استقرار ۳۰۰ واحد تولیدی و طراحان لباس ایتالیا در شهرک صنعتی پوشاک

معاون وزیر صمت اعلام کرد استقرار ۳۰۰ واحد تولیدی و طراحان لباس ایتالیا در شهرک صنعتی پوشاک مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تشکیل تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان پوشاک و احداث شهرک صنعتی پوشاک را مقدمه‌ای برای ترویج فرهنگ پوشاک اسلامی معرفی کرد. به گزارش مهر، علی‌یزدانی در مراسم امضای تفاهمنامه ۵ جانبه […]

معاون وزیر صمت اعلام کرد

استقرار ۳۰۰ واحد تولیدی و طراحان لباس ایتالیا در شهرک صنعتی پوشاک

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تشکیل تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان پوشاک و احداث شهرک صنعتی پوشاک را مقدمه‌ای برای ترویج فرهنگ پوشاک اسلامی معرفی کرد.

به گزارش مهر، علی‌یزدانی در مراسم امضای تفاهمنامه ۵ جانبه احداث شهرک صنعتی پوشاک افزود: این توافقنامه در راستای تشکیل و توسعه شرکت‌های تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان در صنعت پوشاک، با هدف هم‌افزایی فعالان این صنعت، توسعه دانش فنی، تحقق اقتصاد مقاومتی در این حوزه که شامل گسترش و ترویج فرهنگ استفاده از پوشاک اسلامی ایرانی و تجاری‌سازی و توسعه مدیریت دانش برپایه تحقیق و توسعه شامل طراحی، تولید پوشاک و خدمات با ارزش افزوده منعقد شد.

معاون وزیر صنعت تصریح‌کرد: در روزهای پایانی دولت یازدهم و با رهنمودهای مقام‌معظم‌رهبری و ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ امروز در این مراسم مهم‌ترین گام برای حفظ صنعت و توسعه آن برای تأمین نیاز داخل و صادرات برداشته شد

وی افزود: دو نکته اصلی در این مراسم مدنظر بوده است. نخست آن‌که به نوعی شکل‌دهی آنچه که در قانون اساسی به آن اشاره شده در این تفاهمنامه مورد توجه قرار گرفت. نکته دوم آن‌که در حوزه اقتصاد مقاومتی این اقدام خارج از شعار و تبلیغ با نگاهی جمعی اتفاق می‌افتد.

یزدانی ادامه‌داد: علاوه بر وزارت صنعت، وزارت تعاون، بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری و انجمن تخصصی مرتبط حضور دارند. بنابراین مجموعه‌ای جامع در این پروژه شکل گرفته است.

در این مراسم تفاهمنامه ۵ جانبه همکاری‌های مشترک جهت تشکیل تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان و احداث شهرک صنعتی پوشاک کشور با حضور علی یزدانی، معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و کلانتری معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیر صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون، رییس انجمن پوشاک و همچنین مدیر صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک به امضا رسید.

استقرار ۳۰۰ بنگاه تولیدی و طراحانی از ایتالیا در شهرک صنعتی پوشاک

یزدانی در پایان مراسم امضای توافقنامه ۵ جانبه همکاری مشترک برای تشکیل تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان و ساخت شهرک صنعتی پوشاک کشور در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مباحثی که در شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح است، پوشش اسلامی منطبق با فرهنگ جامع ایرانی است و در همین راستا توافقنامه ۵ جانبه امروز با همکاری هر ۳ بخش فعال اقتصادی کشور یعنی دولت، بخش خصوصی و بخش تعاونی به امضا رسید.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مکان نمایی و وسعت این شهرک گفت: شهرک صنعتی پوشاک کشور در مقابل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و با دسترسی مناسب به مترو، بزرگراه و خطوط هوایی در فضایی به وسعت ۱۹۰ هکتار ساخته می‌شود که امکان توسعه آن تا ۳۰۰ هکتار وجود دارد که در یکی از سفرهای رییس‌جمهوری به استان تهران به تصویب رسید.

وی همچنین با اشاره به زمان در نظر گرفته شده برای اجرای پروژه بیان‌کرد: طراحی فاز نخست این شهرک انجام شده و طراحی فاز دوم آن نیز مراحل نهایی کار را می‌گذراند و بیش از ۳۰۰ بنگاه تولیدی پوشاک به همراه خدمات جنبی شامل هتل، آموزشگاه‌ها و آموزشکده‌های مهارتی و طراحی با همراهی برندهای معتبر طراح از ایتالیا و سایر کشورهای صاحب نام در آن مستقر می‌شوند.

یزدانی تصریح‌کرد: زیرساخت‌های این شهرک از سوی دولت تأمین و ساخت فضاهای تجاری و تولیدی توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد.

 

وی اظهارداشت: وسعت هر واحد تولیدی و خدماتی در این شهرک ۳ تا ۵ هزار مترمربع پیش‌بینی شده که در مجموع فضایی با زیربنای یک میلیون متر مربع با اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریالی تا زمان بهره‌برداری ساخته خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان‌کرد: سرمایه‌گذاری ساخت واحد‌ها ۵ ساله خواهد بود و سرمایه ثابت خرید تجهیزات و ساخت مستحدثات طی ۵ سال تسویه خواهد شد.

وی درباره زمان آعاز و اجرای طرح بیان‌داشت: طی روزهای آینده عملیات اجرایی آغاز شده و همزمان واگذار قطعات به اشخاص و توسط انجمن پوشاک کشور انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در پاسخ به مهر در خصوص سازوکار نظارت بر کیفیت و کمیت تولیدات این شهرک تصریح کرد: کیفیت ساخت واحدهای تولیدی این شهرک با مشارکت مهندسان مشاور از شرکت‌های معتبر و کیفیت تولیدات با حضور شرکت‌های شناسنامه‌دار معتبر دارای نشان تجاری با نگاه تأمین نیاز داخلی و پس از آن صادرات اجرایی شده و در خصوص طراحی نیز با نگاهی به مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور نظارت می‌شود.

وی ادامه‌داد: تاکنون سرمایه‌گذاران خارجی از کشورهای ایتالیا، چین، کره‌جنوبی و ترکیه برای حضور و مشارکت در این شهرک اعلام آمادگی کرده‌اند.

یزدانی مبنی بر محل تأمین ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز در این شهرک گفت: مطابق سیاست‌هایی که امسال در مصوبه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی به آن توجه شده، ۵ هزار بنگاه تولیدی در طرح نوسازی قرار گرفته‌اند که با استفاده از حداکثر توان ساخت داخل نوسازی می‌شوند و رفع فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات صنعت پوشاک کشور از همین محل قابل انجام است.

گفتنی است این توافقنامه در راستای تشکیل و توسعه شرکت‌های تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان در صنعت پوشاک، با هدف هم‌افزایی فعالان این صنعت، توسعه دانش فنی، تحقق اقتصاد مقاومتی در این حوزه (شامل گسترش و ترویج فرهنگ استفاده از پوشاک اسلامی ایرانی) و تجاری‌سازی و توسعه مدیریت دانش بر پایه تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید پوشاک و خدمات) با ارزش افزوده فراوان در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های حمایتی بخش تعاون بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون و انجمن صنعت پوشاک کشور منعقد و به امضا رسید.

موضوع این توافقنامه، همکاری و هم‌افزایی در تشکیل تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان صنعت پوشاک کشور و ساخت و راه‌اندازی شهرک صنعتی پوشاک کشور در منطقه فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) است.

 

مدت اجرای تفاهمنامه از زمان امضای متن تفاهمنامه به مدت ۳ سال تعیین شد که در صورت توافق طرفین قابل تمدید است.