تأخیر در سرمایهگذاری؛ استراتژی غولهای نفتی در کاهش هزینهها شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان پس از یک استراحت کوتاه در اوایل سال ۲۰۱۷ که به دلیل افزایش بهای نفت پس از ۳ سال افت قیمت اتفاق افتاد، بار دیگر ناچارند از هزینههای خود بکاهند. به گزارش ایرنا، امید شرکتهای بزرگ به توافق اوپک و […]
تأخیر در سرمایهگذاری؛ استراتژی غولهای نفتی در کاهش هزینهها
شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان پس از یک استراحت کوتاه در اوایل سال ۲۰۱۷ که به دلیل افزایش بهای نفت پس از ۳ سال افت قیمت اتفاق افتاد، بار دیگر ناچارند از هزینههای خود بکاهند.
به گزارش ایرنا، امید شرکتهای بزرگ به توافق اوپک و غیراوپک برای کاهش تولید سبب شد قیمتهای نفت که در سال ۲۰۱۶ تا ۲۷ دلار در هر بشکه کاهش یافته بود در ژانویه (دی- بهمن) گذشته به بیش از ۵۸ دلار در هر بشکه افزایش یابد.
اما قیمت نفت برنت دریای شمال بار دیگر به کمتر از ۵۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت و در همان سطح باقی ماند. در چنین شرایطی و در حالی که تولید نفت در آمریکا و برخی کشورهای دیگر افزایش پیدا کرده و برآورد بانکهای بینالمللی از قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ نیز نسبت به گذشته کاهش یافته است، سرمایهگذاران بار دیگر بر این نکته تمرکز کردهاند که شرکتهای بزرگ بینالمللی مانند اکسونموبیل، رویالداچشل و توتال تا چه اندازه قادرند در شرایطی که بهای نفت از افزایش به سطح ۶۰ دلار در هر بشکه باز مانده است، با کاهش سود سر کنند؟
این در حالی است که شرکتهای بزرگ نفتی به تازگی شرایطی را پشت سر گذاشتهاند که آنها را ناچار کرد هزینههای خود را بهشدت کاهش دهند. در اواسط سال ۲۰۱۴ قیمتهای نفت پس از ثبت رکورد بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه به دلیل افزایش چشمگیر تولید، بهطور چشمگیری کاهش یافت.
در پی این فروپاشی قیمت، شرکتهای بزرگ نفتی ناچار شدند با بیرون کردن هزاران نفر از کارکنان خود، کنارگذاری برخی پروژهها و فروش داراییهایشان، هزینههای خود را کاهش دهند.
**تلاش نفسگیر غولهای نفتی
براساس برآوردهای گردآوری شده توسط رویترز، درآمد خالص شرکتهای اگزان، شورون، شل، بریتیش پترولیوم، توتال، انی و استات اویل در ۳ ماهه منتهی به ۳۰ ژوئن (۹ تیر) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بهطور متوسط دو برابر میشود، حتی اگر سطح قیمت افزایش نیابد.
در اوایل سال ۲۰۱۷، تیمهای مدیریت شرکتهای بزرگ به مجریان خود اعلام کردند که امسال در سطح قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه میتوانند هزینههای خود را پوشش دهند و سود سهام پرداخت کنند.
اما اکنون که میانگین قیمت نفت برنت در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۱۷ کمتر از ۵۰ دلار در هر بشکه بوده و پیشبینیها نشان میدهد میانگین امسال قیمت نیز کمتر از ۵۴ دلار در هر بشکه خواهد بود، کاهش هزینههایی که در گذشته انجام شده، ناکافی است.
برآوردها نشان میدهد، در حالی که خالص درآمد شرکتهای نفتی در۳ ماهه دوم سال ۲۰۱۷ ممکن است در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده باشد، اندازه این شاخص در مقایسه با ۳ ماهه نخست ۲۰۱۷ به گونه دیگری تغییر کرده ممکن است حدود ۲۰ درصد کاهش یافته باشد.
«جیسونکنی» رییس بخش تحقیقات سهام شرکتهای نفتی اروپایی بانک اسپانیایی سنت اندر گفت: با توجه به سطح کنونی قیمتها، سال ۲۰۱۷ همچنان برای غولهای نفتی سالگذار است و در این شرایط سرمایهگذاری لزوماً افزایش پیدا نمیکند.
وی تأکیدکرد: شرکتهای بزرگ نفتی باید مثل گذشته عمل کنند و هزینههای خود را کاهش دهند.
در هفتههای اخیر با کاهش قیمت سهام غولهای نفتی، شاخص عملکرد سود که از تقسیم سود سهام به قیمت سهام به دست میآید، افزایش پیدا کرده و به آخرین رکورد خود نزدیک شده است. این پدیده نشانگر نگرانی سرمایهگذاران است.
شرکتهای شل، استاتاویل و توتال گزارش خود را در این زمینه پنجشنبه گذشته و شرکتهای اگزان موبیل و شورون جمعه گذشته منتشر کردند. بریتیش پترولیوم نیز امروز (یکشنبه) گزارش خود را منتشر میکنند.
کنی گفت: شرکتهای بزرگ قصد دارند هزینههای خود را حتی در قیمت ۵۵ دلار در هر بشکه نیز کاهش دهند و میتوانند با به تأخیر انداختن سرمایهگذاریها، سادهسازی طرح پروژههای فراساحلی و دیگر پروژهها و همچنین فروش داراییهای خود به میزان بیشتری از سطح هزینهها بکاهند.
هیأت مدیره شرکتهای بزرگ راهحلهای مختلفی برای سازگاری با روند پر فراز و نشیب قیمتهای نفت در پیش گرفتهاند.
شرکت اگزانموبیل و شورون در ماههای اخیر در صنعت نفت شیل آمریکا سرمایهگذاری کردهاند تا از مزایای آن که هزینه به نسبت پایین توسعه صنعت و زمان کوتاه دسترسی به نفت قابل تجارت است، بهرهمند شوند.
شرکتهای شل، بریتیش پترولیوم و توتال تمرکز بیشتری بر کاهش هزینه پروژههای بزرگ نفت و گاز آبهای عمیق کردهاند تا بتوانند با شرکتهای تولیدکننده نفت شیل که هزینه تولید آنها پایین است، رقابت کنند.
براساس نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط رویترز، تحلیلگران به برخی شرکتها به دلیل صرفهجویی مستمر آنها در هزینه امتیاز دادهاند. توتال دارای ۱۸ سفارش خرید بزرگ و شرکت شورون دارای ۱۷ و شل دارای ۱۶ سفارش خرید بزرگ هستند.
بنا به اعلام بانک اچاسبیسی انگلیس، اگزان با ۸ سفارش خرید بزرگ در پایین لیست قرار دارد. نسبت بالای قیمت سهام به درآمد سهام شرکت اگزان موبیل و دورنمای ناامیدکننده رشد تولید آن، سهام آن را برای سرمایهگذاران از جذابیت انداخته است.
سهام شرکت اگزان موبیل در نسبت قیمت سهام به درآمد سهام ۱۶٫۹ درصد معامله میشود، در حالی که معامله سهام شرکتهای شل و بریتیش پترولیوم به ترتیب در نسبت قیمت سهام به درآمد سهام ۱۱٫۹ و ۱۰٫۳ درصد اتفاق میافتد.
سهام شرکتهای نفتی بینالمللی در بورسهای بزرگ از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا کنون رشد قیمت خوبی نداشتهاند.
«جاناتان واگورن» مدیر صندوق سرمایهگذاری انرژی گویینز که سهام شرکتهای شل، بریتیش پترولیوم، توتال و شورون را در سبد سرمایهگذاری خود دارد، گفت: شرکتهای بزرگ در قیمت ۵۵ دلار در هر بشکه در وضعیت سکون قرار دارند. آنها میتوانند هزینه ها و پرسنل خود را کاهش دهند و لازم نیست چیزی را گسترش دهند.
قیمت نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات جمعه گذشته با ۲٫۹ درصد کاهش نسبت به روز پیش از آن به ۴۷ دلار و ۸۸سنت رسید و هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۲٫۸ درصد کاهش به بهای ۴۵ دلار و ۶۲ سنت معامله شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.