گیاهان دارویی منبعی که تهدید کم آبی ایران را به فرصت تبدیل میکند عضو شورای ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کشت گیاهان دارویی را یک فرصت برای توسعه در وضعیت کم آبی ایران عنوان کرد. به گزارش ایرنا، فاطمه سفیدکن افزود: گیاهان دارویی جزو گیاهانی هستند که اکثر […]
گیاهان دارویی منبعی که تهدید کم آبی ایران را به فرصت تبدیل میکند
عضو شورای ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کشت گیاهان دارویی را یک فرصت برای توسعه در وضعیت کم آبی ایران عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، فاطمه سفیدکن افزود: گیاهان دارویی جزو گیاهانی هستند که اکثر آنها نیاز آبی بالایی ندارند. مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع چندین سال بر روی کشت دیم گیاهان دارویی که مقاوم به کم آبی بوده و یا گیاهانی که میتوانند در شرایط دیم و بدون هیچگونه آبیاری در بارندگی حداکثر ۲۵۰ میلیمتر رشد کنند، کار کرده است.
امروزه به این نتیجه رسیدهایم که بسیاری از گیاهان دارویی، گیاهان پرتوقعی نیستند و این قابلیت را دارند تا در شرایط کم آبی رشد کنند.
وی توضیح داد: وزارت کشاورزی به دلیل بحران آبی و خشکسالی، تغییر الگوی کشت را در برنامههای خود قرارداده است. بنابراین گیاهانی که مصرف آبی بالا دارند قرار است از چرخه کشت و کار وسیع خارج شده و یا مقدار آنها بسیار کم شود. بنابراین برای تغییر این الگوی کشت، یکی از گیاهانی که مدنظر قرار دارد، گیاهان دارویی است.
سفیدکن افزود: پس گیاهان دارویی را از دو منظر معرفی میکنیم، یک دسته آن گیاهانی که میتوانند در تغییر الگوی کشت که در وزارت کشاورزی مطرح است مفید واقع شوند. گیاهانی که میتوانند پرورش داده شده و پس از فرآوری ارزش افزوده بالایی داشته باشند و در عین حال نیاز آبی بالایی ندارند.
به گفته وی، گروه دوم گیاهانی هستند که میتوان آنها را در دیمزارهای شیبدار کم بازده کشت کرد و در این دیمزارها نمیتوان گیاهان زراعی دیگری را کشت کرد، این محلها این قابلیت را دارند که در آنها گیاهان دارویی کشت شود. بنابراین میتوان به گیاهان دارویی از این منظر به عنوان یک پتانسیل بالا توجه نشان داد.
این عضو شورای توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: درختی دارویی که میتواند در اقلیمهای مختلف کشور مفید واقع شود و برای توسعه زراعت چوب نیز بهکار رود اکالیپتوس است.
وی ادامهداد: گونههای مختلف اکالیپتوس موقعیت رشد در مناطق مختلف آب و هوایی ایران را دارد. ضمن اینکه میتوان از چوب درخت اکالیپتوس استفاده کرد و هم از برگهای آن اسانس و داروهای انسانی و دامی تولید کرد. پس میتوان گفت هر دو پتانسیل را با هم دارا است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.