«کَبر» با خواص دارویی و خوراکی «کبر» گیاهی بومی مدیترانه، در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقایشمالی و برخی مناطق آسیا به عمل میآید. کبر در ایران همچنین در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان کرمان (ارتفاعات […]
«کَبر» با خواص دارویی و خوراکی
«کبر» گیاهی بومی مدیترانه، در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقایشمالی و برخی مناطق آسیا به عمل میآید.
کبر در ایران همچنین در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان کرمان (ارتفاعات روستای اسلامآباد شیبکوه شهرستان منوجان) میروید.
خواص درمانی و کاربرد خوراکی
۱- در استان فارس از میوههای کَبر بعد از تلخیزدایی ترشی تهیه میشود.
۲- کبر یک جزء جدانشدنی از غذاهای ایتالیایی مخصوصاً غذاهای سیسیلی و جنوب ایتالیا است. از کبر به وفور در انواع سالادها، سالادهای پاستا، پیتزا، خوراکهای گوشتی و انواع سسهای پاستا استفاده میشود.
۳- این گیاه در پزشکی کهن یونانی و عرب مورد استفاده قرار میگرفته است.
۴- پوست این گیاه مزه تند و گس و اثر آرامکننده، معرق و نرمکننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانههای پوستی سودمند است.
۵- شیخالرییسبوعلیسینا میفرماید: سپرز (طحال) را از ماده سودایی پاک کند و بعد از آن بهبود کامل حاصل شود.
۶- پرورده آن با سرکه و عسل دافع و خارجکننده سموم بدن و مدر سودا است.
۷- ریشه کبر جهت بهبود فالج و برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و یا رطوبات است، بسیار نافع است.
۸- ترکیب آن با ادویههای معطر مانند سنبلالطیب، اسطوخودوس، اذخر و عسل تحلیل برنده و خارجکننده ترشحات لزج سینه است.
۹- چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه بهصورت خوراکی و چه ضماد آن نافع است.
۱۰- ترشح ادرار و حیض را زیاد میکند و برای بازشدن خون قاعدگی در موارد قطع آن در زنان جوان مؤثر است و نیروی جنسی را افزایش میدهد.
منبع: سایت نارگیل
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.