فعالیت ۱۰ میلیون نفر در حوزه سنگ معدن

رییس هیأت عامل ایمیدرو در اختتامیه جشنواره ملی عکس معدن مطرح کرد فعالیت ۱۰ میلیون نفر در حوزه سنگ معدن گروه معدن و زمین – مهدی‌کرباسیان، رییس هیأت عامل ایمیدرو از برگزاری جشنواره‌های هنری توسط دبیرخانه جشنواره‌های هنری ایمیدرو خبر داد و گفت: عرصه هنر یکی از راه‌های شناخت مسایل مربوط به حوزه معدن است […]

رییس هیأت عامل ایمیدرو در اختتامیه جشنواره ملی عکس معدن مطرح کرد

فعالیت ۱۰ میلیون نفر در حوزه سنگ معدن

گروه معدن و زمین – مهدی‌کرباسیان، رییس هیأت عامل ایمیدرو از برگزاری جشنواره‌های هنری توسط دبیرخانه جشنواره‌های هنری ایمیدرو خبر داد و گفت: عرصه هنر یکی از راه‌های شناخت مسایل مربوط به حوزه معدن است و ایمیدرو برگزاری چنین جشنواره‌هایی را در دستور کار دارد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، کرباسیان در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی عکس معدن که در سالن اجتماعات ایمیدرو برگزار شد، اظهارداشت: برگزاری این جشنواره در زمان کوتاه با کار بسیار فشرده همراه بود اما در همین مدت کوتاه دو هزار عکس به دبیرخانه ارسال شد.

وی با اشاره به این‌که از سال گذشته قرار بود این رویداد هنری را برگزار کنیم، گفت: امیدواریم بتوانیم در سال‌های بعد این جشنواره را در حوزه‌های دیگر هنری داشته باشیم چراکه معتقدیم هنر کمک بسیاری می‌تواند به حوزه معدن کند.

کرباسیان ادامه‌داد: اکتشافات جدیدی در حوزه معدن از جمله طلا صورت گرفته که تا پایان سال خبرهای خوبی در این زمینه خواهیم داد.

کرباسیان گفت: بعد از ذخایر نفت و گاز، سومین ثروت کشور را معادن آن تشکیل می‌دهند.

وی افزود: کشور ما جزو کشورهای معدنی دنیاست. طبق آمار بین‌المللی، کشور ایران پانزدهمین کشور معدنی دنیاست. از کل مساحت ایران، در حدود ۱۰۰ هزار متر مربع از این معادن کشف شده است. در سال ۲۰۱۵ ارزش کل معادن آمریکا ۷۸ میلیارد دلار بوده است. این ۷۸ میلیارد دلار در چرخه‌ای به ۶۲۰ میلیارد دلار و در چرخه‌ای دیگر به ۲٫۴۰۰میلیارد دلار افزایش پیدا کرد.

وی در ادامه به اهمیت سنگ معدن اشاره کرد و گفت: سنگ معدن جزو معادن مهم ایران است که قیمت بین‌المللی آن حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر تن است و در مرحله شمش و فولاد به ۳۵۰ یا ۴۵۰ دلار می‌رسد و اگر به ورق تبدیل شود رقم آن افزایش نیز می‌یابد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که در حوزه سنگ معدن تقریباً ۱۰ میلیون نفر فعال هستند، افزود: سنگ معدن بعد از نفت و گاز جزو مهم‌ترین معادن ما است و در حال حاضر نزدیک به ۵۷ میلیارد تن ذخیره شناخته شده داریم.

توضیح این‌که کانسنگ‌های فلزی یا سنگ معدن به‌طورکلی اکسیدها، سولفیدها، سیلیکات‌ها یا فلزهای «طبیعی» (مانند مس خالص) که معمولاً در پوسته زمین متمرکز نیستند و باید برای استخراج فلز آنها مورد پردازش قرار گیرند.

کرباسیان با تأکید بر این‌که باید آمار و ارقام اقتصادی معادن به مردم معرفی شود، گفت: یکی از راه‌های معرفی آن استفاده از هنر است.

این مدیر دولت یازدهم، ادامه‌داد: بدیهی است که از جشنواره عکس شروع کردیم چراکه همه مردم دنیا عکاس هستند و با موبایل‌های خود می‌توانند در هر لحظه و شرایطی از دوربین موبایل خود استفاده کنند.

کرباسیان با ابراز امیدواری از این‌که جشنواره در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کند، گفت: قصد ما این است که به‌صورت دائمی یک گروهی را معین کنیم و دبیرخانه دائمی جشنواره را نیز راه‌اندازی کنیم.

وی با اشاره به این‌که این روز‌ها موبایل‌ها رقیب عکاسان شده‌اند، تصریح‌کرد: اما عکاسی، هنری است که همواره جایگاه خودش را دارد و خواهش ما از هنرمندان عکاس این است که به عکاسی صنعتی توجه ویژه کنند و این هنر را از لنز دوربین خود به مردم معرفی کنند.

معاون وزیر ارشاد: هنر نورافکن نمایش زحمات معدنکاران است

در ادامه این مراسم علی‌مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر یک تریبون و نورافکنی ا‌ست که زحماتی که معدنکاران را نشان می‌دهند و همواره نمایشگاه‌های عکاسی از معدن به مخاطبان خود اطلاعات بسیاری داده است.

وی اعلام کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی این آمادگی را داریم که به فراخور نیاز کمک خود را به این جشنواره کنیم.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: گاهی اوقات در شرایط خاص با معادن و صنایع خاص مواجه می‌شویم، اما واقعیت این است که صنایع ما بسیار گسترده و تأثیرگذار هستند که باید به مردم معرفی شود.

مرادخانی با اشاره به این‌که چند سال پیش به همراه گروهی از هنرمندان موسیقی به مجموعه ذوب آهن رفتیم، گفت: هنرمندان بزرگی مانند حسین‌علیزاده نوازنده برجسته سه‌تار بعد از دیدن ذوب آهن عنوان کردند که فکر نمی‌کردیم در ایران صنعت به این شکل پیشرفت کرده باشد.

معاون هنری وزیر ارشاد ادامه‌داد: هنرمند وقتی در شرایط صنعتی مانند ذوب‌آهن قرار بگیرد خیلی خوب می‌تواند زیبایی‌های آن را منعکس کند.

مرادخانی خاطرنشان‌کرد: امیدواریم این جشنواره استمرار داشته باشد چرا که معدن در ایران متفاوت است و می‌تواند در سطح جهانی و سطوح دیگر خودش را معرفی کند.

اکبرعالمی، رییس هیأت داوران نیز اظهارداشت: سخن خود را با این عبارت آغاز می‌کنم؛ هر وقت یک موفقیت را در گوشه‌ای از جهان سراغ گرفتید، باید مدیر مدبری را هم در آن حوالی جستجو کنید. من از آقای کرباسیان درخواست دارم که به مدیران ارشد این جشنواره دستور دهند که کار را به‌گونه‌ای جلو ببرند که این جشنواره جهانی شود. از آن کتاب منتشر شود. نه در ۵٫۰۰۰ نسخه، بلکه با ۴۰٫۰۰۰ تیراژ. از همین فردا اقدام به اطلاع‌رسانی کنید تا همه عکاسان به سمت عکس معدن کشیده شوند. در آینده‌ای بسیار نزدیک شانه به شانه نفت و گاز و پتروشیمی، معدن می‌تواند درآمدزا باشد. عکس‌هایی که برای ما ارسال شد خیلی بیش‌تر از انتظارمان بود. نسل جدیدی که پا به عرصه فعالیت گذاشته است، جزو سرمایه‌های اصلی کشور هستند. ما قصد داریم این جشنواره به تهران محدود نشود و به شهرستان‌ها هم برود.

در ادامه این مراسم فرهودحقی از عکاسان پیشکسوت صنعتی با حضور مهدی‌کرباسیان، علی‌مرادخانی و اکبر‌عالمی تقدیر شد.

حقی در سخنانی کوتاه گفت: در ایران جشنواره‌های بسیاری در حوزه عکس برگزار می‌شود، اما جای این جشنواره خالی بود و خوشحالم از این که چنین رویداد هنری و صنعتی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به این‌که صنعت‌کاران مردان بی‌ادعایی هستند که از چشمان شهرنشینان به دور هستند، افزود: حتی در کنار معدن‌های بزرگ شهرهای معدنی داریم که مردم به واسطه معدن در آنجا ساکن شده‌اند و چندین نسل در حال زندگی در این فضا هستند.

وی با اشاره به این‌که این جشنواره یکی از موفقیت‌‌ترین رویداد‌ها خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: خوشحالم از این‌که عکاسان جوان گوشه عافیت هتل‌ها را ر‌ها کرده و در معادن عکاسی می‌کنند.

 

گفتنی است که برگزیدگان نخستین جشنواره ملی عکس معدن در پایان مراسم به ترتیب آذین حقیقی رتبه اول، محمدآزادی رتبه دوم و حمید‌صادقی رتبه سوم معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.