید محصولات صادرات محور می‌بایست در زمینه انتقال فن‌آوری‌های پیشرفته به سرزمین اصلی، تسهیل در تولید و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج اقدام کنند.

وی با اعلام این‌که مبادی ورودی مناطق آزاد باید به دریچه‌ای برای صادرات تولیدی تبدیل شوند، افزود: مهم‌ترین امتیاز اقتصاد مقاومتی، مصون کردن کشور در برابر آسیب‌های خارجی است که از طریق صادرات تولیدات داخلی امکان‌پذیر می‌باشد.

او به میزان مصرف بالای سوخت نفت و گاز در ایران اشاره کرد و گفت: کشور ما با مصرف سالانه ۵۰ میلیارد دلار سوخت در ردیف پرمصرف‌کننده‌‌ترین کشور‌ها قرار دارد و اگر ما از نعمت خدادادی نفت و گاز برخوردار نبودیم مشخص نبود کشورمان امروز در چه شرایطی قرار داشت.

به گفته معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، تا پیش از انقلاب به خاطر سیاست‌های وابستگی ایران به خارج از کشور، تولید نقش و جایگاه مناسبی نداشت و سود در ورود کالاهای خارجی بود.

وی بیان داشت: با گذشت ۳۸ سال از انقلاب و گذر از دوره‌های مختلف و موفقیت جوانان کشورمان در عرصه‌های مختلف علمی و صنعتی نباید همچنان مبادی ورودی کشور به روی محصولات خارجی باز باشد و مناطق آزاد باید براساس سیاست‌های خاص به مبادی صادراتی تبدیل شوند.

بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث اظهارنامه‌های مالیاتی در مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: سوءاستفاده از قوانین و مقررات ویژه مناطق آزاد توسط متخلفان، موجب شده تا قانون‌گذار مجبور به وضع قوانین جدید از جمله اظهارنامه‌های مالیاتی کند.

وی، ثبت بی‌رویه شرکت‌ها در مناطق آزاد را هم از جمله اقدامات گریز از قانون برشمرد و افزود: بسیاری از شرکت‌ها در مناطق آزاد کشور با اهداف خاص و سوء استفاده به ثبت رسیده است.

معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور همچنین بیان داشت: ارزش هر منطقه آزاد به میزان موفقیت آن منطقه در عرصه اقتصاد مقاومتی بستگی دارد و در اقتصاد مقاومتی رویکرد ما حمایت از تولید و بازار داخلی است و با راهکارهای مختلف باید از تولیدکنندگان حمایت کرد.

 

بنا به این گزارش، در این نشست علاوه بر معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، شهرام موسوی مدیر گسترش و تسهیل صادرات و امور گمرکی، حجت الاسلام محمد میرزایی مشاور امور مالیاتی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور و حمیدرضا مومنی رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و شماری از معاونان و مدیران این سازمان نیز حضور داشتند.