خودنمایی بخش خصوصی فاوا در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات

خودنمایی بخش خصوصی فاوا در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات گروه IT – در راستای راه‌اندازی فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات، سامانه آموزش الکترونیکی، سامانه آنلاین تأمین کالای مصرفی، شبکه استعلام بها و زندگی هوشمند (جزیی از شبکه اینترنت اشیا) توسط شرکت صبانت افتتاح شد. با نزدیک شدن راه‌اندازی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات، شرکت صبانت […]

خودنمایی بخش خصوصی فاوا در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات

گروه IT – در راستای راه‌اندازی فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات، سامانه آموزش الکترونیکی، سامانه آنلاین تأمین کالای مصرفی، شبکه استعلام بها و زندگی هوشمند (جزیی از شبکه اینترنت اشیا) توسط شرکت صبانت افتتاح شد.

با نزدیک شدن راه‌اندازی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات، شرکت صبانت پروژه‌هایی را در این راستا تعریف کرد که با حضور وزیر ارتباطات به بهره‌برداری رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در مراسم افتتاح پروژه‌هایی که در راستای راه‌اندازی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات برگزار شد، ‌پروژه توسعه شبکه ثابت صبانت در استان زنجان، پروژه توسعه شبکه ثابت استان تهران شهر جدید پرند و پروژه توسعه شبکه ثابت استان بوشهر، شهر جدید عالیشهر، دلوار و شهرک‌های صنعتی افتتاح شدند.

از سوی دیگر در این مراسم برنامه اقدام توسعه خدمات پایه در بستر شبکه ملی اطلاعات شامل سامانه آموزش الکترونیکی، Raaibod سامانه آن‌لاین تأمین کالای مصرفی Fanasan، شبکه استعلام بها وHubco شبکه اینترنت اشیا (IoT) افتتاح شد.

براساس این گزارش نقشه راه صبانت در مسیر توسعه شبکه ملی اطلاعات شامل، توسعه زیرساخت شبکه و توسعه شبکه‌های مترو و انتقال است؛ همچنین توسعه شبکه‌های دسترسی شامل ایجاد شبکه در نقاطی که شبکه موجود نیست به صورت FTTH/FTTB/FTTC است و ارتقای شبکه‌های موجود از طریق بهبود فناوری به صورت FTTC و VDSL و خدمات پایه و سرویس‌های محتوایی تجارت الکترونیک و توسعه کسب و کارهای نوین شامل شبکه استعلام بها Hubco و سازمانه آن‌لاین تأمین کالای مصرفی Fanasasn می‌شود.

بنا بر اعلام، توسعه خدمات محتوایی و پایه شامل سامانه آموزش الکترونیکی Raaibod و سامانه نمایش درخواستی (VOD) NamaNet و توسعه شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی بر بستر شبکه ملی اطلاعات است.

واکنش به اظهارات دبیر کارگروه فیلترینگ

وزیر ارتباطات در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه فیلترینگ که گفته اسامی ۸ هزار کانال تلگرامی برای فیلتر شدن برای چندمین بار به وزارت ارتباطات اعلام شده اما اقدامی صورت نگرفته، گفت: این نظرات شخصی دبیر کارگروه فیلترینگ است و نظر کارگروه نیست.

محمود واعظی در حاشیه افتتاح پروژه‌های بخش خصوصی در راستای بهره‌برداری از فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران در واکنش به صحبت‌های اخیر دبیر کارگروه تعیین محتوای مجرمانه که گفته بود اسامی ۸ هزار کانال تلگرامی برای فیلتر شدن برای چندمین بار به وزارت ارتباطات اعلام شده اما وزارت ارتباطات اقدامی نکرده و برای سرویس‌های خارجی جاده می‌کشد، گفت: ایشان دبیر یک کارگروه است و این مطالب نظر کارگروه نیست و نظر شخصی ایشان است.

وی ادامه داد: ایشان مرتب سخنرانی می‌کنند که تخصص‌شان در این حوزه نیست و نظرشان این است که همه چیز بسته شود اما کارگروه در کشور براساس نظر یک شخص اداره نمی‌شود.

واعظی ادامه‌داد: هر آنچه کارگروه تصمیم بگیرد برای همه محترم است و باید اجرا شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: اظهارات شخصی دبیر کارگروه در حالی مطرح می‌شود که افراد دیگری را نیز می‌توانید پیدا کنید که نظرات دیگری دارند و براساس نظر یک نفر نمی‌توان رفتار کرد و معیار ما سیاست‌های دولت و رهنمودهای رهبری است که بر اساس آن عمل می‌کنیم.

وی گفت: ایشان یک طرز فکری دارند که فکر می‌کنند همه چیز باید مسدود شود اما براساس تجربیات ایران و دنیا اعلام می‌کنیم که با بستن امکان ایجاد شغل‌های جدید و ایده جدید نیست و مردم را به سمت استفاده از فیلترشکن هل می‌دهید.

واعظی ادامه‌داد: در این باره چند وظیفه را برعهده داریم؛ نخست این‌که هر چه می‌توانیم برای پاکسازی فضای مجازی انجام دهیم و سپس فرهنگسازی مردم و رسانه‌ها از الزامات است زیرا مردم ایران نیز باید بدانند که این پدیده تنها مختص به ایران نیست و احتیاج به سواد دیجیتالی دارند.

امسال ۱۳۰ هزار شغل در حوزه ICT ایجاد می‌شود

واعظی همچنین با بیان این‌که سال گذشته صد هزار شغل در بخش ICT ایجاد شده، گفت: امسال نیز برنامه ایجاد ۱۳۰ هزار شغل در حوزه ICT را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به پروژه اینترنت اشیا در ایران، گفت: از دو سال قبل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه اینترنت اشیا را آغاز کرد که هم‌اکنون پایلوت آن در مرحله اجراست که یکی از حوزه‌های اینترنت اشیا با موضوع خانه هوشمند توسط یک شرکت خصوصی اجرا شده است.

 

وی گفت: بنا بر اعلام یک بازار اندرویدی ۱۲۰ هزار اپلیکیشن فارسی در این بازار موجود است و ۲۳ هزار گروه برنامه‌نویسی در ایران فعالیت می‌کنند که نشان می‌دهد تولید محتوا در حال جا باز کردن در کشور است.