تأثیر فقر بر مغز تحقیقات زیادی در سراسر دنیا انجام شده که نشان میدهد زندگی در شرایط بسیار سخت اقتصادی یا همان فقر بر عملکرد مغز تأثیر منفی میگذارد. به گزارش سیناپرس به نقل از Nature در اواخر دهه ۶۰ میلادی تیمی از محققان تحقیق مهم و جالبی را آغاز کردند. آنها به سراغ دهکدهای […]
تأثیر فقر بر مغز
تحقیقات زیادی در سراسر دنیا انجام شده که نشان میدهد زندگی در شرایط بسیار سخت اقتصادی یا همان فقر بر عملکرد مغز تأثیر منفی میگذارد.
به گزارش سیناپرس به نقل از Nature در اواخر دهه ۶۰ میلادی تیمی از محققان تحقیق مهم و جالبی را آغاز کردند. آنها به سراغ دهکدهای دور افتاده در گواتمالا رفتند تا مکملهای غذایی را در اختیار خردسالان آن منطقه قرار دهند. هدف آنها بررسی این موضوع بود که استفاده از منابع غذایی سرشار از پروتئین در دوران ابتدایی زندگی تا چه حد مشکلات آتی مربوط به رشد را کاهش میدهد. این تحقیق نتیجه داد و محققان به آنچه که میخواستند، رسیدند.
بر این اساس، کودکانی که از مکملهای غذایی استفاده میکردند یک تا دو سانتیمتر بیشتر رشد میکردند. البته این مزیتها به اینجا ختم نمیشد. این کودکان در آزمونهای خواندن و اطلاعات نمرات بهتری کسب میکردند. جالب اینجا بود که پس از گذشت سالها که محققان به سراغ این افراد آمدند با نتایج درخشانتری هم روبهرو شدند. کودکان آن سالها حالا افراد بزرگسالی شده بودند. بررسیها نشان داد زنانی که در کودکی از مکملهای غذایی استفاده میکردند در مقایسه با سایر دختربچههای دیگر وقت بیشتری برای ادامه تحصیل گذاشته و مردان این گروه هم حالا درآمدهای بیشتری دارند.
پس از این مطالعه، پروژههای مشابه دیگری در گوشه و کنار جهان نظیر برزیل، پرو، جامائیکا، فیلیپین، کنیا و زیمبابوه انجام شده است. تمامی این مطالعات نشان دادهاند رشد ضعیف کودکان با کسب نمرات ضعیف در آزمونهای شناخت و عملکرد نامناسب در مدرسه در ارتباط است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.