باید ثابت شود شهروند آمریکا بی‌گناه است

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران باید ثابت شود شهروند آمریکا بی‌گناه است رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با تأکید بر این‌که تمام طرف‌های توافق هسته‌ای باید از خود حسن‌نیت نشان دهند، گفت: اما آنچه آمریکا نشان می‌دهد نقض روح و متن توافق است. به گزارش ایلنا، کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی […]

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران

باید ثابت شود شهروند آمریکا بی‌گناه است

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با تأکید بر این‌که تمام طرف‌های توافق هسته‌ای باید از خود حسن‌نیت نشان دهند، گفت: اما آنچه آمریکا نشان می‌دهد نقض روح و متن توافق است.

به گزارش ایلنا، کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی و وزیر امور خارجه پیشین ایران، در گفت‌وگو با شبکه فرانس۲۴ در پاسخ به سؤالی درباره اقدام اخیر واشنگتن برای تحریم ۱۸ فرد و نهاد ایرانی، به بهانه برنامه موشکی کشورمان گفت: این تحریم‌ها نقض توافق هسته‌ای قلمداد می‌شود، به ویژه اعمال فشار بر بانک‌های بین‌المللی برای عدم دادوستد با ایران نمونه‌ای دیگر از نقض این توافق به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: آمریکا اعلام می‌کند که به‌طور کامل به توافق هسته‌ای پایبند است، مگر این‌که تصمیم دیگری اتخاذ کند. ما خودمان را برای زمانی که آمریکا بخواهد از توافق خارج شود، آماده کرده‌ایم.

خرازی در پاسخ به این سؤال که آیا توسعه برنامه موشکی ایران بخشی از پاسخ ایران به این اقدامات آمریکاست، بیان کرد: این حق ماست که موشک‌هایمان را برای اهداف دفاعی توسعه دهیم که به عنوان پاسخ ما به این اقدامات آمریکا تلقی می‌شود. تحریم‌های آمریکا نقض روح و متن برجام است.

این دیپلمات با سابقه ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره فشار آمریکا بر اروپایی‌‌ها برای تجارت نکردن با ایران و این‌که واکنش تهران چه خواهد بود، اظهار کرد: بله؛ حقیقت دارد که آنها به اروپایی‌‌ها فشار می‌آورند تا با ایران تعامل نکنند و این نقض متن توافق است که در ژوئیه ۲۰۱۵ حاصل شد، چرا که امضاکنندگان توافق هسته‌ای باید حسن‌نیت نشان دهند و به توافق عمل کنند، اما آنچه آمریکا نشان می‌دهد نقض متن توافق است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که خط قرمز ایران در اینجا چیست، گفت: خط قرمز ایران زمانی است که آنها از توافق خارج شوند و این به‌طور کامل یک شرایط جدید خواهد بود.

خرازی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات آمریکا برای آموزش نیروهای شورشی در سوریه علیه بشار اسد، تصریح کرد: آنها به گروه‌های تروریستی بسیار کمک کردند. همان‌طور که آقای کلینتون گفته است، آنها به ایجاد داعش نیز کمک کرده‌اند، اما دولت بشار اسد در بازپس‌گیری اراضی سوریه و عقب راندن گروه‌های تروریستی موفق بوده‌اند، بنابراین اکنون زمانی است که همگان باید بیندیشند صلح چگونه برقرار خواهد شد. برای این منظور آنها باید به حمایت از تروریسم پایان دهند، زیرا هیچ‌کس آن را نخواهد پذیرفت.

وی درباره ادعای استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه توسط بشار اسد و این‌که ایران چگونه این مسأله را توجیه می‌کند، گفت: ایران هرگز استفاده از سلاح‌های شیمیایی را تصدیق نمی‌کند اما باید ثابت شود که دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است. اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد داعش و دیگر گروه‌های تروریستی تسلیحات شیمیایی را به‌کار گرفته‌اند نه دولت سوریه.

خرازی در پاسخ به سؤالی درباره حمله اخیر تروریست‌‌ها به ایران، تصریح کرد: ایران همیشه بی‌دفاع بوده، اما برای مقابله با تروریست‌‌ها به اندازه کافی با ثبات و محکم بوده است. یکی از دلایلی که ما برای کمک به دولت‌های عراق و سوریه تعجیل کردیم، به دلیل نگرانی درباره امنیت خودمان بود، زیرا آنها بسیار به مرزهایمان نزدیک بودند. بغداد در آستانه سقوط قرار داشت و آنها به راحتی می‌توانستند به مرزهای ایران بیایند، بنابراین ایران هدف تهدید این تروریست‌‌ها و شکننده بود.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره بازداشت اخیر یک شهروند آمریکایی در ایران و این‌که برخی وی را بی‌گناه می‌دانند، بیان کرد: اگر وی بی‌گناه بود، صحبت‌های شما قابل‌فهم بود، اما باید ثابت شود که وی بی‌گناه است. در همه دنیا این اتفاق می‌افتد که افرادی جاسوسی می‌کنند و مرتکب جرم می‌شوند، بنابراین باید بازداشت شوند. چرا باید چنین حساسیتی درباره ایران وجود داشته باشد که وقتی یک نفر دستگیر می‌شود حتماً بی‌گناه است. اگر بی‌گناه نباشد پرونده علنی می‌شود تا مشخص شود که وی چه جرمی مرتکب شده و به دلیل چه فعالیتی بازداشت شده است. در فرانسه و همچنین انگلیس و روسیه، این بازداشت‌‌ها وجود دارد. این اتفاقات همه‌جا روی می‌دهد.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در ادامه این گفت‌وگو درباره ادعا‌ها مبنی بر تلاش ایران برای افزایش نفوذ خود در منطقه که به افزایش تنش‌‌ها منجر می‌شود، گفت: ایران تنش ایجاد نمی‌کند. ایران برای ایجاد ثبات تلاش می‌کند. ما به دولت‌های عراق و سوریه کمک کردیم تا ثبات و امنیت منطقه را حفظ کنیم، اما آنها از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند و این به بی‌ثباتی و ناامنی منجر می‌شود. این دو با هم متفاوت است.

 

وی افزود: ما به‌طور طبیعی در منطقه نفوذ داریم و این مختص به سال‌های اخیر نیست، بلکه همیشه و در طول تاریخ نفوذ داشته‌ایم. ما در حال حاضر از طریق حمایت از دولت‌های عراق و سوریه برای مقابله با تروریسم دارای نفوذ هستیم و این قابل قبول و معمول است.