مزایده سرخابیها فقط با مصوبه هیأت دولت امکان پذیر است مسعود طاهری- رییس سازمان خصوصیسازی گفت: برگزاری پنجمین مزایده سرخابیها فقط با مصوبه هیأت دولت امکانپذیر است زیرا در حال حاضر دولت این دو باشگاه را فرهنگی میداند. به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، علیاشرفعبدا…پوریحسینی در نشست خبری در پاسخ به اینکه آیا امکان خصوصی شدن دو […]
مزایده سرخابیها فقط با مصوبه هیأت دولت امکان پذیر است
مسعود طاهری- رییس سازمان خصوصیسازی گفت: برگزاری پنجمین مزایده سرخابیها فقط با مصوبه هیأت دولت امکانپذیر است زیرا در حال حاضر دولت این دو باشگاه را فرهنگی میداند.
به گزارش خبرنگار مناقصهمزایده، علیاشرفعبدا…پوریحسینی در نشست خبری در پاسخ به اینکه آیا امکان خصوصی شدن دو قطب فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس وجود دارد، افزود: سازمان خصوصیسازی تاکنون ۴ مزایده برای سرخابیها برگزار کرده و این آمادگی را دارد که این دو تیم پرطرفدار را به بخش خصوصی واگذار کند، اما این امر نیازمند مصوبه هیأت دولت است زیرا در حال حاضر دولت این دو باشگاه را فرهنگی میداند.
رییس سازمان خصوصیسازی میگوید برآورد این سازمان از سود سهام عدالت مربوط به سال مالی سال ۱۳۹۵ برای دارندگان یک میلیون تومان سهم ۱۵۰ هزار تومان است، اما آنچه که تاکنون قطعی شده ۱۲۵ هزار تومان است.
درباره چگونگی و مقدار سود سهام عدالت بین مشمولین این سهام، گفت: سهام عدالت باعث شد سیستم بانکی ما خود را بروزرسانی کند. ما بار دیگر از ۲۰ میلیون نفری که شبای حساب بانکی خود را وارد سیستم سهام عدالت نکردهاند دعوت میکنیم این کار را انجام دهند.
پوریحسینی افزود: از ۴۹ شرکت دارای قیمتگذاری قبلی برای سهام عدالت تا امروز ۳۰ شرکت مجمع خود را برگزار کردهاند و سود توزیع کردهاند. تعداد شرکتهایی که مجمع برگزار کرده و سود توزیع نکرده است ۴۶ شرکت است که ۳۰ شرکت از آن ۴۶ شرکت سود توزیع کردهاند و ۱۶ شرکت یا سودی نداشتند یا فعلاً تصمیمی در این مورد نگرفتهاند.
معاون وزیر اقتصاد درباره شرکتهایی که تاکنون مجامعشان برگزار نشده، گفت: تنها ۳ شرکت باقی مانده انتهای سال مالی آن شرکتها سی و یکم تیرماه بوده است. یکی از آن شرکتها که برای ما اهمیت ویژهای هم دارد شرکت هلدینگ خلیجفارس است که بهصورت قانونی تا پایان مهرماه فرصت دارد تا مجمع خود را تشکیل دهد. این شرکت در طی سالهای گذشته سود خوبی را تصویب کرده و عدد قابل توجهی از سود صاحبان سهام عدالت از این شرکت ناشی خواهد شد.
وی توضیح داد: تا به امروز ۳ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان سود توسط این ۳۰ شرکت تصویب و تحسین شده که این رقم سهم مشمولین سهام عدالت است، چرا که مجموعه سود تقسیمی شرکتها از این رقم بیشتر است.
پوریحسینی تأکیدکرد: کسانی که سهام تخصیص یافته به آن از محل سود و تخفیف و آورده نقدی مجموعاً یک میلیون تومان شده و این یک میلیون تومان در سامانه سهام عدالت ثبت شده است، تاکنون سودی معادل ۱۲۵ هزار تومان برای عملکرد سال مالی ۱۳۹۵ برای آنها تصویب شده است. بدیهی است افرادی که مقدار سهام عدالتشان ۵۳۰ هزار تومان بوده و ۴۷۰ هزار تومان مابقی را خود پر نکردهاند ۵۳ درصد از ۱۲۵ هزار تومان را خواهند گرفت.
رییس سازمان خصوصیسازی درباره سود شرکت هلدینگ خلیجفارس توضیح داد: تصور ما این است که این شرکت بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان سود داشته باشد و اگر براساس سنوات گذشته سود داشته باشد، مجموع سود شرکتها از ۴۰۰۰ میلیارد تومان فراتر خواهد رفت که اگر چنین اتفاقی بیفتد هر سبد سهام یک میلیون تومانی بیش از ۱۵۰ هزار تومان برای سال مالی ۱۳۹۵ سود خواهد داشت.
وی در پاسخ به ابهام افرادی که میپرسیدند اگر این شرکتها پس از تقسیم سود افزایش سرمایه دهند؛ سهامداران عدالت آنها چه باید بکنند، گفت: اگر شرکتی افزایش سرمایه دهد به همان اندازه که افزایش سرمایه داده سود از مشمولان کاهش یافته و آنها در افزایش سرمایه شرکت خواهند کرد، اما از آنجایی که هیچ مصوبه افزایش سرمایهای موجود نیست در این مورد صحبتی نمیکنیم.
پوریحسینی درباره زمان پرداخت سود سهام عدالت، اظهارکرد: شورای عالی اجرای سیاستهای اصل ۴۴ تصمیم میگیرد چه زمانی سود را پرداخت کند. البته این شورا در گذشته کلیات این موضوع را به ما دستور داده است و در کلیات آن هیچ ابهامی وجود ندارد، اما یک مورد هست که هیأت وزیران یا شورای عالی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی درخواست کردیم که تعیین تکلیف کنند و ما نیازمند یک مصوبه هستیم که اگر انشاا… آن مصوبه صادر شود سازمان خصوصیسازی خواهد توانست اجرای دستور کند.
رییس سازمان خصوصیسازی افزود: اولین زمانی که ما بتوانیم سود سهام عدالت را تقسیم کنیم زمانی است که ما بتوانیم این سود را از شرکتهای سرمایهپذیر دریافت کنیم. آنچه که تاکنون اتفاق افتاده تصویب سود و تقسیم سود است که عدد آن ۳۳۴۵ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: بنای ما این نیست که اگر سودی را از شرکتها دریافت میکنیم آن را بلوکه کنیم و آن را یکجا بپردازیم، اما اگر این کار را کردیم از روی ناچاری به این کار متوسل شدیم. هدف ما این است که به مرور که سود را دریافت میکنیم آن را بین مشمولین تقسیم کنیم و تا به امروز که من خدمت شما هستم ۱۳۰ میلیارد تومان از ۳۳۴۵ میلیارد تومان وصول شده و در حساب سازمان خصوصیسازی وجود دارد و انشاا… که تا پایان شهریورماه این مقدار به اندازهای برسد که با دستور شورای عالی اصل ۴۴ ما مجاز باشیم قسمت اول سود را بین مجمع سهام عدالت تقسیم کنیم.
پوریحسینی درباره کارنامه ۱۶ سال گذشته سازمان خصوصیسازی و واگذاری کنترلی شرکتها، گفت: ما در طول ۱۶ سال گذشته شرکتهایی را کنترلی واگذار کردیم، ولی متأسفانه در فضای عمومی کشور و در برخی جاهها این طور وانمود میکنند که هر جا خصوصیسازی به صورت کنترلی شرکتها را واگذار کرده آنجا نابود شده و کارگرها اخراج شدهاند و تولید نیز تعطیل شده است. عدهای اصرار دارند تا یک چهره کریه از خصوصیسازی نشان دهند.
رییس سازمان خصوصی سازی، ادامهداد: آنطور که ما ارزیابی کردیم تا به امروز در مجموع شرکتهای واگذار شده کنترلی توسط سازمان خصوصیسازی اشتغال کاهش نداشته، بلکه در آنها افزایش سطح اشتغال را شاهد بودیم. مظلومیت سازمان خصوصیسازی است که هم خریدارانش تحت فشار هستند و هم آن خریداران افراد خوبی هستند که با این که اشتغال را افزایش دادهاند، ولی باز هم در این موارد مورد اتهام قرار میگیرند.
وی توضیح داد: در طول ۱۶ سال گذشته ۱۷۱۳ مورد در لیست واگذاری قرار داشتند که ۸۴۵ مورد کاملاً واگذار شده و ۱۷۶ شرکت خود از بین رفتهاند یا مصوبه انحلال داشتهاند یا ورشکست شدهاند یا مسایلی از این دست برایشان اتفاق افتاده است و از لیست واگذاری خارج شدهاند، علاوه بر آنها ۱۴۵ شرکت دیگر وجود دارد که در آستانه خروج از لیست واگذاری هستند.
پوریحسینی تأکیدکرد: عدهای انتقاد میکنند که چرا دولت یازدهم این ۱۴۵ شرکت را میخواهد از لیست واگذاری خارج کند. در پاسخ به آنها باید بگویم که این شرکتها قابل واگذاری نیستند. مثلاً شرکت توزیع برق، گاز و آبفای شهری و صندوقهای حمایت کشاورزی جزو شرکتهای اقتصادی نیستند، زیرا خدمات و کالاهای این شرکتها قیمت تکلیفی دارند و به نوعی دولت برای ارایه این خدمات یارانه میپردازد و اگر ما در چنین شرایطی این شرکتها را واگذار کنیم به بخش خصوصی نمیتوان گفت قیمتهای تکلیفی را اعمال کن، چرا که بخش خصوصی نباید یارانه بپردازد، لذا یا دولت باید قبول کند که این یارانه را بدهد و یا باید آن را از دریافتکنندگان کالا و خدمات بگیریم که هیچ کدام از این دو شرایط فراهم نیست و تا زمانی که این شرایط فراهم نباشد ما امکان واگذاری این شرکتها را نداریم.
رییس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به سؤالی که چرا در مقابل آنهایی که به گفته شما غیرقانونی عمل میکنند و بداخلاقی میکنند و به جای مراجعه به محکمه در تریبونهایشان صحبت میکنند، پس از صحبتهای به گفته شما غیرقانونی آنها، شما به محکمه مراجعه نمیکنید. آیا فکر میکنید که زورتان به آنها نمیرسد؟ گفت: تذکر شما درست است. ما اگر بخواهیم ریشه را بخشکانیم باید همین کار را انجام دهیم یعنی اگر کسی به ما افترا میزند باید برویم و علیه آن شکایت کنیم. شاید این که ما شکایت نمیکنیم از دل رحمی ماست و شاید میخواهیم فضای کشور را رادیکالی نکنیم.
وی ادامهداد: بعضاً هم اگر اظهارنظرکننده نماینده مجلسشورایاسلامی باشد این احتیاط ما بیشتر میشود تا خدایی نکرده احساس تقابل بین سازمان خصوصیسازی و مجلسشورایاسلامی ایجاد نشود.
پوریحسینی تأکیدکرد: متأسفانه حرفهای دروغی را به ما نسبت میدهند، ما هم امیدواریم با این توضیح دادنها عزیزانمان مطلع شوند و این کار را ادامه ندهند، ولی اگر این توضیحات مؤثر واقع نشد ما مجبوریم به محکمه برویم و شکایت کنیم، کما اینکه در چند ماه گذشته در دو یا ۳ مورد مجبور به طرح شکایت کیفری شدیم، اما خودمان دوست نداریم که کار به شکایت برسد، اما اگر مجبور شویم این کار را انجام میدهیم.
رییس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به این سؤالی که نام آن شرکتهایی که علیه آنها اقامه دعوا کردید، چیست؟ گفت: اجازه دهید شکایت به جایی برسد و آنها محکوم شوند تا آن وقت نامشان را اعلام کنیم. دوست نداریم تا وقتی که شکایت مطرح شده به دادنامه ختم نشده آن را اعلام عمومی کنیم، البته بگذریم که بعضی از جاهها قبل از این که شکایت به جایی برسد، موضوع شکایت را رسانهای میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.