تأمین مالی ۶ پروژه نوسازی در فلات قاره به ژاپنی‌ها رسید

معاون شرکت ملی نفت تأمین مالی ۶ پروژه نوسازی در فلات قاره به ژاپنی‌ها رسید معاون مهندسی و توسعه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که در شرکت نفت فلات قاره نیاز به اجرای پروژه‌های نوسازی ضروری به نظر می‌رسد، گفت‌: برای این منظور ۶ پروژه نوسازی و توسعه را برای این شرکت تنظیم […]

معاون شرکت ملی نفت

تأمین مالی ۶ پروژه نوسازی در فلات قاره به ژاپنی‌ها رسید

معاون مهندسی و توسعه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که در شرکت نفت فلات قاره نیاز به اجرای پروژه‌های نوسازی ضروری به نظر می‌رسد، گفت‌: برای این منظور ۶ پروژه نوسازی و توسعه را برای این شرکت تنظیم کرده‌ایم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از NIOC، غلامرضا‌منوچهری در مراسم امضای تفاهمنامه بین شرکت ملی نفت ایران، شرکت مهندسی تویو ژاپن و شرکت پتروپارس که روز گذشته برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور شرکت ژاپنی در ایران گفت: برای نوسازی، حفظ و ارتقای تأسیسات سکوی گازی سلمان این تفاهمنامه امضا می‌شود.

منوچهری در آغاز این مراسم با اشاره به مذاکرات ۴ ماهه برای انعقاد این تفاهمنامه، گفت: پس از امضای این تفاهمنامه در صورت انجام مراحل، یک HoA برای تعیین چارچوب قرارداد به امضا می‌رسد.

وی با بیان این‌که این قرارداد در قالب EPCF خواهد بود، افزود: ژاپنی‌ها همیشه در امضای چنین تفاهمنامه‌هایی سخت‌گیر هستند و به همین منظور مذاکرات طولانی شد، اما زمانی که قراردادی امضا شد در کار خود جدی و پیگیر هستند و امیدواریم این پروژه نیز همچون همکاری‌های گذشته نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همکاری با شرکت‌های ژاپنی را از اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران بر شمرد و گفت: دولت نیز بر همکاری و تعامل با شرکت‌های آسیایی اصرار دارد و از آنجا که شرکت‌های ژاپنی سطح فنی بالایی دارند و از لحاظ کمی و کیفی استاندارد‌ها و همچنین قیمت تمام شده نسبت به سایرین برتری دارند، برای ما قابل بررسی و اعتماد هستند.

وی این پروژه را نخستین فعالیت بخش بالادست فراساحل شرکت تویو در ایران دانست و گفت: این پروژه در چند فاز اجرایی می‌شود و در بخش مطالعات، شرکت پتروپارس باید تأمین‌کننده مالی باشد و پس از آن در بخش اجرایی دو شرکت تویو و پتروپارس به صورت مشترک با تأمین مالی شرکت ژاپنی فعالیت اجرایی را انجام می‌دهند و شرکت ملی نفت ایران هزینه‌ای در این مرحله پرداخت نمی‌کند.

نیاز به نوسازی در تأسیسات دریایی

منوچهری در مورد وضعیت تأسیسات شرکت فلات گفت: هم در دریا و هم خشکی تأسیسات مستهلکی داریم که باید برای ارتقا و نوسازی آن کارهایی را انجام دهیم و به‌طور ویژه باید مطالعات مخزنی، بازسازی و حتی حفر چاه‌های جدید صورت گیرد.

وی از الزام انجام پروژه‌های EOR و IOR یاد کرد و گفت: چه برای جلوگیری از افت تولید و چه برای افزایش تولید در شرکت نفت فلات قاره باید این پروژه‌ها را انجام دهیم.

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به تنظیم ۶ پروژه جدید نوسازی و توسعه در شرکت نفت فلات قاره اشاره کرد و گفت: ‌عمده این پروژه‌ها در قالب EPCF است و خوشبختانه همه آنها شامل مطالعات مخزنی هم می‌شود.

افزایش تجربه اندوخته و ایجاد فضای رقابتی

منوچهری نکته مثبت این پروژه را همکاری شرکت تویو ژاپن و پتروپارس دانست و گفت: این همکاری می‌تواند تجربه اندوخته پتروپارس را افزایش دهد و با توجه به سابقه این همکاری، امیدواریم تجربه خوبی را در آینده شاهد باشیم.

وی ضمن ابراز امیدواری برای به نتیجه رسیدن این همکاری، گفت: با حمایت شرکت فلات قاره و همکاری پتروپارس باید شاهد افزایش تولید به ویژه در این میدان مرزی باشیم و بتوانیم به حفظ و ارتقا تأسیسات کمک کنیم.

معاون مهندسی و توسعه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که این همکاری تعاملات دو کشور را افزایش می‌دهد گفت: چنین همکاری‌هایی می‌تواند سطح دانش کشور را بالا برد و جایگاه صنعت نفت را در جهان تثبیت کند.

 

وی ایجاد فضای رقابتی را یکی از مزایای حضور شرکت‌های متعدد برای همکاری در صنعت نفت بر شمرد و گفت: ما با شرکت‌های بسیاری از جمله چینی، ژاپنی، کره‌ای و اروپایی در حال مذاکره برای توسعه و نوسازی هستیم که این کار می‌تواند به ایجاد فضای رقابتی و افزایش قدرت چانه‌زنی ما بینجامد و ظرفیت مدیریتی ما را بالا برد.