اعضای شورای مرکزی نظام مهندسی تأکید کردند آسایش ساختوساز در دهه سوم عمر نظام مهندسی اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در حالی با بهرهگیری از نظرات عوامل و نهادهای مرتبط با صنعت ساختمان در دست اقدام است که انتظار میرود خروجی آن منجر به بهبود وضعیت کنونی ساخت و سازها و شرایط جامعه […]
اعضای شورای مرکزی نظام مهندسی تأکید کردند
آسایش ساختوساز در دهه سوم عمر نظام مهندسی
اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در حالی با بهرهگیری از نظرات عوامل و نهادهای مرتبط با صنعت ساختمان در دست اقدام است که انتظار میرود خروجی آن منجر به بهبود وضعیت کنونی ساخت و سازها و شرایط جامعه مهندسی کشور شود.
به گزارش صما، در حال حاضر بزرگترین دغدغه مسؤولان سازمان نظام مهندسی در جریان اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان، رسیدن به ماهیت و جایگاه واقعی این سازمان است تا از این طریق بتوانند بیش از پیش در ارتقای کیفیت ساختمانها باشند. حال سؤال این است که اصلاح قانون نظام مهندسی چه تأثیراتی را میتواند در صنعت ساختمان به دنبال داشته باشد و در فرایند اصلاح قانون باید به چه نکاتی توجه شود تا قانون از کارآیی لازم برخوردار باشد؟
ضرورت توجه بیشتر به موضوع معماری و شهرسازی در اصلاح قانون
در همین رابطه عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بر ضرورت احیای ارزشهای ایرانی اسلامی در معماری و شهرسازی و رهایی شهرها از وضعیت نابهنجار سیمای شهری در فرایند اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان تأکید کرد.
طاهره نصر در خصوص تأثیرات اصلاح قانون نظام مهندسی بر صنعت ساختمان و افزایش کارآیی این قانون گفت: براساس قانون نظام مهندسی ساختمان کشور، امور باید براساس شایسته سالاری، حقوق شهروندی و ایجاد رقابت صنفی برای ارتقای دانش و توان مهندسان طراحی و واگذار شود.
رییس گروه تخصصی معماری شورای مرکزی نظام مهندسی در عین حال بر ضرورت توجه بیشتر به موضوع معماری و شهرسازی در اصلاح قانون تأکیدکرد و افزود: همچنین ماده ۲ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان به تقویت و توسعه فرهنگ و ارزشهای ایرانی اسلامی در معماری و شهرسازی تأکید کرده است.
وی تصریحکرد: بر این اساس، این ماده از قانون به صورت آشکار به ترویج اصول معماری و شهرسازی و رشد آگاهی عمومی نسبت به آن و مقررات ملی ساختمان و افزایش بهرهوری، حمایت از مردم به عنوان بهرهبرداران از ساختمانها و فضاهای شهری و ابنیه و مستحدثات عمومی و همچنین رشد و اعتلای مهندسی در کشور اشاره کرده است.
نایب رییس کمیسیون انرژی، مصالح و محیطزیست شورای مرکزی نظام مهندسی با انتقاد از وضعیت کنونی سیما و منظر شهرها اظهارداشت: متأسفانه ناهنجاریهای سیمای شهرها و همچنین ناهنجاریها و معضلات سکونت در شهرها و عدم توجه به مسایل محیطزیست در طراحیهای صورت گرفته و همچنین ناایمن بودن ساختمان سازیها در بسیاری موارد، حاکی از عدم التزام به رعایت قانون است.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون نظام مهندسی عنوانکرد: بهطور قطع بعد از گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون نظام مهندسی باید اصلاحاتی در آن صورت گیرد تا کارآیی لازم برای آن ایجاد شود.
نصر تأکیدکرد: باید توجه داشت که دهه سوم فعالیت نظام مهندسی ساختمان باید اهمیت صنعت ساخت و ساز با آسایش برای مخاطبان را به همراه داشته باشد.
وی همچنین خاطرنشانساخت: با توجه به اینکه کشور ما در بسیاری زمانها بحران حوادث طبیعی را تجربه کرده است، مسلماً قانون نظام مهندسی میتواند از سویی در ایجاد سیمای شهری به دور از ناهنجاریها و از سوی دیگر دستیابی به ایمنی و مدیریت در هنگام بروز بحران مؤثر باشد.
خروجی اصلاح قانون رویکرد نظام مهندسی را تغییر دهد
همچنین دیگر عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه با گذشت ۲۲ سال از عمر قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، این قانون نیاز به یک سری اصلاحات ساختاری دارد، گفت: در دوره دهم مجلسشورایاسلامی کمیته ویژهای به اتفاق رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و بنده برای این منظور تشکیل شده است.
شهرامکوسهغراوی با بیان اینکه این کمیته روند اصلاح قانون نظام مهندسی را بررسی میکند، اظهارامیدواریکرد: در نهایت خروجی این اقدامات منجر به یک قانون قوامدار و اثرگذاری باشد که بتواند رویکرد نظام مهندسی را تغییر بدهد.
عضو کمیسیون عمران مجلسشورایاسلامی در عین حال تأکیدکرد: با توجه به اینکه قانون نظام مهندسی ۲۲ سال قبل تنظیم شده است، موارد زیادی در آن وجود دارد که نیاز است تغییرات اساسی روی آنها صورت بگیرد و ما در حال بررسی و پیگیری این موارد برای رسیدن به نتیجه مناسب هستیم.
غراوی با بیان اینکه بندهای بسیاری از ۴۲ بند قانون نظام مهندسی نیاز به تغییر دارد، عنوانکرد: تلاش ما هم این است که با نظرخواهی و کمک گرفتن از دستاندرکاران این حوزه شامل مسؤولان سازمان مدیریت، انبوهسازان، سازمان مسکن و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و کارشناسان ذیربط قانونی را وضع کنیم که بتوانیم سالهای سال از آن به نحو بهینه استفاده کنیم و نیازی به تغییر نداشته باشد.
مانور بزرگ بازرسی مراحل ساخت و ساز برگزار شد
همچنین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران روز گذشته مانور بزرگ بازرسی مراحل ساخت و ساز سازندگان دارای صلاحیت را برگزار کرد.
این مانور با هدف اجرای مبحث دوم مقررات ملی ساختمان مبنی بر استفاده از مجریان دارای صلاحیت انجام شد، تا با نظارت مهندسان عمران، معمار، برق و مکانیک در زمان ساخت واحدهای مسکونی، زمینه صدور شناسنامه فنی و ملکی با بیمه ۱۰ ساله تضمین کیفیت ساخت و ساز در شهر تهران عملی شود.
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حاشیه برگزاری این مانور گفت: ممکن است در زمان ساخت واحدی آسیبی به ساختمانهای مجاور وارد شود، لذا وجود مجریان دارای صلاحیت میزان آسیب ما را در این حوزه به حداقل میرساند.
بهنامعابدی افزود: سازمان نظام مهندسی از سال ۱۳۷۴ کار خود را آغاز کرده تا با نظارت مهندسان حرفهای، کیفیت ساخت وساز در کشور ارتقا یابد و تاکنون با نظارت همکاران ما ساختمانهای مناسبی در شهرها ساخته شده است.
**ساخت ساختمانهای مناسب
مدیر گروه مکانیک سازمان نظام مهندسی درباره انتقاداتی که به عملکرد سازمان نظام مهندسی در بحث آسیبها و حوادثی که ناشی از کار غیرحرفهای به ساختمانهای مجاور وارد میشود، یادآورشد: فرایند احداث ساختمان تنها با سازمانهای نظام مهندسی نیست و یکی از مهمترین بخشها مرجع صدور پروانه یا همان شهرداریها است و پهنهبندی شهری و معماری برخی از ساختمانها را شهرداریها تعیین میکنند.
این عضو سازمان نظام مهندسی بیانکرد: سازمان نظام مهندسی استان تهران بیش از ۱۲۰ هزار مهندس حرفهای دارای صلاحیتدارد که کار طراحی و اجرای ساختمانها را در استان تهران برعهده دارند و همه ما تلاش میکنیم حوادث ساختمانی با نظارت مهندسان حرفهای بیش از پیش کاهش یابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.