افزایش نرخ بازگشت مجدد زنان به زندان در زمستان

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد افزایش نرخ بازگشت مجدد زنان به زندان در زمستان معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده ارایه طرح‌هایی از جمله تعادل جنسیتی در مدیریت‌ها، توانمندی اقتصادی و سیاسی زنان و… را از جمله برنامه‌های کاهش عدم تعادل جنسیتی در حوزه زنان نام برد و گفت: در […]

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد

افزایش نرخ بازگشت مجدد زنان به زندان در زمستان

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده ارایه طرح‌هایی از جمله تعادل جنسیتی در مدیریت‌ها، توانمندی اقتصادی و سیاسی زنان و… را از جمله برنامه‌های کاهش عدم تعادل جنسیتی در حوزه زنان نام برد و گفت: در حال حاضر در شاخص‌های آموزش و بهداشت دستاوردهای خوبی را شاهدیم اما در شاخص‌های اقتصادی و سیاسی با محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی مواجهیم که در مجموع شاخص‌های توسعه انسانی ایران را تغییر داده‌اند.

به گزارش ایلنا، شهیندخت‌مولاوردی در کارگروه تخصصی امور زنان و خانواده استان تهران که امروز در محل استانداری تهران با حضور هاشمی، استاندار تهران و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های مختلف و سازمان‌های مردم نهاد برگزار شد، گفت: در دولت دوازدهم «طرح توان‌افزایی زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده» را در دستور کار خود داریم.

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه با تأکید بر آن‌که در دولت دوازدهم از عملکرد کلیشه‌ای در حوزه زنان و خانواده فاصله خواهیم گرفت و به مأموریت اصلی خود نزدیک خواهیم شد، گفت: اقدامات معاونت زنان و خانواده رییس‌جمهور برنامه ششم توسعه در پنج محور اصلی اولویت‌بندی شده‌اند. این در حالیست که قانون برنامه پنجم توسعه در این حوزه بسیار کلی‌گویی کرده و آرمان‌گرایانه بود و این باعث شد در سال پایانی اجرای این برنامه در نهایت فقط ۳۰ درصد آن محقق شود.

مولاوردی در ادامه اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه دولت با آسیب‌شناسی که انجام داد احکام بسیار محدودی را برای برنامه ششم توسعه پیشنهاد کرد که در نهایت مجلس شورای اسلامی تعداد مواد پیشنهادی دولت را برای برنامه ششم توسعه از ۳۵ ماده به ۱۰۱ ماده رساند. البته از لحاظ محتوایی مشکلی در برنامه ایجاد نشد و تغییر خاصی صورت نگرفت.

مولاوردی در ادامه به عدم توازن میان کار و زندگی زنان شاغل نیز اشاره کرد و گفت: عدم توازن میان کار و زندگی زنان شاغل به آنها آسیب می‌زند که در این حوزه نیز اقدامات اساسی را پیش‌بینی کرده‌ایم.

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه تأکید کرد: در حال حاضر ریل‌گذاری برای رسیدن به اهداف در حوزه زنان و خانواده صورت گرفته و در دولت دوازدهم چه در این حوزه باشیم و چه نباشیم هر کس که در این حوزه روی کار آید باید در این چارچوب عمل کند و به قانون ملزم باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور به تحقق منشور حقوق شهروندی رییس‌جمهور در دولت دوازدهم نیز اشاره کرد و گفت: بر خلاف تصور برخی قرار نیست این منشور به لایحه یا قانون تبدیل شود بلکه قوانین پراکنده‌ای است که در یک منشور جمع‌بندی شده‌اند؛ اما اگر برای تحقق آن نیاز باشد منشور حقوق شهروندی به لایحه، بخشنامه و یا دستورالعملی تبدیل شود، باید این کار صورت گیرد تا در دولت دوازدهم شاهد تحقق آن در کشور باشیم.

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور ادامه داد: در دولت دوازدهم برای زنان سرپرست خانوار و همچنین دختران فارغ‌التحصیل دانشگاهی برنامه اشتغال ارایه دادیم و اشتغال این دو گروه هدف در دستور کار ما قرار دارد.

وی در خصوص ساخت «شهرک بازتوانی زنان آسیب دیده» نیز اظهار کرد: ساخت این شهرک با گرمخانه و خانه بین‌راهی و همچنین مددسرا‌ها تفاوت دارد. زیرا در این مراکز صرفاً خدمات نگهداری به این زنان ارایه می‌شود اما در این شهرک ارایه خدمات توانبخشی به این زنان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: هدف از ساخت این شهرک بازتوانی زنان آسیب دیده است.

وی در ادامه عنوان کرد: متأسفانه ایران نرخ بالای بازگشت مجدد به زندان را تجربه می‌کند به‌طوری که در دنیا نرخ بازگشت مجدد به زندان ۵ درصد است اما در ایران این میزان به ۲۰ درصد رسیده است که این مسأله به ویژه برای زنان به خصوص در فصل زمستان شدت می‌یابد. به همین دلیل نیاز است تا مرکزی برای نگهداری از این زنان در جهت جلوگیری از ورود مجدد به زندان وجود داشته باشد.

مولاوردی در ادامه به طرح «سین هشتم» که سال گذشته از سوی برخی هنرمندان از جمله رضاکیانیان و حسین‌پاکدل مبنی بر راه‌اندازی سرپناه ویژه زنان آسیب دیده ارایه شده بود، اشاره کرد و گفت: در این طرح هنرمندان به دنبال آن هستند که مرکزی را با مدیریت خود به عنوان سرپناه ویژه زنان آسیب‌دیده راه‌اندازی کنند.

وی در ادامه به مرکز زنان آسیب‌دیده انجمن «طلوع بی‌نشان‌ها» نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نیز انجمن طلوع بی‌نشان‌ها، مرکز نگهداری زنان آسیب دیده را افتتاح کرده، این در حالی است که با وجود آن‌که این مرکز هیچ تابلو و آرم و نشانی ندارد، اما برای افتتاح آن با مشکلاتی مواجه شدیم از جمله آن‌که اهالی محل در روز افتتاح آن در مقابل مرکز اجتماع کردند و خیلی طول کشید تا توانستیم آنها را در خصوص افتتاح چنین مرکزی در محله‌شان متقاعد کنیم.

 

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور ادامه داد: فکر می‌کنم راه‌اندازی شهرک بازتوانی زنان آسیب‌دیده با هر عنوانی چنانچه قصد بازتوانی زنان آسیب دیده را داشته باشند، تکمیل کننده این فعالیت‌های پراکنده در کشور باشد و ما نیز از آن حمایت خواهیم کرد.