آمادگی اسناد مناقصه بازآفرینی سه محله در تبریز

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان آذربایجان‌شرقی اعلام‌ کرد آمادگی اسناد مناقصه بازآفرینی سه محله در تبریز ستاد بازآفرینی پایدار شهری آذربایجان‌شرقی با هدف بهسازی‌، احیا‌، نوسازی و بازسازی بافت‌های ناکارآمد شهری تشکیل جلسه داد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما‌ بافت‌های فرسوده‌، سکونتگاه‌های غیررسمی‌، حاشیه‌نشین‌ها، بافت‌های تاریخی‌ و لایه‌های میانی از جمله این بافت‌های ناکارآمد هستند. […]

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان آذربایجان‌شرقی اعلام‌ کرد

آمادگی اسناد مناقصه بازآفرینی سه محله در تبریز

ستاد بازآفرینی پایدار شهری آذربایجان‌شرقی با هدف بهسازی‌، احیا‌، نوسازی و بازسازی بافت‌های ناکارآمد شهری تشکیل جلسه داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما‌ بافت‌های فرسوده‌، سکونتگاه‌های غیررسمی‌، حاشیه‌نشین‌ها، بافت‌های تاریخی‌ و لایه‌های میانی از جمله این بافت‌های ناکارآمد هستند.

در این جلسه اعلام شد‌: تبریز پس از تهران دارای بیش‌ترین بافت ناکارآمد شهری است به‌طوری که ۱۸ درصد مساحت کلان‌شهر تبریز و ۵۰ درصد جمعیت آن در سکونتگاه‌های غیررسمی و گسل فعال و جوان با خطر نسبی بسیار بالا قرار دارند.

طبق برآوردهای اولیه برای تملک و تبدیل منطقه ‌پرخطر به‌کاربری‌های دیگر و انجام مسیرگشایی‌‌‌ها حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که باید از منابع ملی ردیف اعتبار خاصی برای آن در نظر گرفته شود.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان در این جلسه گفت: ۱۹ میلیون نفر در کشور بد مسکن هستند و در استان ما هم یک میلیون نفر در بافت فرسوده و حاشیه زندگی می‌کنند.

اخلاقی افزود: تجربه ناموفق مسکن مهر که مکان‌یابی مناسبی برای این طرح نشد هزینه‌های زیرساختی و انتقال خدمات ‌فراوان و سنگینی را در پی داشت که این مسکن‌‌‌ها نیز جزو بافت‌های ناکارآمد شهری قرار گرفت.

به گفته وی‌، جابه‌جایی ۳هزار خانوار‌ حاشیه‌نشین جنوب اتوبان پاسداران که شامل ۱۲هزار نفر جمعیت می‌شود در دستور کار است که برای هزار واحد برنامه‌ریزی شده که ۱۷۱ واحد اجرا شده و ۷۰ نفر جابه‌جا شده‌اند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان افزود: از دوهزارو۷۰۰ محله نیازمند به بازآفرینی که در کشور وجود دارد و در طول ۱۰ سال آینده بهسازی خواهند شد ۹ محله مربوط به شهرستان‌های میانه‌، مراغه‌، مرند، بناب و اهر است که برای محله‌های جدید آنها در سال ۹۶، ۷٫۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که عملیات آنها درحال اجراست.

 

اخلاقی گفت: از این تعداد، ۳ محله نیز مربوط به تبریز است که اسناد مناقصه آنها آماده است و نیاز به اعتبارات از منابع ملی دارد.