«کَبر» با خواص دارویی و خوراکی

«کَبر» با خواص دارویی و خوراکی «کبر» گیاهی بومی مدیترانه، در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقای‌شمالی و برخی مناطق آسیا به عمل می‌آید. کبر در ایران همچنین در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان کرمان (ارتفاعات […]

«کَبر» با خواص دارویی و خوراکی

«کبر» گیاهی بومی مدیترانه، در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقای‌شمالی و برخی مناطق آسیا به عمل می‌آید.

کبر در ایران همچنین در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان کرمان (ارتفاعات روستای اسلام‌آباد شیبکوه شهرستان منوجان) می‌روید.

خواص درمانی و کاربرد خوراکی

۱- در استان فارس از میوه‌های کَبر بعد از تلخی‌زدایی ترشی تهیه می‌شود.

۲- کبر یک جزء جدانشدنی از غذاهای ایتالیایی مخصوصاً غذاهای سیسیلی و جنوب ایتالیا است. از کبر به وفور در انواع سالادها، سالادهای پاستا، پیتزا، خوراک‌های گوشتی و انواع سس‌های پاستا استفاده می‌شود.

۳- این گیاه در پزشکی کهن یونانی و عرب مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

۴- پوست این گیاه مزه تند و گس و اثر آرام‌کننده، معرق و نرم‌کننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه‌های پوستی سودمند است.

۵- شیخ‌الرییس‌بوعلی‌سینا می‌فرماید: سپرز (طحال) را از ماده سودایی پاک کند و بعد از آن بهبود کامل حاصل شود.

۶- پرورده آن با سرکه و عسل دافع و خارج‌کننده سموم بدن و مدر سودا است.

۷- ریشه کبر جهت بهبود فالج و برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و یا رطوبات است، بسیار نافع است.

۸- ترکیب آن با ادویه‌های معطر مانند سنبل‌الطیب، اسطوخودوس، اذخر و عسل تحلیل برنده و خارج‌کننده ترشحات لزج سینه است.

 ۹- چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به‌صورت خوراکی و چه ضماد آن نافع است.

۱۰- ترشح ادرار و حیض را زیاد می‌کند و برای بازشدن خون قاعدگی در موارد قطع آن در زنان جوان مؤثر است و نیروی جنسی را افزایش می‌دهد.

 

منبع: سایت نارگیل