چند سالی میشود که نرخ ارز به توپ سرگردانی تبدیل شده که در زمین وعدههای مسؤولان در حال پاسکاری است و این بار یکسانسازی نرخ ارز در نیمه دوم سال ۹۵ وعده داده شده است. به گزارش میزان، چندین سال است که دولت بر طبل تک نرخی شدن ارز میکوبد و در سال ۹۳ […]
چند سالی میشود که نرخ ارز به توپ سرگردانی تبدیل شده که در زمین وعدههای مسؤولان در حال پاسکاری است و این بار یکسانسازی نرخ ارز در نیمه دوم سال ۹۵ وعده داده شده است.
به گزارش میزان، چندین سال است که دولت بر طبل تک نرخی شدن ارز میکوبد و در سال ۹۳ بود که معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور بهطور رسمی رویکرد دولت در بودجه سال ۹۳ را حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز اعلام کرد.
هر چند که نوبخت به این نکته نیز اشاره کرد که یکسانسازی نرخ ارز به یکباره انجام نمیشود و به تدریج توسط دولت اجرا خواهد شد اما این روند تدریجی تا سال ۹۵ ادامه یافت و برخی آن را به پس از اجرای برجام موکول کردند.
حال بیش از دو ماه از اجرای برجام میگذرد، بخش خصوصی همچنان چشم انتظار تصمیمات دولت در بخش ارز هستند و هنوز مشخص نیست قطار تک نرخی شدن ارز کی به ایستگاه آخر میرسد.
مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران معتقد است که بخش واقعی اقتصاد ایران خواستار اصلاح نرخ ارز است اما این اصلاح به مفهوم واقعی شدن نرخ دلار و از بین رفتن رانتهایی است که اکنون پیشروی ارز دو نرخی در اقتصاد ایران وجود دارد.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که واقعیسازی نرخ ارز، یک تصمیم بنیادین و اصولی است و دولت هنوز نتوانسته زیر بار اتخاذ آن برود.
این بار اولی نیست که فعالان بخش خصوصی از سیاستهای ارزی دولت انتقاد میکنند و منتظر تک نرخی شدن ارز هستند اما هنوز این موضوع علیرغم وعدههای بسیار مسؤولان اجرایی نشده است.
ولیا… سیف، رییس کل بانک مرکزی در روزهای پایانی سال ۹۴، وعده یکسانسازی نرخ ارز در ۶ ماهه دوم سال ۹۵ را داده و گفت: با عزمی که داریم و برنامهریزیهای انجام شده حتماً نرخ ارز در نیمه دوم سال ۹۵ یکسانسازی میشود.
نرخ ارز باید آزاد شود
عباس آرگون، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز در گفتوگو با میزان با اشاره به لزوم تک نرخی شدن ارز در سال ۹۵ گفت: با تک نرخی شدن ارز شاهد پیشبینی پذیر کردن اقتصاد خواهیم بود و پایههای اقتصاد به نوعی محکم خواهد شد.
وی به این موضوع نیز اشاره کرد که قرار بود ۶ ماه پس از اجرای برجام نرخ ارز یکسانسازی شود اما دولت این موضوع را به نیمه دوم سال ۹۵ موکول کرده است.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: نرخ ارز در حوزههای مختلف اقتصاد تأثیرگذار است و صادرات ما نیز به نوعی وابسته به نرخ است و همین موضوع موجب شده تا در بازارهای جهانی مزیتهای خود را از دست بدهیم.
آرگون به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به نرخ تورم نرخ ارز در کشور مناسب نیست و باید نرخ ارز آزاد شود و عرضه و تقاضا قیمت آن را تعیین کند.
باز شدن گرههای اقتصاد با تک نرخی شدن ارز
کاوه زرگران، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با میزان با اشاره به اینکه در بحث ارز باید به دو موضوع تک نرخی شدن ارز و واقعی شدن ارز توجه شود، گفت: گرههایی که در حال حاضر در اقتصاد وجود دارد با یکسانسازی نرخ ارز باز خواهد شد.
وی افزود: متأسفانه چون در کشور ما ارز نرخ واقعی خود را ندارد کالاهای تولید داخلی ما در بازارهای جهانی امکان رقابت را از دست میدهند.
زرگران تصریح کرد: اگر ارز تک نرخی شود در بخش صنایع غذایی واردات مواد اولیه با سهولت بیشتری انجام میشود و تجارت نیز تسهیل میشود.
وی با اشاره به اینکه در تعیین نرخ ارز عوامل مختلفی تأثیرگذار خواهند بود، گفت: بخش خصوصی همواره به دنبال یکسانسازی و واقعی شدن نرخ ارز بوده چرا که جای خالی این موضوع همواره این بخش را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
به گزارش میزان شمارش معکوس در سال جدید برای یکسانسازی نرخ ارز آغاز شده و باید دید وعدههای دولت در زمینه ارز در سال ۹۵ تحقق مییابد یا اینکه فعالان بخش خصوصی همچنان باید دل خود را تنها به وعدهها خوش کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.