رییس ساتبا تنوع زیاد قیمتی در مناقصات بینالمللی، توسعه انرژیهای نو را انحصاری میکند نصب ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا گفت: تکلیف ما نصب ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک در کشور طی ۵ سال است که دست یافتنی است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل […]
رییس ساتبا
تنوع زیاد قیمتی در مناقصات بینالمللی، توسعه انرژیهای نو را انحصاری میکند
نصب ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا گفت: تکلیف ما نصب ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک در کشور طی ۵ سال است که دست یافتنی است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نیرو، سیدمحمدصادقزاده با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی و دولت از برجستهترین مدافعان انرژیهای تجدیدپذیر در کشور هستند، گفت: بهترین روش روندی است که بیشترین تعداد مردم را درگیر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کنیم، لذا بیشترین مشارکت مردمی بیشترین موفقیت را دربرخواهد داشت و این موضوع در یکی از بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقاممعظمرهبری با عنوان مردمی کردن اقتصاد تأکید شده است.
وی با اشاره به اینکه کار اداری که ما در تجدیدپذیرها داریم بیش از آن که یک مبارزه اقتصادی باشد یک مبارزه مدیریتی و مغز افزاری است، گفت: تعداد زیادی از کسانی که در صنعت انرژی مؤثر هستند بر این باورند که انرژیهای فسیلی غیرقابل رقابت هستند؛ در مقابل گروه دیگری وجود دارند که به انرژیهای تجدیدپذیر اعتقاد دارند با این باور که تجدیدپذیرها اکنون اقتصادیتر از سوختهای فسیلی است و علاوه برآن تنوع بخشی به سبد انرژی، حفظ محیطزیست و مزیتهای دیگری را نیز در بر دارد. این گروه به دنبال توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور هستند.
معاون وزیر با ذکر این نکته که مقبولیت انرژیهای تجدیدپذیر به شدت افزایش پیدا کرده و به صورت یک مطالبه جدی درآمده است افزود: طی دو سال اخیر به همت مجلس و دولت اتفاقی افتاده که هنوز اندکی زمان نیاز است تا میوه آن را بچینیم. خرید تضمینی برق، ۲۰ ساله شدن دوره خرید، توسعه تکنولوژی، متنوع شدن قیمتها و افزایش سطح آنها و ثبات گرفتن نهاد متولی تجدیدپذیرها از اقدامات مهم در دو سال اخیر بوده است.
رییس ساتبا گفت: سال ۹۴ که اوج حرکت تجدیدپذیرها با روش قبلی بود ما ۱۴ مگاوات نیروگاه نصب کرده بودیم در سال ۹۵ توسعه تجدیدپذیرها به ۱۰۰ مگاوات رسید در سال جاری تا کنون ۱۰۰ مگاوات به بهرهبرداری رسیده یا در آستانه بهرهبرداری است و حدود ۸۰۰ مگاوات نیروگاه در حال ساخت است و ما تا پایان سال به نزدیکی ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت در تجدیدپذیرها خواهیم رسید. اما اعتقاد داریم که هنوز از نظر کمی بایستی بیشتر رشد کنیم.
وی افزود: تکلیف ما نصب ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک در کشور طی ۵ سال است که دستیافتنی است به شرط اینکه حضور گسترده بخش خصوصی خدشهدار نشود.
معاون وزیر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قیمت گذاری تجدیدپذیرها امروزه در دنیا کاهش پیدا کرده ولی تنوع زیادی در قیمتها است مثلاً در کشور چین آخرین مناقصه حدود ۸ سنت بر کیلووات ساعت است، در ابوظبی حدود ۲.۵۵ و در دبی که نزدیک ابوظبی است حدود ۷٫۵ سنت بر کیلووات ساعت میباشد این تفاوتها محل تأمل است و نبایست با بیتدبیری باعث قطع کردن دست مردم از توسعه تجدیدپذیرها شده و اجازه دهیم انحصار چند شرکت در این حوزه اقتصادی شکل بگیرد؛ این کار خطرناکترین اتفاق ممکن است.
وی افزود: بزرگترین خدمتی که دولت میتواند انجام دهد آن است که کمترین مداخله در یک فرایند اقتصادی را داشته باشد مگر در قسمتهایی که گریزی از آن نیست مثل صدور پروانه احداث، انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق و در نهایت پرداخت صورت حسابهای خرید برق.
رییس ساتبا با اشاره به اینکه ما کشوری هستیم که هزینه تمام شده انرژی حاصل از سوخت فسیلی آن ۱۲ سنت بر کیلووات ساعت است در حالی که از این مبلغ فقط ۱٫۵ سنت بر کیلووات ساعت را از مردم دریافت میکنیم و جزو معدود کشورهایی هستیم که برای سوخت فسیلی یارانه گسترده پرداخت میکنیم، گفت: امروزه تجدیدپذیرها قطعاً مقرون به صرفهتر از فسیلیها هستند و اگر ما شهامت قطع پرداخت یارانه به سوختهای فسیلی را داشته باشیم دیگر نیازی به پرداخت یارانه به انرژیهای تجدیدپذیر نیز نخواهد بود و مطمئناً بخش خصوصی بدون نیاز به حمایت دولت هموارتر از همیشه میتواند توسعه تجدیدپذیرها را به عهده بگیرد.
وی افزود: الان بخش خصوصی بدون اینکه کمکی از جانب ما داشته باشد خطوط تولید تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر را در حال راهاندازی دارد و ما امیدواریم این زیر ساخت مردمی که ایجاد شده است هر ساله گسترش یابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.