تیمها برای پرکردن جیب سازمان لیگ بازی میکنند سازمان لیگ برتر فوتبال ایران تبلیغات محیطی را از باشگاهها گرفته و درآمد بالایی از این راه دارد اما برای قهرمان لیگ و یا جام حذفی هیچ پاداش نقدی در نظر نمیگیرد! به گزارش مهر، درگیری و اختلاف نظر بین پرسپولیس و سازمان لیگ برای برگزاری سوپر […]
تیمها برای پرکردن جیب سازمان لیگ بازی میکنند
سازمان لیگ برتر فوتبال ایران تبلیغات محیطی را از باشگاهها گرفته و درآمد بالایی از این راه دارد اما برای قهرمان لیگ و یا جام حذفی هیچ پاداش نقدی در نظر نمیگیرد!
به گزارش مهر، درگیری و اختلاف نظر بین پرسپولیس و سازمان لیگ برای برگزاری سوپر جام یا دربی را از دو زاویه میتوان نگاه کرد. از منظر نظم که نگاه کنیم این سازمان لیگ است که محق است چون برگزارکنندگان دربی بینظمی کردهاند و با تعویقهای پیاپی شرایط را برای برنامهریزی بسیار سخت کردند.
از نظر درآمدزایی اما موضوع کاملاً برعکس است و این پرسپولیس و استقلال هستند که از دربی خودشان درآمد خوبی به دست میآورند و سوپر جام عملاً موضوع مهمی برای پرسپولیس از این منظر قلمداد نمیشود. پرسش اما این است که چرا سوپر جام که نه خود لیگ برتر هم عایدی مالی نباید برای باشگاهها داشته باشد؟
قوانینی ضد خصوصی سازی
اگر همین امروز تیمها را خصوصی کنیم و به عنوان بنگاه اقتصادی به آنها نگاه کنیم آیا قهرمانی در لیگ برتر یا سوپر جام یا جام حذفی اصلاً بهکار بنگاه اقتصادی به نام باشگاه میآید؟ وقتی قهرمان هیچ چیز جز افتخار به دست نمیآورد عملاً چرا باید برای قهرمانی تلاش کند؟
قهرمان در لیگ برتر چند سال قبل و به محاسبه عزیزمحمدی چیزی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان پول قرار بود بگیرد که این پول هم هرگز اعلام نشده که پرداخت شده است. این در حالی است که در همین لیگ قهرمانان آسیا قهرمان ۳ میلیون دلار پول میگیرد! یعنی بیش از ۱۰ میلیارد تومان پاداش آن هم برای بازیهایی به مراتب کمتر از لیگ برتر ایران.
۹۰ میلیون پوند جایزه قهرمان انگلستان
به تحلیل روزنامه دیلیمیل قبل از قهرمانی سال قبل لسترسیتی نگاه کنید: «باشگاه لسترسیتی به لطف قهرمانیاش در فصل جاری لیگ برتر انگلیس، حداقل ۱۷۰ میلیون پوند به خزانه خود اضافه خواهد کرد.
به نوشته نشریه دیلیمیل، شرکت در مرحله گروهی لیگ قهرمانان فصل آینده که یکی از پاداشهای قهرمانی لسترسیتی در لیگ برتر است، برای این تیم ۹٫۳ میلیون پوند به ارمغان خواهد آورد، ضمن اینکه کسب هر پیروزی در آن رقابتها ۱.۲ میلیون پوند به این رقم خواهد افزود. حتی تساوی در مهمترین تورنمنت باشگاهی جهان نیز برای روباهها بدون پاداش نخواهد بود و آنها بابت تقسیم امتیازات با حریفانشان هم ۳۹۰ هزار پوند درآمد خواهند داشت.
به این رقم باید سهم قابلتوجهی که لسترسیتی از قرارداد ۳ ساله شرکت تلویزیونی BT Sport برای خرید حق پخش بازیهای لیگ قهرمانان اروپا منعقد کرده است را هم افزود که مجموع کل این رقم ۸۹۷ میلیون پوند است. سهم لیگ برتر انگلیس از این درآمد برای فصل ۱۷-۲۰۱۶، ۷۵ میلیون خواهد بود که ۴۰ درصد آن به روباهها تعلق خواهد گرفت.
این بدان معناست که اگر لسترسیتی در فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا حتی یک امتیاز هم کسب نکند، باز هم رقمی معادل ۴۰ میلیون پوند درآمد خواهد داشت. بیشترین پاداشی هم که شاگردان رانیری در این فصل میگیرند بابت قهرمانیشان در لیگ برتر انگلیس است که ۹۰ میلیون پوند به خزانه آنها واریز خواهد کرد.»
سازمان لیگ برتر فوتبال انگلستان با جایزه ۹۰ میلیون پوندی هیچ دخالتی در تبلیغات محیطی ورزشگاههای تیمهای فوتبال ندارد. در واقع منچستر، آرسنال، لیورپول و همین لسترسیتی خودشان آگهی میگیرند و در ورزشگاههای خودشان آن را نصب میکنند و حقی بابت برگزاری مسابقات هم به سازمان لیگشان میدهد اما سازمان لیگ برتر ایران نه تنها آگهیهای دور زمین در همه مسابقات را خودش میگیرد بلکه بابت قهرمانیها هم چیزی به باشگاهها پرداخت نمیکند. در واقع قاعده برگزاری فوتبال در ایران با هیچ کجای دنیا نمیخواند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.