تثبیت سیاست‌های دولت با ورود بخش خصوصی به انرژی‌های نو

وزیر نیرو خبر داد تثبیت سیاست‌های دولت با ورود بخش خصوصی به انرژی‌های نو ردپای بوروکراسی در ماراتن سرمایه‌گذاری‌ها کمرنگ شد گروه انرژی- وزیر نیرو با اشاره به این‌که ورود بخش خصوصی در راستای گسترش ظرفیت انرژی‌های نو باعث استمرار و ثبات این سیاست‌ها می‌شود، گفت: دولت با سیاست‌های تشویقی مثل خرید تضمینی عزم خود […]

وزیر نیرو خبر داد

تثبیت سیاست‌های دولت با ورود بخش خصوصی به انرژی‌های نو

ردپای بوروکراسی در ماراتن سرمایه‌گذاری‌ها کمرنگ شد

گروه انرژی- وزیر نیرو با اشاره به این‌که ورود بخش خصوصی در راستای گسترش ظرفیت انرژی‌های نو باعث استمرار و ثبات این سیاست‌ها می‌شود، گفت: دولت با سیاست‌های تشویقی مثل خرید تضمینی عزم خود را برای توسعه این انرژی در کشور نشان داده است.

حمید چیتچیان، در مراسم افتتاح نیروگاه ۲۰ مگاواتی خورشیدی مکران اظهارداشت: باعث خوشحالی است که شاهد همکاری دو کشور و ملت ایران و آلمان در موضوعی که ارتباط مستقیم با آینده بشر و کره‌زمین دارد، هستیم.

وزیر نیرو بیان‌کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر و جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها، گازهای گلخانه‌ای، کمک به محیط‌زیست و توسعه پایدار هدف انسانی مقدسی است که با سرنوشت همه انسان‌ها ارتباط دارد و مسأله صرفاً اقتصادی و تولید برق نیست بلکه اهداف این طرح‌ها جهانی است.

چیتچیان تصریح‌کرد: جمهوری اسلامی از ۲۰ سال گذشته با سیاست‌های کلی نظام در بخش انرژی که رهبری آن را صادر کرد این برنامه را داشت که سهم انرژی‌های نو را در سبد انرژی کشور افزایش دهد. این هدف در قوانین توسعه‌ای برنامه سوم، چهارم، پنجم و ششم مورد تأکید قرار گرفته است.

وی خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر از ۷۶ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور، ۱۲ هزار مگاوات به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد و تاکنون سهم انرژی‌های برقابی قابل توجه بوده اما طی سال‌های اخیر نقش انرژی‌های خورشیدی، بادی، زیست‌توده، زمین‌گرمایی و توربین‌های آبی کوچک را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش داده‌ایم.

وزیر نیرو ادامه‌داد: اکنون در کشور ما حدود ۴۲۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر نوین وجود دارد که نسبت به ابتدای دولت یازدهم ۲٫۲ برابر شده است.

چیتچیان با اشاره به افزایش ظرفیت بهره‌برداری این نیروگاه‌ها طی سال‌های اخیر خاطرنشان‌کرد: در سال ۹۴ ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور ۱۴ مگاوات، سال ۹۵ صد مگاوات و در سال جاری به ۶۰۰ مگاوات خواهد رسید و این رویه با سرعت ادامه خواهد یافت.

وزیر نیرو با اشاره به این‌که وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای همگان روشن است، یادآورشد: مهم این است که دولت با سیاست‌های تشویقی مثل خرید تضمینی عزم خود را برای توسعه این انرژی در کشور نشان داده است. وی ابراز امیدواری کرد که با سرعت ظرفیت انرژی‌های نو در کشور افزایش یابد.

چیتچیان افزود: نکته مهم این است که تمام فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و ورود بخش خصوصی به این فعالیت باعث استمرار و ثبات این سیاست‌ها می‌شود و بخش خصوصی نشان داده که با تشخیص درست وارد این کار شده که نه تنها در بخش تولید برق بلکه در بخش تولید تجهیزات نیز فعالیت داشته است.

وزیر نیرو تصریح‌کرد: ما امروز ۲۱۰ مگاوات امکان تولید پنل خورشیدی در کشور داریم که ۱۲۰ مگاوات آن در شیراز افتتاح شد و تا پایان سال ظرفیت تولید فوتوولتاییک به ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید و به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور کمک می‌کند.

وی ادامه‌داد: نکته دیگر در رابطه با این موضوع جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این فعالیت‌ها است که تاکنون شرکت‌هایی از آلمان، سوئیس، اسپانیا، چین و کره‌جنوبی سرمایه‌گذاری مستقیم داشته‌اند.

چیتچیان با اشاره به روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور توضیح‌داد: در سال گذشته فقط یک نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی داشتیم. دو نیروگاه ۷ مگاواتی در همدان و اوایل امسال یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی در همدان و اکنون یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی در مکران و یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی نیز در جاجرم خراسان کلنگ‌زنی شدند و به این ترتیب شاهدیم که این ظرفیت‌ها توسعه خواهند یافت.

ایرنا نوشت؛ نیروگاه ۲۰ مگاواتی خورشیدی ماهان با اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد ریال با سرمایه‌گذاری مشترک بخش خصوصی؛ شرکت سولار انرژی مکران، شرکت دوریان سوئیس و مدیریت طرح شرکت آلمانی آدور در مدت ۶ ماه راه‌اندازی شده است. این مجتمع از ۷۶ هزار و ۹۱۲ عدد پنل خورشیدی در مساحتی بالغ بر ۴۴ هکتار نصب شده است. با تولید این مقدار انرژی ظرفیت تولید برق استان به ۳۵۲۰ مگاوات می‌رسد.

این پروژه واقع در مسیر کرمان به شهرستان بم بوده و اعتبار آن ۱۴۰ میلیون دلار برآورد شده است.

استاندار کرمان در این مراسم گفت: در استان کرمان بعد از برجام ۲٫۵ میلیارد دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش فولاد، مس، خودروسازی و انرژی‌های خورشیدی داشته‌ایم.

علیرضاحسینی با اشاره به مزیت‌های استان کرمان به لحاظ معدنی، تاریخی و همچنین باغات تصریح‌کرد: علاوه بر اینها ما در این استان به دنبال این هستیم که سالانه ۲۰۰ مگاوات یعنی به مدت ۱۰ سال دو هزار مگاوات انرژی خورشیدی احداث کنیم.

حسینی‌یادآور شد: البته ما شرایط را نیز به نحوی فراهم کرده‌ایم که سرمایه‌گذاران بدون کم‌ترین بوروکراسی اداری بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.

همچنین مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی گفت: به کمک انرژی‌های تجدیدپذیر در نقاط محروم از برق پایدار برخوردار شده‌ایم.

 

سیدمحمدصادق‌زاده با اشاره به این‌که اکنون همه ملت‌‌ها به این منبع انرژی پاک در دنیا توجه دارند خاطرنشان‌کرد: انرژی‌های نو امروز تبدیل به ابزاری برای همکاری ملت‌‌ها شده است و ما شاهدیم که سرمایه‌گذاران همکاری تنگاتنگ با مردم در نقاط مختلف دنیا از جمله اروپا و آسیا دارند. بدون این‌که دولت‌‌ها بار سنگینی را به خود تحمیل کنند و به این ترتیب با روند روبه‌رشد انرژی‌های نو شاهد توسعه اقتصادی در کشور خواهیم بود.