جزیره «هندورابی» زیستگاهی بسیار مهم برای انواع آبزیان ناصر بهزادفر- جزیره هندورابی با ۲۲ کیلومتر مربع مساحت در فاصله ۳۲۵ کیلومتری بندرعباس و ۱۳۳ کیلومتری بندرلنگه و در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته است. این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عارضه طبیعی است. بلندترین نقطه آن ۲۱ متر و […]
جزیره «هندورابی» زیستگاهی بسیار مهم برای انواع آبزیان
ناصر بهزادفر- جزیره هندورابی با ۲۲ کیلومتر مربع مساحت در فاصله ۳۲۵ کیلومتری بندرعباس و ۱۳۳ کیلومتری بندرلنگه و در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته است.
این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عارضه طبیعی است. بلندترین نقطه آن ۲۱ متر و بزرگترین قطر آن ۷٫۵کیلومتر است. این جزیره از یک رشته ارتفاعات کوتاه پوشیده است و کرانههای شمالی و شرقی آن با شیب ملایمی به دریا منتهی میشوند. اما کرانههایغربی هندورابی کاملاً صخرهای و بلند میباشد. موجوداتی از قبیل انواع پرندگان کوچک مهاجری نظیر باز و شاهین و انواع کمی از خزندگان و موش صحرایی در آنجا یافت میشود.
تراکم مرجانها در سواحل شمالی جزیره بیشتر بوده اما مناطق غواصی جنوب این جزیره عمیقتر است. منطقه مرجانی هندورابی زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان به شمار میرود. همچنین بازدید از لاکپشتهای دریایی که از اواسط اسفندماه و تا نیمه خرداد جهت تخمگذاری به سوا حل جزیره هندورابی میآیند، جالب است.
از آبزیان موجود در این ریف شمالی میتوان به انواع مرجانهای مغزی، جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان نام برد. در ساحل شرقی جزیره نیز دارای ریفهای مرجانی غنی و انواع آبزیان و بهخصوص ستارههای دریایی بسیار زیبا میباشد که نوازشگر چشم شما خواهند بود. عمق دریا در سوا حل شرقی بین ۸ تا ۱۸ متر متغیر است و در نقاط عمیقتر ستارههای بسیار زیبای دریایی به چشم میخورند.
محیطزیست جزیره به دلیل بسته بودن آن محدود است و موجوداتی از قبیل انواع پرندگان کوچک، پرندگان مهاجری نظیر باز و شاهین و انواع کمی از خزندگان و موش صحرایی در آنجا یافت میشود.
مسیر دسترسی
مهمترین مسیر ورود به این جزیره از طریق جزیره کیش است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.