تأثیر گرمایش زمین در آتشسوزی جنگلها گرمایش زمین آتش به جان جنگلها زده است مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد، افزایش عمومی دمای زمین که در مناطق مجاور قطب شمال بسیار بیشتر گزارش شده سبب طولانیتر شدن فصل گرما، تغییر الگوی رعد و برقهای منطقه و افزایش آتشسوزیهای طبیعی شده است. به گزارش سینا پرس،در نیمهشب […]
تأثیر گرمایش زمین در آتشسوزی جنگلها
گرمایش زمین آتش به جان جنگلها زده است
مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد، افزایش عمومی دمای زمین که در مناطق مجاور قطب شمال بسیار بیشتر گزارش شده سبب طولانیتر شدن فصل گرما، تغییر الگوی رعد و برقهای منطقه و افزایش آتشسوزیهای طبیعی شده است.
به گزارش سینا پرس،در نیمهشب ۲۲ ژوئن سال ۲۰۱۵ میلادی نور آتشسوزی جنگلهای آلاسکا تمامی بخشهای مجاور در بزرگراه الیوت را روشن کرد. در این آتشسوزی، جنگلهای صنوبر و گیاهان خشک در آتش سوختند. این آتشسوزی گسترده که بعدها با عنوان Aggie Creek Fire نامگذاری شد، در حدود دو ماه به طول انجامید و طی آن ۱۲هزارو۱۰۰ هکتار از جنگلها نابود شده و لولههای انتقال نفت نیز در خطر قرار گرفتند.
بر اساس آمارها و گزارشهای رسمی در پایان سال ۲۰۱۵ بیش از دو میلیونو۶۰هزار هکتار از جنگلهای منطقه آلاسکا طی ۷۷۰ فقره آتشسوزی از بین رفتند و این میزان از تخریب در تاریخ این منطقه بیسابقه محسوب میشد. در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز مناطق شمال غربی کانادا شاهد بدترین فصل آتشسوزی در این مناطق اتز سال ۱۹۷۵ به بعد بودیم که طی آن ۳۸۵ مورد آتشسوزی سبب از بین رفتن ۳میلیونو۴۰۰ هزار هکتار جنگل در این کشور شد.
بر اساس آمارها و گزارشهای رسمی در پایان سال ۲۰۱۵ بیش از دومیلیونو۶۰ هزار هکتار از جنگلهای منطقه آلاسکا طی ۷۷۰ فقره آتشسوزی از بین رفتند و این میزان از تخریب در تاریخ این منطقه بیسابقه محسوب میشد. در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز مناطق شمال غربی کانادا شاهد بدترین فصل آتشسوزی در این مناطق اتز سال ۱۹۷۵ به بعد بودیم که طی آن ۳۸۵ مورد آتشسوزی سبب از بین رفتن ۳میلیونو۴۰۰ هزار هکتار جنگل در این کشور شد.
مطالعات انجام شده حاکی از این موضوع بودند که آغاز بیشتر این آتشسوزیها منشأ انسانی نداشته و در ماههای گرم تابستان بیش از دوهزار رعد و برق تنها طی یک روز ثبت شد که میتوانند موجب آتشسوزی مراتع خشک و جنگلها شوند. البته متأسفانه به دلیل نبودن سیستمهای بررسی دقیق، امکان تعیین دقیق نقش رعد و برق در آتشسوزیهای رخ داده در جنگلهای این منطقه طی سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ امکانپذیر نبود.
مطالعات جدید انجام شده توسط پژوهشگران مرکز تغییرات اقلیمی طبیعت، دانشمندان به بررسی تفاوتهای سالانه در این حوزه پرداخته و دریافتند در فاصله سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۵ میلادی ۷۶ درصد از آتشسوزیهای عمده و ۸۲ درصد از مناطق آسیبدیده از آتشسوزی در جنگلهای این منطقه بر اثر رعد و برق ایجاد شدهاند. این رقم در بخشهای داخلی آلاسکا به ۸۷ درصد از وقوع آتشسوزیهای بزرگ و ۹۵ درصد از مناطق نابود شده بالغ میشود. در حقیقت بر این اساس ،شاهد نقش مخرب گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی در مناطق شمالی توندرا هستیم که سبب بروز آتشسوزی میشود.
پژوهشگران همچنین تخمین میزنند که در صورت تداوم این موضوع در آیندهای نزدیک شاهد افزایش ۳۵ درصدی آتشسوزیهای طبیعی در جنگلها بوده و این رقم تا سال ۲۰۵۰ در سرزمینهای شمالغربی قاره آمریکا بالغ بر ۵۵ درصد خواهد شد.
لازم به توضیح است که وقوع آتشسوزیهای دورهای به عنوان بخشی از اکوسیستم طبیعی جنگلها محسوب میشود که هر ۶۰ تا ۱۰۰ سال رخ میدهد اما گرم شدن اقلیم مناطق قطبی موجب از بین رفتن این چرخه طبیعی شده و و آمارهای موجود نشان میدهد آب و هوای آلاسکا در ۵۰ سال گذشته بهطور متوسط با افزایشی دو درجهای رو به رو بوده که این رقم دو برابر بیشتر از گرمایش رخ داده در سایر بخشهای کره زمین به شمار میرود. در همین حال و طی دوره زمانی فوقالذکر، میزان آتشسوزی در جنگلهای این مناطق نیز با رشدی قابل توجه روبهرو بوده که در مجموع باعث بیشتر شدن طول دوره آتشسوزی به مدت ۴ روز در هر دهه شده است.
از سوی دیگر تداوم فصل گرما و آتشسوزی سبب افزایش احتمال خطر آتشسوزیهای ناشی از رعد و برق شده و در الگوی رعد و برقهای منطقه نیز تأثیرات منفی داشته است.
در همین رابطه راندی جانت (Randi Jandt) بومشناس و از اعضای این تیم تحقیقاتی اعلام کرد: « طی این فرایند، ذوب شدن پیش از موعد برفها و خشک شدن گیاهان نیز سبب افزایش احتمال آتشسوزی میشوند. خزههای موسوم به خزههای اسپانیایی (Spanish moss) برای خشک شدن تنها به دو هفته زمان نیاز دارند و پس از خشک شدن به مانند یک سوخت اولیه مناسب برای تولید و توسعه آتشسوزی عمل میکنند.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.