هیأتی از قوا بر اجرای قراردادهای نفتی نظارت دارد

سخنگوی دولت هیأتی از قوا بر اجرای قراردادهای نفتی نظارت دارد سخنگوی دولت با اشاره به این‌که هیأتی متشکل از ۳ قوه بر اجرای قراردادهای نفتی نظارت دارد، گفت: اگر کسی مدرکی مبنی بر اقدام خلاف قانون در این قرارداد‌ها دارد، آن را به قوه‌ قضاییه ارایه کند. به گزارش ایلنا، محمدباقرنوبخت در نشست خبری […]

سخنگوی دولت

هیأتی از قوا بر اجرای قراردادهای نفتی نظارت دارد

سخنگوی دولت با اشاره به این‌که هیأتی متشکل از ۳ قوه بر اجرای قراردادهای نفتی نظارت دارد، گفت: اگر کسی مدرکی مبنی بر اقدام خلاف قانون در این قرارداد‌ها دارد، آن را به قوه‌ قضاییه ارایه کند.

به گزارش ایلنا، محمدباقرنوبخت در نشست خبری هفتگی خود درباره قرارداد توتال و انتقادات مطرح شده به این قرارداد، اظهار کرد: این نکته مطرح می‌شود که چرا سهم ایران کم‌تر از ۲۰ درصد است؟ در حالیکه این قرارداد دو طرف دارد که یک طرف آن شرکت ملی نفت ایران و طرف مقابل شرکت‌های توتال، شرکت چینی و پترو پارس است.

وی در ادامه افزود: ما دنبال سرمایه‌گذاری خارجی هستیم، ولی چون به دنبال انتقال تکنولوژی هم هستیم از شرکت پتروپارس به عنوان شرکت ایرانی خواستیم در کنار شرکت توتال و شرکت چینی باشد این نیز یک قرارداد کم نظیر در تاریخ ایران به ویژه پس از برجام و ثمره فعالیت دولت و همچنین برجام است.

نوبخت ادامه‌داد: ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید تصریح می‌کند که شورای اقتصاد نظر دهد که قراردادهای منعقده از نظر اقتصادی نافع است یا خیر که شورای اقتصاد قرارداد نفتی اخیر را تأیید کرده است. از سویی براساس ماده ۳ قانون نفت، هیأتی متشکل از ۳ قوه یعنی رؤسای کمیسیون‌های انرژی و برنامه مجلس، دادستان کل، وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه بر این قرارداد نظارت می‌کنند. در واقع هیچ قرارداد مهم نفتی به تصویب نمی‌رسند مگر این‌که این هیأت بر آن نظارت کنند. متن، حجم مالی، تعهدات، مقدار محصول و زمان اجرای قراردادهای نفتی توسط این هیأت بررسی و ارزیابی می‌شود و سپس این هیأت گزارش خود را به رهبر انقلاب و مجلس می‌دهد.

سخنگوی دولت با بیان این‌که رییس‌جمهور معتقد است افراد معتدل چه اصولگرا و چه اصلاح طلب می‌تواند توازن را در کابینه برقرار کند، خاطرنشان‌کرد: شاخص اعتدال یکی از شاخصه‌هایی است که رییس‌جمهور براساس آن تصمیم‌گیری می‌کند. وی به جریان اصولگرا هم اعتماد می‌کند و اگر افرادی از این جناح با دولت همفکر و همراه باشد چرا از آنها استفاده نشود؟ البته روحانی هنوز جمع‌بندی نهایی نکرده است که برخی جریان‌ها گلایه می‌کنند. تعامل با فراکسیون امید هم برای تعیین وزرا وجود دارد و آنها باید به وزرا در مجلس رأی دهند. البته هیچ جنبه فشاری از سوی این فراکسیون بر دولت وجود ندارد و رییس‌جمهور همه حرف‌ها را می‌شنود و بهترین‌‌ها را انتخاب می‌کند. روحانی بسیار مقاوم است و هیچ فشاری بر رییس‌جمهور مؤثر نخواهد بود.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت حسین فریدون تأثیری بر تصمیم روحانی در چینش کابینه دارد، افزود: این مواردی که شما اشاره کردید تأثیری بر اراده روحانی ندارد. رییس‌جمهور بسیار صبور و خویشتندار عمل می‌کند و بسیار هم زیرک است و میداند برخی اقدامات برای برهم زدن ثبات انجام می‌شود، بنابراین رییس‌جمهور با این اقدامات از مسیر اعتدال خارج نمی‌شود.

وی در مورد استفاده از زنان و جوانان در کابینه هم گفت: ملاک رییس‌جمهور جنسیتی نیست، بلکه ملاک شایستگی است. دولت به استفاده از جوانان اعتقاد دارد اما معتقد است از جوانان باید در جای خود استفاده شود.

نوبخت در بخش دیگری از این نشست درباره بازداشت حسین فریدون هم تصریح کرد: از ماه‌ها قبل و حتی سال قبل این بحث‌ها مطرح بود که نظر رییس‌جمهور هم این بود که همه افراد در برابر قانون یکسان بوده و باید در مقابل قانون پاسخگو باشند. فریدون مرتب به مراجع قضایی می‌رفت و مرتب پاسخ می‌داد اما اینبار قرار وثیقه گذاشتند و چون مبلغ آن بالا بود تهیه وثیقه زمان برد که به کمک برخی دوستان فریدون و سند خانه خودش این وثیقه تأمین شد. من نمی‌خواهم درباره رقم وثیقه قضاوت کنم ولی او که فرار نمی‌کرد که این رقم در نظر گرفته شد.

نوبخت همچنین با اشاره به این‌که ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان به مبلغ ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خریداری شده است، افزود: تاکنون ۴هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت شده و باقی مبالغ در حال پرداخت است. همچنین ۱۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۲۵ هزار و ۳۹۶ بنگاه کوچک و متوسط دولتی پرداخت شده و بنگاه‌های بزرگ هم منابع مورد نیاز خود را از طریق بورس تهیه می‌کنند.

وی در پایان گفت: ۵۱ هزار و ۹۱۰ دستگاه تاکسی جدید نیز جایگزین تاکسی‌های فرسوده شده است.