رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران بهرهبرداری از معادن باید همزمان با حفظ محیطزیست باشد آمارها نشان میدهد که در سال ۹۴، ۵۸۲ معدن یعنی ۱۱٫۲ درصد از معادن در بخش محیطزیست سرمایهگذاری کردند که از این تعداد، معادن استخراج سنگآهن، شن و ماسه و سنگ لاشه به ترتیب با ۱۶۰، ۱۵۹ و ۷۵ معدن بیشترین […]
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران
بهرهبرداری از معادن باید همزمان با حفظ محیطزیست باشد
آمارها نشان میدهد که در سال ۹۴، ۵۸۲ معدن یعنی ۱۱٫۲ درصد از معادن در بخش محیطزیست سرمایهگذاری کردند که از این تعداد، معادن استخراج سنگآهن، شن و ماسه و سنگ لاشه به ترتیب با ۱۶۰، ۱۵۹ و ۷۵ معدن بیشترین تعداد معادن دارای سرمایهگذاری در بخش محیطزیست بودند.
به گزارش اتاق بازرگانی تهران، طبق گزارش مرکز آمار هم از تعداد ۵۸۲ معدن دارای سرمایهگذاری در بخش محیطزیست، ۵۲۷ معدن در بخش فضای سبز، ۱۱۹ معدن در بخش آب و فاضلاب، ۶۷ معدن در بخش هوا، ۶۶ معدن در بخش پسماند، ۲۱ معدن در بخش صدا و ۳۲ معدن در سایر بخشهای محیطزیست سرمایهگذاری کردهاند. از مجموع ۴۰۱۱۶۱ میلیون ریال سرمایهگذاری معادن در بخش محیطزیست، ۱۴۶۴۰۷ میلیون ریال در بخش پسماند، ۷۲۲۵۸ میلیون ریال در بخش آب و فاضلاب، ۶۰۷۷۰ میلیون ریال در بخش هوا، ۹۰۸۹۸ میلیون ریال در فضای سبز، ۷۶۳۵ میلیون ریال در بخش صدا و ۲۳۱۹۴ میلیون ریال در سایر بخشهای مربوط به محیطزیست سرمایهگذاری شده است. با فریالمستوفی، فعال حوزه معدن و رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران در این باره گفتوگو انجام شده که متن آن به شرح زیر میباشد
وضعیت سرمایهگذاری معادن در بخش محیطزیست در ایران را چطور ارزیابی میکنید؟
یکی از پتانسیلهای ایران بخش معدن است. اما باید توجه کرد که حفظ منابع محیطزیست هم خیلی مهم است. اگر ما بتوانیم تکنولوژیهای جدید وارد کنیم و توجه خاصی به محیطزیست داشته باشیم، میتوانیم هم بهرهبرداری خوبی از معادن بکنیم و هم محیطزیستمان را حفظ کنیم. به اعتقاد من نمیشود یکی را فدای دیگری کرد. البته تشکیلات محیطزیست هم گهگاه چنان مقررات سخت و پیچیدهای میگذارد که کار کردن را مشکل میکند. اما من مدافع حفظ محیط هستم. چرا که به راحتی میتوان مانند خیلی دیگر از کشورهای دنیا از هردو مورد –هم معدن و هم محیطزیست- بهره برد.
بخش خصوصی میتواند برای حفظ محیطزیست تکنولوژیهای جدید معدنی وارد کند؟
در مالکیت معادن دو بخش خصوصی و دولتی وجود دارد. هردو در این مسیر باید از تکنولوژی پیشرفته برای حفظ محیطزیست استفاده کنند.
بخش خصوصی توان خرید این تکنولوژیها را دارد؟
در حال حاضر، بعد از برجام گشایشهایی ایجاد شده است، اما هنوز هم این گشایشها به صورت کامل صورت نگرفته است. به این شکل در حال حاضر بانکهای بزرگ دنیا فعالیتشان را با ایران آغاز نکردهاند. اما همکاری با بانکهای متوسط شروع شده است، به این ترتیب امکان خرید تکنولوژی وجود دارد. اما مسأله تأمین مالی است که شامل حال هم شرکتهای دولتی و هم شرکتهای خصوصی میشود. الان تمام شرکتهای بیمه علاقهمند هستند تا فاینانسهای ایران را پوشش بیمه بدهند ولی چون بانکهای بزرگ که سرمایه زیادی دارند، با ایران کار نمیکنند، به همین دلیل هم بانکهای کوچک به آن صورت توان سرمایه ندارند تا ورود پیدا کنند. ولی در این شرایط هم تعداد زیادی از بانکهای متوسط در حال مذاکره و چارچوب توافقهایی با بانک مرکزی هستند. ما تشویق میکنیم که بیشتر سرمایهگذاری مستقیم خارجی انجام شود. همچنین در بخش خصوصی ما به دنبال این هستیم که راهی پیدا کنیم تا تضمین فاینانسها برای بخش خصوصی هم انجام شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.