تغییر اقلیم و بحران آب در ایران سال به سال وضعیت بحران آب در ایران روبه بدتر شدن است؛ امسال هشدارهای زیادی در رابطه با این مسأله داده شده است. به گزارش خبرآنلاین، چندی پیش در همایش بین رشتهای آب، تعدادی از اساتید و متخصصان آب و تغییر اقلیم به سخنرانی پرداختند. کاوه مدنی، استاد […]
تغییر اقلیم و بحران آب در ایران
سال به سال وضعیت بحران آب در ایران روبه بدتر شدن است؛ امسال هشدارهای زیادی در رابطه با این مسأله داده شده است.
به گزارش خبرآنلاین، چندی پیش در همایش بین رشتهای آب، تعدادی از اساتید و متخصصان آب و تغییر اقلیم به سخنرانی پرداختند.
کاوه مدنی، استاد آنالیز سیستم و سیاست مرکز سیاست محیطزیست امپریال کالج لندن در این همایش با اشاره به وضعیت آبهای سطحی کشور گفت: خسارتی که به زیرزمین زدیم وحشتناکتر از خسارتی است که بر دریاچه ارومیه زدیم. در گذشته ما از قناتها استفاده میکردیم، مفید هم بودند چون عمرشان ثابت بود اما ما به چاهها روی آوردیم این اوضاع را خطرناکتر کرد.
او ادامه داد: دیگر باید آرام آرام فاضلاب خود را تصفیه کنیم و آن را بنوشیم. یک دریاچه را از دست دادیم، هامون خشک شد، گاوخونی هم همینطور و…
مدنی سپس با طرح این سؤال که چرا این اتفاقات افتاده است، عنوانکرد: یکی از دلایل این است که جمعیت افزایش پیدا کرده، مهمتر اینکه این افراد کجا زندگی میکنند؛ ۷۰ درصد ایرانیها شهرنشین و از ۴ یا ۵ شهر بزرگ ایران هستند. برخی فکر میکنند کشاورزی متهم اول است، کشاوری ۹۰ درصد آب را مصرف نمیکند ما ۹۰ درصد آب به آنها تخصیص میدهیم.
وی در خصوص یکی دیگر از دلایل کم آبی در ایران گفت: یک دلیل دیگر هم عطش توسعه ما در ایران است؛ ساخت برج میلاد و دو طبقه کردن پل صدر از اشارههای این مسأله است. برای مثال زدن یک نمونه خوب در فضای شهری میتوان از اصفهان نام برد، در این شهر کمبود آب حس شده است، چون آبی دیگر نیست.
مدنی در پایان در رابطه با آگاهی مدیران ایرانی گفت: ما سالهای سال براساس ١٣٠ میلیارد متر مکعب آب برنامهریزی کردیم ولی الان حتی نمیدانیم چقدر آب داریم.
در ادامه مصطفی جعفری، برنده مشترک جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ در رابطه با موضوع تغییر اقلیم و بحران آب در مسایل شهری گفت: بحث تغییر اقلیم در موضوع مدیریت شهری مهم است، هر اقدامی که میخواهیم انجام دهیم باید تغییر اقلیم را هم لحاظ کنیم.
وی افزود: به نظر من نقش مدیریت بسیار مهم است وگرنه تغییراقلیم بحران را شدیدتر میکند و باعث میشود ما از لب دره بیفتیم.
علیرضا مساح، استاد دانشگاه تهران هم در این همایش گفت: از سال ۱۸۰۰ میلادی تاکنون دمای کره زمین افزایش پیدا کرده است، برخلاف دما میانگین بارش تغییر نکرده، ولی سطح دریاها افزایش پیدا کرده است.
وی سپس با اشاره به تعهدات کشورها در توافق پاریس گفت: اگر جهان به تعهداتش در توافق پاریس عمل نکند، سطح آب دریاها یک متر بالا میآید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.