مجموعه گیاهان دارویی «آب تره» گیاهی دارویی و خوشمزه گروه محیطزیست- آب تره به صورت وحشی در بسیاری از نقاط آسیا و اروپا میروید و انسانها از دوران باستان با آن آشنا بوده و خواص درمانی گوناگونی را به آن نسبت میدادند. این گیاه هم به خاطر این خواص دارویی و هم مزه تند خوشگوار […]
مجموعه گیاهان دارویی
«آب تره» گیاهی دارویی و خوشمزه
گروه محیطزیست- آب تره به صورت وحشی در بسیاری از نقاط آسیا و اروپا میروید و انسانها از دوران باستان با آن آشنا بوده و خواص درمانی گوناگونی را به آن نسبت میدادند. این گیاه هم به خاطر این خواص دارویی و هم مزه تند خوشگوار آن مورد علاقه بسیاری بوده است.
خواص درمانی
طبع آب تره گرم و مرطوب است.
۱- این گیاه یکی از بزرگترین تصفیهکنندگان خون به شمار میرود.
۲- آب تره دارای خواص خلطآور، مدر، اشتهاآور، تصفیهکننده خون، نیرودهنده و مقوی معده، آرامکننده دردهای عصبی، تببر و کرمکش، قاعدهآور، هضمکننده غذا و معرق است. آهن قابل جذب آب تره از اسفناج هم بیشتر است و به همین جهت میتواند در بهبود کمخونی مؤثر باشد.
۳- در موارد بیماریهای مزمن ریه، نظیر برونشیتهای مزمن، رماتیسم، نقرس، بیماریهای کلیه، طحال و کبد، خرد کردن سنگ کلیه، تحلیل نفخ و بادهای غلیظ معده و رودهها و کمک به هضم غذا، ازدیاد ادرار، سل ریوی، اختلالات هاضمه و یرقان مورد استفاده قرار میگیرد.
۴- برای بیماران مبتلا به دیابت آب آن مفید واقع میشود.
۵- آب تره در رفع اگزما، بیماریهای پوست و ریزش موی سر استفاده میشود.
۶- همچنین برای بیماریهایی مثل زردی نوزاد استفاده میشود.
۷- تحقیقات متعددی از اثر ضدسرطانی آبتره حکایت داشته است.
۸- بنا بر تحقیقات دانشگاه ساوتمپتون این گیاه هم در جلوگیری از رشد سرطان پستان و هم در کمک به بهبودی مبتلایان به این بیماری و جلوگیری از عود آن مؤثر است.
۹- مطالعهای که در ژورنال «همهگیرشناسی سرطان» در سال ۱۹۹۵ به چاپ رسید از کاهش پیشرفت سرطان ریه در افراد سیگاری با مصرف منظم روزانه ۵۷ گرم آبتره حکایت داشت.
۱۰- مطالعه دیگری در دانشگاه اولستر نشان داده که مصرف ۸۵ گرم آب تره در روز به مدت ۸ هفته حدود ۲۳ درصد تخریب DNA گلبولهای سفید بر اثر سرطان را کاهش میدهد. اثر مثبت آب تره در افراد سیگاری چشمگیرتر است.
۱۱- مقدار بالای ید در این گیاه آن را برای بهبود فعالیت غده تیروئید و درمان بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید سودمند ساخته است.
۱۲- از ویژگیهای دیگر این گیاه مدر بودن، خلطآوری (که آن را برای بهبود سرفه و گلودرد مفید میسازد) و داشتن اسیدهای گوارشی (کمک به هضم غذا) است.
هشدار:
مصرف این گیاه به علت داشتن مواد گوگردی ممکن است در بعضی افراد ایجاد اسپاسمهای دردناک مثانه کند. استفاده توسط زنان ممنوع است. مواد مؤثره این گیاه بر روی ماهیچههای صاف اثر کرده موجب انقلاض و اسپاس شدید میشود. به همین جهت از تجویز آن برای زنان باردار باید خودداری شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.