بلوغ شبکه ملی اطلاعات!

از فاز سوم « شما » رونمایی شد بلوغ شبکه ملی اطلاعات! گروه IT – فاز سوم شبکه ملی اطلاعات به عنوان فاز تکمیلی این پروژه ملی به بهره‌برداری رسید. به گزارش مناقصه‌مزایده؛ مراسم بهره‌برداری از فاز تکمیلی شبکه ملی اطلاعات صبح یکشنبه با حضور وزیر ارتباطات، معاونان این وزارتخانه و حمید شهریاری، عضو شورای […]

از فاز سوم « شما » رونمایی شد

بلوغ شبکه ملی اطلاعات!

گروه IT – فاز سوم شبکه ملی اطلاعات به عنوان فاز تکمیلی این پروژه ملی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده؛ مراسم بهره‌برداری از فاز تکمیلی شبکه ملی اطلاعات صبح یکشنبه با حضور وزیر ارتباطات، معاونان این وزارتخانه و حمید شهریاری، عضو شورای عالی فضای مجازی در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ برگزار شد.

شبکه ملی اطلاعات در ٣ فازبندی در تاریخ شهریور٩٥، بهمن ٩٥ و مرداد ٩٦ پیاده‌سازی و به بهره‌برداری رسید. این پروژه مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی و الزامات برنامه پنجم توسعه اجرایی شده است.

تفکیک ترافیک خارج و داخل و پیاده‌سازی شبکه‌ای امن، پایدار، پهن باند و دارای موبیلیتی با مدیریت مستقل و امکان عرضه خدمات محتوای بومی از جمله الزامات عملیاتی شدن شبکه ملی اطلاعات عنوان شده است.

ارتقای جایگاه زبان فارسی در وب

معاون وزیر ارتباطات از ارتقای رتبه جهانی زبان فارسی در محیط وب خبر داد و گفت: متوسط سرعت دسترسی به اینترنت تا پایان برنامه ششم به ٢٠ مگابیت می‌رسد.

نصرا…جهانگرد در مراسم رونمایی از فاز سوم شبکه ملی اطلاعات گفت: جایگاه زبان فارسی در محیط اینترنت از رتبه چهاردهم به رتبه نهم ارتقا یافته است. به نحوی که هم‌اکنون زبان فارسی ۱٫۶ درصد از حجم اینترنت را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این‌که مطابق با برنامه پنجم توسعه باید به متوسط سرعت دو مگابیت بر ثانیه در کشور می‌رسیدیم، افزود: این هدف محقق شده است و در برنامه ششم توسعه، متوسط سرعت دسترسی باید به ٢٠ مگابیت بر ثانیه برسد. پیش‌بینی می‌شود این هدف به راحتی محقق خواهد شد.

معاون وزیر ارتباطات تأکیدکرد: در پایان برنامه هفتم یعنی سال ١٤٠٥ متوسط سرعت اینترنت به ١٠٠ مگابیت می‌رسد و ٥٠ برابر می‌شود.

نتایج اجرای دو فاز از شبکه ملی اطلاعات

رییس سازمان فناوری اطلاعات، با ارایه گزارشی از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، نتایج اجرای دو فاز از شبکه را تشریح کرد.

 نصرا…جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم بهره‌برداری از فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات با ارایه گزارشی از پیشرفت این شبکه اظهارکرد: در شهریور ۹۵ فاز اول و در بهمن ۹۲ فاز دوم شبکه ملی اطلاعات افتتاح شد و برای پیاده‌سازی مرحله ۳ تیرماه ۹۶ را انتخاب کرده بودیم.

او با اشاره به نتایج اجرای دو فاز از شبکه ملی اطلاعات گفت: در نتیجه تغییرات ایجاد شده در شبکه ارتباطی کشور، سهم ترافیک خارج به داخل از ۹۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده که با افزایش داخلی‌سازی‌هاست پایگاه‌هایی که مردم بیش‌تر دسترسی دارند، سهم محتوای داخلی به ۷۰ تا ۸۰ درصد نیز می‌رسند.

احراز هویت کاربران در «شما»

معاون وزیر ارتباطات گفت: احراز هویت کاربران در شبکه همراه انجام شده و به‌زودی در شبکه ثابت نیز انجام می‌شود.

جهانگرد ادامه‌داد: اجرای این شبکه طبق مصوبات قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبات شورای عالی فضای مجازی با ۶ ویژگی اساسی شامل شبکه کامل، کوشا، فعال، با امکان عرضه محتوا، با سرعت بالا، دارای قابلیت موبیلیتی (امکان جابه‌جایی) و پهن‌باند اجرایی شده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که این شبکه در ۱۰ بخش اساسی اجرایی شده، گفت: یکی از این بخش‌ها احراز هویت کاربران است که احراز هویت کاربران در شبکه همراه اجرایی شده و در شبکه ثابت هم به زودی اجرایی می‌شود.

وی تأکیدکرد: با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات ظرفیت شبکه اصلی کشور از ۶۰۴ گیگ به ۱۰ هزار گیگ افزایش یافته که امیدواریم به ۲۰ هزار گیگ افزایش یابد. همچنین ظرفیت ترافیک بین‌الملل ۹ برابر و ظرفیت ترافیک داخلی ۱۵ برابر شده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان‌کرد: تلاش وزارت ارتباطات دسترسی به نسل ۳ و ۴ در کل ۱۱۲۴ شهر است.

جهانگرد افزود: در ابتدای این دولت تمرکز بر توسعه ارتباطات در روستا‌ها بود که بر این اساس ۲۸ هزار روستا به اینترنت دسترسی پیدا کردند.

وی خاطرنشان‌کرد: با راه‌اندازی این شبکه سهم زبان فارس از محتوای وب افزایش یافته و متوسط سرعت دسترسی به اینترنت در ایران از یک کیلوبیت در ثانیه به ۳۸ کیلوبیت در ثاینه رسیده است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در این شبکه شاهد اجرای کامل تفکیک ترافیک خارج از داخل، اعمال تعرفه نیم بها برای دیتای خارجی، شکل‌گیری مدل اسپانسردیتا، ورود اپراتورهای مجازی تلفن همراه، ارایه خدمات نوآورانه و پیاده‌سازی عملیات IP ورژن ۶ و رشد کسب‌وکارهای دیجیتال بوده‌ایم.

جهانگرد با اشاره به چالش‌‌ها و مسایل پیش رو در بحث شبکه ملی اطلاعات گفت: تمرکز اپراتور‌ها باید از تهران به مراکز گت‌وی منتقل کنیم و نیازمند مراکز داده بزرگ‌تر هستیم.

 

وی با بیان اهداف و برنامه‌های آینده شبکه ملی اطلاعات که دنبال خواهد شد، تأکیدکرد: سیاست وزارت ارتباطات در زمینه کاهش هزینه اینترنت باید همچنان ادامه یابد. همچنین نیازمند حمایت حقوقی، قضایی و انتظامی از کسب وکارهای دیجیتال هستیم و توسعه ترانزیت ترافیک بین‌الملل و نقش کشور در این حوزه باید پررنگ‌تر شود.