«جغجغه یا کهورک» گیاهی بینظیر گروه محیطزیست- گیاه جغجغه (کهورک)، گیاهى چندساله، بوتهای، به ارتفاع ۳۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر است. ریشه این گیاه خاصیت رنگرزی دارد و بیشتر در دباغی و رنگ کردن پوست استفاده میشود. در گذشته که دامداران منطقه سیستان جهت تهیه دوغ از پوست دامها (مَشک) استفاده میکردند، جهت رنگ از ریشه […]
«جغجغه یا کهورک» گیاهی بینظیر
گروه محیطزیست- گیاه جغجغه (کهورک)، گیاهى چندساله، بوتهای، به ارتفاع ۳۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر است.
ریشه این گیاه خاصیت رنگرزی دارد و بیشتر در دباغی و رنگ کردن پوست استفاده میشود. در گذشته که دامداران منطقه سیستان جهت تهیه دوغ از پوست دامها (مَشک) استفاده میکردند، جهت رنگ از ریشه این گیاه بهره میبردند
خواص درمانی
این گیاه نیز همانند سایر گیاهان کاربردهای فراوانی دارد و معمولاً مورد استفادههای خاص در بین مردم سیستان میباشد.
این گیاه که با نام جغجغه و نام محلی چقک شناخته میشود. در گذشته علاوه بر اینکه این گیاه منبع تغذیه دامها محسوب میشد، در بسیاری مواقع استفادههای پزشکی نیز داشته است.
۱- میوه و ریشه این گیاه را درآب میجوشاندند و جوشانده و عصاره آن به افراد دیابتی خورانده میشد.
۲- میوههای له شده آن در آب به عنوان دارو برای مشکلات ادراری-کلیوی استفاده میشود.
۳- پودر آن را برای ترمیم زخمها مورد استفاده قرار میدهند.
۴- برخی تحقیقات حکایت از این دارد که این گیاه بینظیر باعث کاهش فشارخون، قندخون، درد قفسه سینه و گلو، سنگ کلیه، ترمیم زخم و زخمهای دیابتی، درمان گرفتگی عضلات ناشی از استرس و … میشود.
۵- دانههای این گیاه نیز پس از سوزاندن جهت ضدعفونی مشکها استفاده میشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.