در پی حضور مقامات و هیأتهای تجاری کشورهای ایتالیا و قزاقستان در ایران و سفرهای پیشین رییسجمهور به این کشورها تفاهماتی در حوزه معدن و صنایع معدنی با هیأتهای تجاری این دو کشور حاصل شده که رییس هیأت عامل ایمیدرو جزییات آن را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، مهدی کربسیان، معاون وزیر صنعت، معدن […]
در پی حضور مقامات و هیأتهای تجاری کشورهای ایتالیا و قزاقستان در ایران و سفرهای پیشین رییسجمهور به این کشورها تفاهماتی در حوزه معدن و صنایع معدنی با هیأتهای تجاری این دو کشور حاصل شده که رییس هیأت عامل ایمیدرو جزییات آن را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، مهدی کربسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت – درباره تفاهمات ایمیدرو با هیأت تجاری قزاقستان اظهار کرد: ایران و قزاقستان از گذشته رابطه دوستی نزدیکی با هم داشتند و منافع مشترکی نیز با هم دارند.
وی با بیان اینکه قزاقستان نیاز به راه دریایی دارد و کشور ما هم پتانسیل و امکانات وسیعی از نظر منابع طبیعی دارد، ادامه داد: پس از سفر رییسجمهور در حدود دو سال پیش و پس از آن سفر من و آقای نعمتزاده تفاهمهای خوبی در حوزه معدن و صنایع معدنی با قزاقستان انجام شد.
رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با اشاره به خاص بودن کشور قزاقستان در حوزه معدن گفت: تمام مواد معدنی شناخته شده در دنیا و به اصطلاح جدول مندلیف در قزاقستان وجود دارد و در همین راستا قرار شده که شرکت مشترک معدنی بین ایمیدرو و این کشور ایجاد شده و همکاری را از این طریق ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه شرکت معدنی ایمیدرو در قزاقستان ایجاد شده است، ادامه داد: در رابطه با شناخت معادن خوب عمل کردهایم و در همین مدت توانستهایم دو معدن ارزشمند روی و سنگآهن را شناسایی کرده و بخش خصوصی اگر علاقهمند شود آنها را در این پروژه مشارکت دهیم.
کرباسیان با بیان اینکه به دنبال فرآوری سنگ آهن تا مرحله گندله در کشور قزاقستان هستیم، اظهار کرد: قرار شده به صورت مشترک در این کشور فرآوری سنگ آهن تا مرحله گندله انجام گیرد و پس از آن این گندله از طریق راهآهن به فولاد اترک در استان گلستان که بخش خصوصی برای ساخت آن اعلام آمادگی کرده منتقل شود.
رییس هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به تفاهمات در حوزه روی نیز گفت: فرآوری این ماده نیز قرار است در کشور قزاقستان انجام و نیازهای کشور از این طریق برآورده شود. در عین حال ما به دنبال این هستیم که درصد خوبی از بازار صادراتی را نیز در اختیار بگیریم.
وی همچنین درباره همکاریهای معدنی ایران و ایتالیا نیز بیان کرد: سفر رییسجمهور به این کشور بسیار پربار و خوب بود و با توجه به اینکه همکاری شرکتهای ایرانی با ایتالیاییها به ویژه در بخش دولتی در زمان تحریم بهطور کامل قطع شده بود پس از برجام تفاهمهایی در زمینه فولاد و آلومینیم با این کشور حاصل شد.
کرباسیان افزود: در بخش فولاد تفاهم شده بود که شرکت مشترکی در چابهار با سرمایهگذاری ۶۰ درصد از سوی ایتالیا و ۴۰ درصد از سوی ایران تشکیل شود و تا سقف دو میلیارد دلار سرمایهگذاری در این شرکت انجام گیرد.
به گفته رییس هیأت عامل ایمیدرو، این امکان وجود دارد که علاوه بر شرکتهای ایرانی و ایتالیایی سایر شرکتهای اروپایی بتوانند از مرحله سنگآهن تا مرحله پایانی فولاد در این شرکت سرمایهگذاری کنند.
کرباسیان با بیان اینکه طرح توسعه شرکت فولاد مبارکه در بندرعباس و افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان به ۳ میلیون تن نیز در راستای همین تفاهمات در حال پیگیری است، اظهار کرد: مرحله تکمیلی فولاد سفیددشت که از طرحهای ۷گانه فولادی است نیز در بخش مناقصه محدود است و کارهای فاینانس آن در بخش تأمین مالی انجام شده و یک شرکت ایتالیایی نیز در این زمینه نیز ابراز آمادگی کرده است.
وی گفت: یک شرکت مشاوره فرانسوی نیز در این زمینه وارد شده و ظرف چهار ماه گزارش خواهد داد و پس از آن ما وارد بخش مناقصه میشویم که شرکتهای ایتالیایی نیز میتوانند در این مورد همکاری کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.