بوکردن غذا هم موجب چاقی می‌شود

بوکردن غذا هم موجب چاقی می‌شود حس بویایی می‌تواند به لذت بردن از غذا کمک کرده و به‌طور ناخودآگاه موجب چاقی شود. به گزارش مهر، یافته‌ها آشکار ساخته است که موش‌های چاقی که حس بویایی‌شان را از دست داده بودند با وجود مصرف رژیم غذایی چرب وزنشان کاهش یافت در حالی‌که همتایان‌شان با حس بویای […]

بوکردن غذا هم موجب چاقی می‌شود

حس بویایی می‌تواند به لذت بردن از غذا کمک کرده و به‌طور ناخودآگاه موجب چاقی شود.

به گزارش مهر، یافته‌ها آشکار ساخته است که موش‌های چاقی که حس بویایی‌شان را از دست داده بودند با وجود مصرف رژیم غذایی چرب وزنشان کاهش یافت در حالیکه همتایان‌شان با حس بویای قوی دو برابر وزن عادی خود چاق شدند.

نتایج محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد بوی غذایی که می‌خوریم در نحوه برخورد بدن با کالری‌ها نیز نقش مهمی دارد.

این یافته‌ها بر ارتباط کلیدی بین سیستم بویایی و مناطق مغزی تنظیم‌کننده متابولیسم، به‌خصوص هیپوکامپ، تأکید دارند اگرچه به گفته محققان، همچنان مدارهای نورونی ناشناخته هستند.

سلین ریرا، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «مطالعه نشان می‌دهد اگر ما ورودی سیستم بویایی را دستکاری کنیم می‌توانیم بر نحوه درک مغز از توازن انرژی و نحوه تنظیم توازن انرژی از طریق مغز تغییر ایجاد نماییم.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد از دست دادن حس بویایی هم در انسان‌هایی که غالباً دچار اختلال در خوردن می‌شود، نقش کلیدی دارد.

 

به عبارت دیگر افزایش وزن صرفاً حاصل میزان کالری مصرفی نیست، بلکه با نحوه حفظ این کالری در بدن نیز ارتباط دارد. این نتایج راه‌گشای تولید داروهایی است که از طریق غیرفعال کردن سیستم بویایی، سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کنند.