برای اجرای صحیح خصوصی‌سازی دیر نیست!

وزیر ارتباطات برای اجرای صحیح خصوصی‌سازی دیر نیست! فیلتر۳هزار کانال غیراخلاقی تلگرام در هفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به‌طور متوسط در هفته ۳هزار کانال غیراخلاقی در شبکه اجتماعی تلگرام مسدود می‌شود. به گزارش مهر، محمودواعظی در حاشیه مراسم افتتاح پروژه‌های تلفن همراه اپراتور همراه اول در آستانه فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در […]

وزیر ارتباطات

برای اجرای صحیح خصوصی‌سازی دیر نیست!

فیلتر۳هزار کانال غیراخلاقی تلگرام در هفته

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به‌طور متوسط در هفته ۳هزار کانال غیراخلاقی در شبکه اجتماعی تلگرام مسدود می‌شود.

به گزارش مهر، محمودواعظی در حاشیه مراسم افتتاح پروژه‌های تلفن همراه اپراتور همراه اول در آستانه فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران گفت: از تعداد کانال‌های غیراخلاقی تلگرام که مسدود می‌شود تعدادی از آنها برای رسیدگی به مقامات قضایی ارجاع می‌شود.

وی با بیان این‌که مسدود شدن این تعداد کانال غیراخلاقی در هفته کار بزرگی است، اظهار داشت: این اقدام طبق خواسته مردم برای استفاده راحت‌تر از فضای مجازی و در جهت سالم‌سازی و پاکسازی این فضا صورت می‌گیرد.

واعظی خاطرنشان کرد: با اقدامات صورت گرفته و جلوگیری از فعالیت کانال‌های غیراخلاقی و خشن برای جوانان و نوجوانان، این فضا را سالم‌سازی کرده تا این قشر در مواجهه با فضای مجازی با فضایی سالم و بدون مشکل روبه‌رو شوند.

وزیر ارتباطات به تلاش‌ها برای افزایش امنیت در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: هم اکنون سیم‌کارت‌هایی از سوی اپراتور‌ها طراحی شده که امکان ایجاد فضای سالم را برای کودکان فراهم کرده است.

واعظی گفت: معتقدیم علاوه بر کانال‌های غیراخلاقی در تلگرام، کانال‌های خشن هم برای جوانان و نوجوانان مضر است و باید مسدود شود.

وی درباره اظهارنظر اخیر دبیر کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ مبنی بر عدم همکاری وزارت ارتباطات در مسدود کردن کانال‌های مشکل‌دار تلگرامی گفت: پاسخ آن آقا را دادم، ایشان خیلی مصاحبه می‌کنند و هیچ کدام از حرف‌هایشان مبنای درستی ندارند.

واعظی اضافه کرد: نباید وقت مردم، خودمان، توسعه کشور و فعالیت‌ها و شغل‌های ایجاد شده در فضای مجازی را بگیریم.

وزیر ارتباطات افزود: برخی به جز مسدود کردن فضای مجازی به چیزی فکر نمی‌کنند و برای فعالیت‌های ایجاد شده در فضای مجازی باعث نگرانی می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که باید اجازه دهیم این روال به آرامی طی شود، تأکید کرد: در این زمینه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رییس‌جمهور و عضویت سران قوا و نیز کارگروه تعیین مصادیق با ۱۲ عضو مسؤولیت تصمیم‌گیری دارند و این طور نیست که هرچه دبیر کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ بگوید درست باشد.

شبکه ملی اطلاعات امن است

واعظی از تلاش بخش‌های مختلف برای افزایش امنیت شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: مرکز ملی فضای مجازی در یکسال گذشته زمان زیادی را صرف موضوع امنیت در شبکه ملی اطلاعات کرده است و شورای عالی فضای مجازی نیز مصوبات کارگشایی درباره امنیت این شبکه داشته است. هدف‌گذاری این است که شبکه به گونه‌ای باشد که هکرهای خارجی نتوانند آسیبی به این شبکه ملی وارد کنند.

وزیر ارتباطات شبکه ملی اطلاعات را زیرساختی داخلی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی دانست و افزود: به گونه‌ای طراحی شده که اگر اتفاقی خارجی در دسترسی بیفتد بتواند خود را اداره کند.

وی با بیان این‌که علاوه بر مرکز ملی فضای مجازی نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات نیز در این زمینه گام‌های خوبی برداشته‌اند، تصریح کرد: به عنوان مثال در زمان انتخابات ما از طریق شبکه ملی اطلاعات این ارتباطات را ساماندهی کردیم و بخش دسترسی خارجی به شبکه را قطع کردیم. اما مردم می‌توانستند از ارتباطات بدون هیچ خللی استفاده کنند. در همین حال با وجود امنیت شبکه ملی اطلاعات برای سرشماری اینترنتی نیز می‌خواستند این شبکه را هک کنند اما این اقدام موفقیت‌آمیز نبود.

واعظی تأکید کرد: هدف نهایی شبکه ملی اطلاعات این است که مردم با سرعت بالاتر و قیمت ارزان تر بتوانند به سایت‌های داخلی دسترسی داشته باشند اما اگر بخواهند از سایت‌های خارجی استفاده کنند باید هزینه بالاتری پرداخت کنند.

وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به برنامه‌های دولت برای هدایت و حمایت و تسهیل فعالیت بخش خصوصی در این حوزه گفت: تمامی تلاش این است که دستاوردهای بخش خصوصی و تجهیزات بومی در اقتصاد کشور استفاده شود.

وی با بیان این‌که استفاده از نسل پنجم موبایل، بیگ‌دیتا و اینترنت اشیا از ابزارهای تکنولوژی است که در آینده مورد استفاده قرار گیرد اضافه کرد: ما در دولت دوازدهم این ابزار‌ها را برای استفاده مردم کاربردی می‌کنیم.

واعظی با اشاره به این‌که قول داده بودیم در دولت یازدهم، اینترنت پرسرعت و نسل سوم و چهارم موبایل در کشور را رواج دهیم، افزود: هم اکنون در ۱۰۴۷ شهر، نسل سوم موبایل و در ۷۵۰ شهر نسل چهارم موبایل ارایه شده است و این در حالی است که در ابتدای دولت، نسل سوم فقط در یک شهر وجود داشت.

وزیر ارتباطات با بیان این‌که نظام و دولت نسبت به روستاییان بی‌اعتنا نیستند، افزود: به قولمان برای تحقق شبکه ملی اطلاعات عمل کردیم.

وی همچنین از اپراتورهای موبایل خواست که بسته‌های ۵ گیگ برای مشترکان خود تهیه کنند که این بسته‌ها، تلفیقی از صوت و دیتا باشد تا کاربران آزادی عمل بیش‌تری برای انتخاب این بسته‌ها داشته باشند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در کشورهای دیگر آپشن‌های زیادی از سوی اپراتور‌ها در بسته‌های صوت و دیتا به ‌کاربران ارایه می‌شود که این موضوع باید در ایران نیز از سوی اپراتور‌ها اجرایی شود و مردم بتوانند همزمان از تخفیف مکالمه و اینترنت بهره ببرند.

واعظی گفت: جلب رضایت مردم هدف نهایی وزارت ارتباطات است و با توجه به این‌که استفاده از دیتا و ویدیوی این روز‌ها از طریق اینترنت بخش اعظم استفاده مردم را شامل می‌شود، اپراتور‌ها باید بسته‌های خود را به گونه‌ای تعریف کنند که مردم فکر نکنند کم‌فروشی در حجم بسته‌ها صورت می‌گیرد.

اجرای نادرست خصوصی‌سازی

واعظی همچنین با انتقاد از نحوه خصوصی‌سازی در ایران گفت: اگر از ابتدا خصوصی‌سازی را انجام می‌دادیم و بخش خصوصی طعم واقعی آن را می‌چشید، قطعاً تاکنون تحول بیش‌تری را در وضعیت کشور شاهد بودیم اما اکنون نیز دیر نشده است.

وی همچنین تأکید کرد: در دولت دوازدهم وقت این‌که به مردم تلفن بدهیم گذشته و تلفن اشباع شده است.

 

در این مراسم از تلویزیون تعاملی، تعامل، سامانه آموزش مجازی، سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، پروژه هوشمندسازی کنترهای گاز در بستر اینترنت اشیا، زیرساخت کلید عمومی و کدهای دستوری امن (USSD) با حضور وزیر ارتباطات رونمایی شد. همچنین تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه شریف و اپراتور همراه اول در خصوص نسل پنجم موبایل به امضا رسید.