مذاکرات و مناقصات ۱۰ قرارداد نفتی به صورت موازی پیش می‌رود

معاون مدیرعامل شرکت نفت مذاکرات و مناقصات ۱۰ قرارداد نفتی به صورت موازی پیش می‌رود معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تأکید براین‌که قرارداد با توتال سالم‌‌ترین شکل قرارداد بوده است، بیان کرد: وزارت نفت براساس مصوبه شورای اقتصاد مقاومتی مکلف شده ۱۰ قرارداد را تا پایان امسال به پایان برساند که […]

معاون مدیرعامل شرکت نفت

مذاکرات و مناقصات ۱۰ قرارداد نفتی به صورت موازی پیش می‌رود

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تأکید براین‌که قرارداد با توتال سالم‌‌ترین شکل قرارداد بوده است، بیان کرد: وزارت نفت براساس مصوبه شورای اقتصاد مقاومتی مکلف شده ۱۰ قرارداد را تا پایان امسال به پایان برساند که در این راستا مذاکره و مناقصه به صورت موازی پیش می‌رود.

به گزارش ایسنا، غلامرضامنوچهری با اشاره به برنامه وزارت نفت برای افزایش تولید از میادین نفت و گاز، اظهار کرد: براساس برنامه ششم توسعه و براساس برنامه ۱۰ ساله شرکت ملی نفت باید از میادین نفت و گاز افزایش تولید داشته باشد، زیرا این میادین قابلیت افزایش تولید را دارند. مطالعاتی که توسط شرکت‌های بین‌المللی انجام گرفته نشان می‌دهد که تولید از میادین نفت و گاز ایران در ۱۰ سال آینده ۳ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال در صنعت نفت و گاز ایران، گفت: آمدن شرکت‌های خارجی در صنعت نفت ایران به معنای گرفتن فرصت از شرکت‌های ایرانی نیست. حتی از کارشناسان ممتاز ایرانی که طی سال‌های گذشته مهاجرت کرده‌اند دعوت شده برای توسعه میادین به ایران بازگردند. راه‌اندازی طرح‌های بالادستی در روند اشتغال و تولید مفید است و فرصتی را برای سازندگان داخلی تجهیزات فراهم می‌کند.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر این که انتقال تکنولوژی در قراردادهای جدید نفتی مورد نظر وزارت نفت است، افزود: در کشور با فقر تکنولوژی در صنعت نفت و گاز مخصوصاً در بخش ازدیاد برداشت مواجه هستیم که این نقص می‌تواند با ورود شرکت‌های بین‌المللی و انجام EOR و IOR برطرف شود و توانایی‌های شرکت ایرانی در این حوزه توسعه یابد.

منوچهری با تأکید بر این که رشد فعالیت‌های R&D در صنعت نفت، گفت: در هر پروژه انجام کارهای تحقیقاتی مخصوصاً در زمینه‌ی ازیاد برداشت پیش‌بینی شده است در این راستا برای توسعه هر میدان یک دانشگاه در نظر گرفته شده که در کنار فعالیت شرکت‌های خارجی بحث دانش محور را دنبال کنند.

در قرارداد توسعه فاز ۱۱ امتیاز ویژه‌ای به توتال داده نشده است

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این‌که قرارداد توتال هیچ امتیاز ویژه‌ای به شرکت‌های خارجی داده نشده است، گفت: حدود ۴٫۸ میلیارد دلار برای توسعه فاز ۱۱ پیش‌بینی شده که این در دو مرحله انجام می‌شود. در کنار آن یک میلیارد دلار هزینه‌ای است که کنسرسیوم به بیمه، مالیات، ارگان‌های دولتی و شهرداری پرداخت می‌کند. بازپرداخت به صورت محدود آغاز می‌شود. عایدی پیمانکار (مجموعه ۳ شرکت) ۱۲ میلیارد دلار است که این میزان دریافتی کنسرسیوم نیست. توتال ۶ میلیارد سرمایه‌گذاری داخل ایران انجام داده و عایدی آن ۶ میلیارد دلار است که تا پایان دوره پرداخت می‌شود.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران از امضای ۱۰ قرارداد نفتی تا پایان سال خبر داد و گفت: وزارت نفت براساس مصوبه شورای اقتصاد مقاومتی مکلف شده ۱۰ قرارداد را تا پایان امسال به پایان برساند که در این راستا مذاکره و مناقصه به صورت موازی پیش می‌رود.

 

وی در مورد نحوه بازپرداخت توضیح داد: بازپرداخت در دوره ۲۰ ساله و در دو تا ۱۰ سال است. اگر تولید سال چهارم آغاز شود بازپرداخت از ۴ تا ۱۵ سال صورت می‌گیرد. میزان پاداش پیمانکار نیز تا انتهای ۲۰ سال از زمان تولید است. در این قرارداد تأکید بیش‌تری روی ساخت تجهیزات شده است. شرکت نفت حساسیت زیادی روی این قرارداد و قراردادهای آتی دارد. تمام تماس‌‌ها و مذاکرات ثبت شده است. من اعتقاد دارم مذاکرات به سالم‌‌ترین شکل ممکن ایجاد شده و مراقبت‌های امنیتی به عمل آمده است.