رشد نرخ مصالح ساختمانی ربطی به نوسانات ارز ندارد

رشد نرخ مصالح ساختمانی ربطی به نوسانات ارز ندارد عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر این‌که رشد قیمت مصالح ساختمانی ربطی به نوسانات نرخ ارز ندارد، گفت: باید نسخه مناسبی برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی پیچیده شود تا از تأثیرپذیری بازار مسکن و اجاره بها از این افزایش نرخ‌ها جلوگیری شود. به گزارش خانه‌ملت، […]

رشد نرخ مصالح ساختمانی ربطی به نوسانات ارز ندارد

عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر این‌که رشد قیمت مصالح ساختمانی ربطی به نوسانات نرخ ارز ندارد، گفت: باید نسخه مناسبی برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی پیچیده شود تا از تأثیرپذیری بازار مسکن و اجاره بها از این افزایش نرخ‌ها جلوگیری شود.

به گزارش خانه‌ملت، محمددامادی با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر، گفت: قطعاً با افزایش قیمت در بخش تولید در عرضه هم افزایش نرخ‌ها را شاهد هستیم؛ از این رو رشد نرخ مصالح ساختمانی تأثیر مستقیمی بر بازار مسکن و اجاره دارد.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که بخش مسکن با سیاست‌گذاری‌های اشتباه ناشی از وضع اقتصاد یا سیاست‌گذاری‌های غلط از سال‌های گذشته تاکنون اداره می‌شود، افزود: رکود موجود در بازار مسکن و یا افزایش‌های بدون ضابطه نرخ اجاره‌بها نشان از سیاست‌گذاری‌های غلط در این بخش دارد.

وی با تأکید بر این‌که افزایش نرخ مسکن و اجاره بها با ثبات بازار خرید و فروش به قشر ضعیف جامعه فشار وارد می‌کند، گفت: در این وضعیت بحرانی اگر در بخش مسکن قیمت‌های اجزاء و جزییات سازه مانند میل گرد، ماسه، سیمان و… گران شود، وضعیت بد و عجیبی در بخش مسکن رخ خواهد داد.

رشد قیمت مصالح ساختمانی رکود مسکن را عمیق‌تر می‌کند

دامادی ادامه داد: با رشد بی‌ضابطه نرخ مصالح ساختمانی نه رکود موجود در بخش مسکن کم می‌شود نه افرادی که اندوخته‌ای برای خرید خانه جمع کرده‌اند صاحب مسکن می‌شوند.

وی با بیان این‌که دولت باید در سیاست‌گذاری‌های خود در حوزه مسکن اصلاحاتی را در دستور کار قرار دهد، گفت: تولید مسکن و مصالح ساختمانی از سوی بخش خصوصی می‌تواند یکی از راهکارهای تنظیم بازار در این بخش باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که بخش خصوصی متضرر رونمایی از طرح مسکن مهر بود، افزود: این طرح، ایده خوبی بود اما به علت رقابتی که با بخش خصوصی داشت این بخش را فلج کرد، زیرا هیچ بخش خصوصی در کشورهای ضعیف و در حال توسعه مانند ایران، نمی‌توانند با دولتی که سرمایه غنی نفتی دارد رقابت کنند.

وی با بیان این‌که باید به بخش خصوصی میدان بدهیم، تصریح کرد: اگر همه چیز حاکمیتی و دولتی باشد موفقیتی حاصل نمی‌شود و ادامه روند فعلی در بخش مسکن پیگیری می‌شود.

دامادی با تأکید بر این‌که باید علت رشد نرخ مصالح ساختمانی مشخص شود، گفت: دولت باید با بررسی‌های دقیق علت افزایش نرخ مصالح ساختمانی را جستجو کند، اگر دلیل این موضوع به نوسانات نرخ ارز مرتبط شود، بی‌معنا است؛ زیرا ماسه و سیمان و سایر مصالح ساختمانی تولید داخلی بوده و ربطی به ارز ندارد.

وی ادامه داد: دولت بعد از پیدا کردن علت رشد قیمت مصالح ساختمانی باید نسخه درمانی مناسب برای کاهش نرخ و تنظیم بازار را بپیچد.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: به‌طور حتم تأثیرگذاری رشد قیمت مصالح ساختمانی بر بازار مسکن مشکلات عدیده‌ای را بر اقتصاد ایجاد می‌کند.