مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو افزایش سهم معدن در اقتصاد مستلزم جذب فناوریهای جدید مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو گفت: سهم بخش معدن و صنایع معدنی با جذب فناوریهای جدید در اقتصاد باید افزایش یابد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شمسالدینسیاسیراد در […]
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو
افزایش سهم معدن در اقتصاد مستلزم جذب فناوریهای جدید
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو گفت: سهم بخش معدن و صنایع معدنی با جذب فناوریهای جدید در اقتصاد باید افزایش یابد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شمسالدینسیاسیراد در اجلاس فناوری معدنکاری در ایران با موضوع «ارایه یک چارچوب رویه جامع برای پیادهسازی و اتوماسیون معادن ایران» با بیان این مطلب اظهارداشت: سهم بخش معدن و صنایع معدنی از طریق افزایش ظرفیت استخراج و تولید معادن و فرآوری استحصال و ایجاد ارزش افزوده افزایش مییابد که این امر، مستلزم تحولات فناوری است.
وی افزود: مسأله ارتقای سطح ایمنی، بهداشت و محیطزیست در بخش معدن، اکتشاف، بهرهبرداری از معادن کم عیار و مصارف بهینهسازی نیز نیازمند توجه به بهبود شاخصهای بهرهوری است و نوآوریهای تکنولوژی میتواند به بهبود شاخصهای بهرهوری و افزایش سهم معدن در تولید ناخالص داخلی و تولید ناخالص ملی کمک کند.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه اقتصادی، رشد اقتصاد ۸٫۸ درصد هدفگذاری شده است، گفت: این رقم برای بخش معدن، ۸٫۴ درصد است که ۲٫۴ درصد آن (۳۰ درصد) باید از طریق بهرهوری تحقق یابد.
وی ادامهداد: رشد اقتصاد یا از طریق منابع جدید دولت یا از طریق بهرهوری از منابع موجود حاصل میشود. از این رو، باید به موضوع بهرهوری توجه ویژه داشته باشیم.
سیاسیراد با بیان اینکه آینده صنعت معدنکاری دنیا بر ۳ حوزه اصلی تمرکز کرده است، خاطرنشانکرد: این حوزهها شامل همکاری، تعامل و سازماندهی، عملیات و تکنولوژی و کارکنان و سازماندهی نحوه کار است.
وی ادامه داد: در تعامل این ۳ حوزه با هم، امکان بهینهسازی عملیات معدنی و حصول حداکثر ارزش افزوده ذخایر و منابع معدنی تحقق پیدا خواهد کرد. آنچه مهم است مسأله عملیات و فناوری است که در این حوزه، موضوع اصلی مدیریت بهتر داراییها است. بهرهوری به معنای افزایش کارایی و کاهش هزینه و کاهش قیمت تمام شده تولید معدنی است. موضوع دیگر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که نقش آن در معدنکاری دنیا بسیار حایز اهمیت است که در آموزشهای رسمی و غیررسمی و توسعه زیرساختهای معدنی مطرح است.
به سمت معدنکاری اتوماسیون پیش رویم
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در ادامه به موضوع حرکت به سمت معدنکاری از دور و مدرن اشاره کرد و گفت: در این زمینه که از سال ۱۹۵۰ آغاز شده، باید در معادن ایران به سمت استفاده از اتوماسیون خودکار و نیمهخودکار در استخراج مواد معدنی پیش رویم.
وی ادامه داد: در این سیر تحول (اتوماسیون معادن)، ۳ مرحله شامل استفاده از تجهیزات معدنی، استفاده از روشهای خودکار براساس نرمافزارهای فناوری اطلاعات و مرحله سوم، جایگزینی ماشین به جای انسان و استفاده از دستگاههای کاملاً خودکار در محیطهای پرمخاطره در معادن زیرزمینی و روباز است.
سیاسیراد با اشاره به اینکه در حوزه فناوری ایمیدرو، مطالعاتی درباره توسعه سیستمهای مکانیزه در کشور شروع کردیم، گفت: در اینجا از متخصصان کشور که در این زمینه در معادن ایران میتوانند کمک کنند برای توسعه همکاریهای متقابل اعلام آمادگی میکنیم.
وی ادامه داد: برای توسعه اتوماسیون در معدن در دو حوزه «اتوماسیون و خودکار کردن فرایندهای نرمافزاری» و «توسعه فناوریهای رباتیک و خودکار در تجهیزات و ماشینآلات معدنی» باید متمرکز شویم. برای توسعه این حوزه نیازمند توجه به ۴ بخش مشتمل بر «حرکت به سمت استفاده از سیستمهای کنترل از دور»، «استفاده از سیستمهای حاوی عدم مداخله انسان در عملیات»، «استفاده از تجهیزات بدون استفاده از درایمر» و «رسیدن به مرحله اتوماسیون کامل» است که امروز در کشورهای پیشرفته در دست بررسی است.
وی ادامه داد: مزایای استفاده از اتوماسیون در معادن شامل بهبود وضعیت ایمنی در معادن کشور، افزایش بهرهوری، کارایی بهتر سوخت و انرژی در فعالیتهای معدنی، کاهش تعمیرات و نگهداریهای برنامهریزی نشده و خرابیهای دائمی و بهبود شرایط کار و نیز استفاده بهینه از وسایل نقلیه در معادن است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.