ارزش سرمایهگذاری در معادن ۴۸ درصد افزایش یافت مرکز آمار ایران اعلام کرد: ارزش سرمایهگذاری در معادن در حال بهرهبرداری ۱۳۹۴ نسبت به سال ۹۳ رشد ۴۸ درصدی را ثبت کرد و ارزش افزوده معادن در حال بهرهبرداری نیز در این دوره ۱۳٫۹ درصد کاهش داشت. به گزارش ایرنا، از نتایج طرح آمارگیری از معادن […]
ارزش سرمایهگذاری در معادن ۴۸ درصد افزایش یافت
مرکز آمار ایران اعلام کرد: ارزش سرمایهگذاری در معادن در حال بهرهبرداری ۱۳۹۴ نسبت به سال ۹۳ رشد ۴۸ درصدی را ثبت کرد و ارزش افزوده معادن در حال بهرهبرداری نیز در این دوره ۱۳٫۹ درصد کاهش داشت.
به گزارش ایرنا، از نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری کشور مربوط به سال ۱۳۹۵ که عملکرد ۱۳۹۴ را در مقایسه با سال ماقبل آن مورد بررسی قرارداده است.
برپایه این گزارش، بررسی عملکرد معادن در حال بهرهبرداری سال ۱۳۹۴ در مقایسه با سال ۱۳۹۳ نشان میدهد که تعداد معادن درحال بهرهبرداری کشور در سال ۱۳۹۴ با ۱۴۱ مورد کاهش، ۲٫۶ درصد افت داشت.
وزارت صنعت، معدن وتجارت شمار معادن فعال کشور را افزون بر پنج هزار و ۷۰۰ معدن ذکر کرده که حدود ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از آنها استخراج میشود.
برابر این گزارش، تعداد شاغلان در معادن در حال بهرهبرداری ۶۵۸نفر کاهش(حدود ۰٫۷درصد)و جبران خدمات شاغلان ۴ هزار و ۹۲۶میلیارد ریال(معادل ۳۱٫۲درصد)افزایش داشت.
اصطلاح جبران خدمات در بعضی منابع با اداره حقوق و دستمزد مترادف در نظر گرفته شده، اما این اصطلاح مفهومی وسیعتر از آن دربردارد.
جبران خدمات نه فقط شامل دریافتیهای بیرونی مانند حقوق و مزایا بلکه شامل تمام دریافتیهای دیگر که در طبیعت شغل است، در برمیگیرد، مانند شناسایی و مطرح شدن، ترفیع، فراهمسازی فرصتهای پیشرفت، شغل غنی و پرمحتوا و شرایط کاری مطلوب و همچنین فرهنگ سازمانی مناسب. اداره حقوق و دستمزد معمولاً به دریافتیهای مالی که بهکارکنان داده میشود، اختصاص پیدا میکند.
مرکز آمار میافزاید: سال ۱۳۹۴، حدود ۳۴۳ هزار و ۹۰۰ تن مواد معدنی به ارزش ۱۱۸هزار و ۲۹۱ میلیارد ریال تولید شد.
علاوه بر این ارزش صادرات مستقیم (برحسب دلار) نیز معادل ۱۲٫۲ درصد کاهش داشته است.
برپایه این گزارش، بهرهوری نیروی کار در سال ۱۳۹۴ معادل۹۲۱٫۷ میلیون ریال و در سال ۱۳۹۳ بیش از یک میلیارد و ۶۲میلیون ریال بود، به این ترتیب در ۱۳۹۴ نسبت به سال ۹۳ معادل ۱۳٫۲ درصد کاهش ثبت شد.
همچنین سال ۱۳۹۴ استانهای کرمان، یزد و اصفهان به ترتیب با ۲۳ هزار و ۹۱۷، ۱۲هزار و ۲۰۷ و ۵ هزار و ۵۶۴ نفر بالاترین تعداد شاغلان این بخش را به خود اختصاص دادهاند.
استانهای کرمان، یزد و آذربایجانشرقی به ترتیب با ۳۳ هزار و ۸۵۸، ۱۶هزار و ۴ و ۴ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال بیشترین ارزش افزوده را داشتهاند.
یادآور میشود، مرکز آمار ایران همه ساله، طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری کشور را با هدف تهیه آمار و اطلاعات مربوط به عملکرد این بخش و محاسبه سهم آن در تولید ناخالص داخلی کشور، مقدار و ارزش تولیدات و فروش مواد معدنی، مقدار و ارزش صادرات مستقیم، ارزش افزوده، ترکیب نیروی انسانی، مقدار استخراج موادمعدنی، ارزش سرمایهگذاری و …. اجرا میکند.
برپایه طرح آمارگیری از معادن مربوط به ۱۳۹۵ که عملکرد سال ماقبل آن مورد پرسش قرار گرفته است، با مراجعه۱۸۰ نفر از مأموران آمارگیر به حدود ۶ هزار و ۵۰۰ معدن در سراسر کشور، جمعآوری اطلاعات این طرح را به انجام رسانیدهاند. همچنین در این طرح ۱۲۵ نفر در بازبینی، داده آماری و کارشناسی طرح مشارکت داشتهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.