۱۰علامت مسموم شدن خون افرادی که دستگاه ایمنی بدنشان ضعیف است، بیشتر در معرض مسمومیت خون قرار دارند. سایر افرادی هم که دچار ذاتالریه، عفونت ادراری و یا حتی بریدگی جزیی روی بازو یا پا بودهاند نیز ممکن است به این مشکل دچار شوند. اگر مسمومیت خونی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، با مصرف […]
۱۰علامت مسموم شدن خون
افرادی که دستگاه ایمنی بدنشان ضعیف است، بیشتر در معرض مسمومیت خون قرار دارند. سایر افرادی هم که دچار ذاتالریه، عفونت ادراری و یا حتی بریدگی جزیی روی بازو یا پا بودهاند نیز ممکن است به این مشکل دچار شوند.
اگر مسمومیت خونی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، با مصرف آنتیبیوتیک قابل درمان است، اما معمولاً تشخیص آن سخت است و در مراحل پیشرفته صورت میگیرد. معمولاً اصلیترین علامت مسمومیت خون تب است، اما علایم دیگری نیز دارد که در اینجا به آنها اشاره میشود.
افت دمای بدن
گاهی ممکن است سموم سپتیسمی تأثیر برعکس ایجاد کند و بدن با کاهش دمای خود نسبت به عفونت واکنش نشان دهد. نتایج پژوهشها نشان میدهد که کاهش دمای بدن نیز ممکن است جزو علایم مسمومیت خون باشد. بنابراین افرادی که دمای بدن شان به زیر ۳۶ درجه سانتیگراد افت میکند، باید تحت بررسی قرار بگیرند.
لرز
معمولاً تب با لرز همراه است. لرز امری ذهنی است. ممکن است بیماری لرز را احساس کند، اما متخصص نتواند آن را تشخیص دهد. از طرف دیگر معمولاً تبولرز با دیگر بیماریها مانند گریپ اشتباه میشوند. بنابراین نمیتوان لرز را بهطور مستقیم به مشکل خاصی ارتباط داد. اما هر چه این علایم شدیدتر و طولانی تر باشند، نگرانی بیشتری در خصوص ابتلا به مسمومیت خون ایجاد میکنند. بنابراین باید به متخصص مراجعه کرد.
درد و ناراحتی
درد ناشی از مسمومیت خون میتواند به تمام بدن سرایت کند یا اینکه در مناطق مختلفی حس شود. واضحترین علامت مسمومیت خون احساس درد در معده و پاها است که معمولاً با مشکلات دیگر اشتباه گرفته میشود. متأسفانه اگر این دردها به درستی تشخیص داده نشود، حتی ممکن است به مرگ بیمار منجر شود.
افت فشار خون
افت فشار خون یکی از علایم شایع عفونت است و ممکن است نشاندهنده شوک عفونی باشد که جدیترین مرحله مسمومیت خون محسوب میشود. فشار خون زمانی افت میکند که رگهای خونی روان بودن خود را از دست میدهند و عروق و شریانها سست و شل میشوند، تا جایی که خون نمیتواند به خوبی در بدن جریان داشته باشد.
در موارد جدی فشار خون به حدی افت میکند که به بیمار داروهایی تزریق میشود تا فشار خون بالا بیاید و جریان خون از سر گرفته شود. متخصصان به پزشکان توصیه میکنند به محض مشاهده افت فشار سیستولیک به زیر ۱۰۰ نسبت به احتمال مسمومیت خون حساس باشند.
نبض تند
در صورت ابتلا به مسمومیت خون، قلب برای مقابله با عفونت با تلاش بیشتری خون را جریان میدهد. زمانی که نبض به بالای ۹۰ یا بیشتر میرسد، باید مسأله مسمومیت خون بررسی شود.
تنگی نفس
تنفس بیش از ۲۲ مرتبه در دقیقه نیز نیاز به بررسی پزشکی دارد. مسمومیت خون میتواند به دو دلیل ریتم تنفس را تند کند: اول به خاطر وجود عفونت در مجاری تنفسی که با کمبود اکسیژن خود را بروز میدهد. ذاتالریه یکی از عوامل رایج بروز مسمومیت خون است.
دوم اینکه حتی اگر عفونت در ریهها نباشد بدن به تدریج که عفونت بیشتر میشود به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا میکند. در این صورت نیز بدن ریتم تنفس را تند میکند. البته تنگی نفس ممکن است نشاندهنده مشکلات قلبی و سکته قلبی نیز باشد.
رنگ پریدگی یا پوست لکهدار
زمانی که فرد به مسمومیت خون مبتلا میشود، بدن جریان خون را به سمت ارگانهای حیاتی هدایت میکند. پوست از این مسأله آسیب دیده و فرد رنگ پریده میشود. البته باید توجه داشته باشید که رنگ پریدگی ممکن است ناشی از کم خونی باشد.
خوابآلودگی یا منگی
معمولاً خوابآلودگی و منگی در بیماران سالمند رایج است، اما این مشکل در بین کودکان و جوانان نیز دیده میشود و باید بررسی شود. افت فشار ناشی از مسمومیت خون باعث میشود مغز به درستی به وظایف خود عمل نکند و فرد دچار خواب آلودگی و گیجی شود.
کاهش حجم ادرار
کاهش ادرار یکی از علایم کم آب شدن بدن به حساب میآید، اما در صورت ابتلا به مسمومیت خون نیز میزان ادرار فرد کاهش پیدا میکند.
اسهال و استفراغ
متأسفانه این علایم پزشک را به اشتباه میاندازد. بروز این علایم همیشه ناشی از ویروس معده و مسمومیت غذایی تلقی میشوند. اما مشکلات مربوط به روده گاهی نشاندهنده مسمومیت خون است. زمانی که بدن خون را به سمت ارگانهای اصلی و حیاتی هدایت میکند، خون در ارگانهایی مانند رودهها کاهش پیدا میکند.
از آنجایی که برخی علایم مسمومیت خون شبیه علایم آنفلوانزا یا ویروس است، پزشکان به دنبال مسمومیت خون نمیروند.
منبع: http://salamati.ir
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.