راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی

راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی با بیان این‌که راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی بر مبنای ملاحظات زیست‌محیطی را در دستور کار قرارداده‌ایم، گفت: این طرح در صورت به ثمر رسیدن می‌تواند مشکل زیست‌محیطی «روی» را رفع کند. مهدی ذاکری […]

راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی

سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی با بیان این‌که راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی بر مبنای ملاحظات زیست‌محیطی را در دستور کار قرارداده‌ایم، گفت: این طرح در صورت به ثمر رسیدن می‌تواند مشکل زیست‌محیطی «روی» را رفع کند.

مهدی ذاکری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که حدود یک سال از دریافت مجوز پژوهشکده فرآوری موادمعدنی می‌گذرد، اظهارکرد: طرح راه‌اندازی اولین پایلوت کارخانه مس و روی اکسیدی و سولفیدی بر مبنای ملاحظات زیست‌محیطی را در دستور کار قرارداده‌ایم.

سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی با اشاره به این‌که این طرح برای اولین بار در ایران اجرا می‌شود، افزود: این طرح در نیمه راه قرار دارد که در صورت به ثمر رسیدن می‌تواند مشکل زیست‌محیطی «روی» را رفع کند.

وی ادامه‌داد: نامه تأییدیه دولت را نیز در اختیار داریم و برای تأمین منابع به سازمان برنامه معرفی شده‌ایم که منتظر جلسه دفاع هستیم. امیدواریم طی ۶ ماهه دوم اجرای این طرح کلید بخورد.

ذاکری تصریح‌کرد: البته شرکت ملی مس به لحاظ سخت‌افزاری اعلام حمایت کرده و کارهای پایه شروع شده است.

سرپرست پژوهشکده فرآوری موادمعدنی به طرح تولید پایلوت کاغذ معدنی از سنگ‌های کربنات نیز اشاره کرد و گفت: این طرح یک طرح خود کارفرمایی است که به صورت پایلوت تولید شده و گزارش آن را به دولت نیز فرستاده‌ایم.

وی با بیان این‌که در صورت کمک صندوق توسعه، راه‌اندازی صنعتی این خط آغاز می‌شود، اظهارکرد: تولید کاغذ معدنی از سنگ‌های کربنات بحث جدیدی نیست ولی مسأله اینجا بود که شرکت‌های خارجی از جمله چینی‌‌ها زمانی که میخواستند کارخانه را تجهیز کنند، عملکرد قابل قبولی نداشتند.

ذاکری‌افزود: دولت برای اشتغال‌زایی مناطق به خصوص مناطق محروم، قصد دارد کارخانه‌های کوچک در این حوزه تأسیس کند و در صورت مقاومت بازار کاغذ، بازار بسته‌بندی مناطق را پوشش دهد که جایگزین بسته‌بندی‌های معمول است.

سرپرست پژوهشکده فرآوری موادمعدنی با بیان این‌که یکی از مزایای طرح تولید کاغذ معدنی از سنگ‌های کربنات عدم نیاز به آب برای تولید است، تصریح‌کرد: با هزینه خودمان این محصول را به صورت پایلوت انجام دادیم و برای دولت فرستادیم. بنابراین قرار است که در مرحله اول به عنوان «بسته‌بندی» در مناطق محروم مورد استفاه قرار گیرد و جایگزین بسته بندی‌های معمول شود.

وی همچنین به طرح دیگر این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: طرح دیگر پژوهشکده فرآوری موادمعدنی، دستیابی به دانش فنی طراحی کارخانه‌های مس در کشور بوده که از طرح‌های پایه و کلان است.

ذاکری افزود: برای اجرای این طرح موافقت مدیران دولتی را گرفته‌ایم که در پروسه تصویب است و در صورت اتمام طرح، اثربخشی زیادی در معدن خواهد داشت.

سرپرست پژوهشکده فرآوری موادمعدنی با بیان این‌که برنامه ششم توسعه کشور بر مبنای معدن و نفت نوشته شده است، ادامه‌داد: جلوگیری از خام‌فروشی معادن یکی از موارد مورد نیاز کشور و دولت است که با فرآوری معادن می‌توان در این راستا حرکت و ارزش ‌افزوده و اشتغال زیادی را ایجاد کرد.

 

وی در پایان اظهارکرد: همچنین بحث گسترش مرزهای دانش دیگر سیاست پژوهشکده است که تاکنون در کشور چندان به سراغ این موضوع نرفته‌ایم.