معاون وزیر نفت با تشریح جزییات توافق نفتی با توتال فرانسه از آمادگی ایران برای آغاز یک رقابت جدید با عربستان سعودی برای توسعه صنایع پتروشیمی در دوران پساتحریم خبر داد. به گزارش مهر، مرضیه شاهدایی در تشریح سیاستهای جدید توسعه صنعت پتروشیمی ایران در سال ۹۵ گفت: انتقال دانش و تکنولوژی، جذب سرمایه […]
معاون وزیر نفت با تشریح جزییات توافق نفتی با توتال فرانسه از آمادگی ایران برای آغاز یک رقابت جدید با عربستان سعودی برای توسعه صنایع پتروشیمی در دوران پساتحریم خبر داد.
به گزارش مهر، مرضیه شاهدایی در تشریح سیاستهای جدید توسعه صنعت پتروشیمی ایران در سال ۹۵ گفت: انتقال دانش و تکنولوژی، جذب سرمایه خارجی، تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمه تمام پتروشیمی از مهمترین اهداف توسعه صنعت پتروشیمی در سال جدید است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اعلام اینکه در سالجاری تعداد ۱۰ مجتمع جدید پتروشیمی در مدار بهرهبرداری قرار میگیرد، افزود: با بهرهبرداری از واحدهای جدید پتروشیمی در سال جاری ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی امسال حدود ۷ میلیون تن افزایش مییابد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از فاز دوم خط لوله استیلن غرب و فاز اول مجتمع پتروشیمی دماوند، اظهار کرد: همزمان با بهرهبرداری از طرحهای نیمه تمام پتروشیمی مذاکره با سرمایهگذاران آسیایی و اروپایی به منظور جلب منابع مالی و اعتباری مورد نیاز طرحهای جدید پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسؤول با اشاره به وجود ۵۵ طرح نیمه کاره پتروشیمی در سطح کشور، بیان کرد: علاوه بر این، ۲۸ طرح جدید پتروشیمی با رویکرد متنوعسازی سبد تولید محصولات تعریف و اجرایی خواهد شد.
شاهدایی با اشاره به مذاکرات انجام شده با توتال فرانسه به منظور ساخت یک مجتمع عظیم پتروشیمی در کشور تصریح کرد: تاکنون موافقتنامه اولیه بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و توتال فرانسه امضا شده است و بهزودی هیأتی از این شرکت اروپایی برای نهایی کردن مذاکرات وارد تهران خواهد شد.
وی همچنین از انجام مذاکرات متعدد با شرکتهای آلمانی برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و افزود: در بین کل شرکتهای آلمانی مذاکرات با ۳ شرکت معتبر این کشور در مراحل نهایی وجود دارد و پیشبینی میشود به زودی قراردادهای جدیدی با شرکتهای آلمانی امضا شود.
آغاز رقابت ایران و عربستان در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در ادامه در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر چگونگی رقابت ایران با عربستان سعودی با عنوان مهمترین رقیب منطقهای در صنایع پتروشیمی منطقه و خاورمیانه، گفت: صنعت پتروشیمی ایران در مقایسه با عربستان سعودی از مزیتهای متعدد سرمایهگذاری برخوردار است بهطوری که یکی از مهمترین مزیتهای سرمایهگذاری در صنایع پتروشیمی ایران، متنوع بودن خوراکهای مایع و گاز طبیعی برای ساخت پتروشیمی است.
این عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه هیچ یک از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس از مزیت متنوع بودن سبد خوراک صنایع پتروشیمی ایران برخوردار نیستند، تأکید کرد: این ویژگی منجر به افزایش درخواست سرمایهگذاران خارجی برای مشارکت و سرمایهگذاری در طرحهای جدید صنعت پتروشیمی ایران شده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای سالجاری جذب ۸ میلیارد دلار سرمایه جدید به صنایع پتروشیمی در اولویت قرار گرفته است، گفت: تاکنون طرحهای متعدد برای جذب سرمایهگذاران در جذب سرمایه پتروشیمی تعریف و معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه با اشاره به آغاز بهکار دهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست در هفته جاری و با حضور معاون اول رییسجمهور، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۹۰۰ شرکت ایرانی و خارجی از ۲۵ کشور جهان شامل ۱۳ کشور اروپایی در کشور آسیایی و دو کشور آفریقایی و استرالیا برای حضور در نمایشگاه قطعی شده است.
این مقام مسؤول از سفر ۲۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۹ کشور جهان به منظور امضای قرارداد خرید محصولات جدید پتروشیمی و پلیمری خبر داد و افزود: با توجه به لغو تحریمها، استقبال شرکتهای خارجی از برگزاری این نمایشگاه قابل قبول بوده است.
شاهدایی همچنین از حضور شرکتهایی از کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا، فرانسه، انگلیس، اسپانیا، جمهوری چک، سوییس، هلند، دانمارک، لهستان، روسیه، بلژیک، چین، کره جنوبی، تایوان، هند، سنگاپور، ترکیه، امارات، عراق، بحرین، پاکستان، استرالیا و آفریقای جنوبی در نمایشگاه امسال ایران پلاس خبر داد و خاطرنشان کرد: مهمترین هدف برگزاری این نمایشگاه، توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی و متنوعسازی سبد تولید انواع محصولات پلیمری و پتروشیمی در ایران است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.