پیگیری تفاهمنامهها در مذاکرات وزیران نفت ایران و عراق نوسازی پالایشگاههای عراق توسط بخش خصوصی ایران ملاقات وزیر نفت، با وزیر نفت عراق، دیروز با محور پیگیری تفاهمنامههای اواخر ماه فوریه میان تهران و بغداد و بررسی تحولات بازارهای جهانی نفت خام برگزار شد. به گزارش شانا، بیژنزنگنه روز گذشته در دیدار با جباراللعیبی، وزیر […]
پیگیری تفاهمنامهها در مذاکرات وزیران نفت ایران و عراق
نوسازی پالایشگاههای عراق توسط بخش خصوصی ایران
ملاقات وزیر نفت، با وزیر نفت عراق، دیروز با محور پیگیری تفاهمنامههای اواخر ماه فوریه میان تهران و بغداد و بررسی تحولات بازارهای جهانی نفت خام برگزار شد.
به گزارش شانا، بیژنزنگنه روز گذشته در دیدار با جباراللعیبی، وزیر نفت عراق و هیأت همراه ضمن خوشامدگویی به وی و هیأت همراه اظهارکرد: ما در حوزه بینالمللی و دو جانبه همکاریهای مطلوبی داریم و میتوانیم این همکاری را بیش از پیش توسعه دهیم.
زنگنه به سفر هیأت ایرانی به بغداد در اواخر ماه فوریه اشاره کرد و گفت: تفاهمهای خوبی در آن سفر انجام شده است که آنها را پیگیری کردند.
همچنین در نشست درباره بازار جهانی نفت مذاکره کردند.
در ادامه جباراللعیبی، وزیر نفت عراق با بیان این که تهران و بغداد روابط بسیار صمیمی، خوب و ممتازی با هم در بخشهای مختلف از جمله در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دارند، گفت: آقایحیدرالعبادی، نخستوزیر عراق سلام گرم و صمیمیشان را به شما ابلاغ کردند و آرزوی رشد، بالندگی و پیشرفت و تقویت روابط دو جانبه را داشتند.
در جریان سفر هیأت جمهوریاسلامیایران متشکل از نمایندگان شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و رییس دفتر نمایندگی وزارت نفت به ریاست امیرحسینزمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی، دو تفاهمنامه میان دو کشور امضا شد که توسعه میدانهای مشترک پرویز (نفتخانه جنوبی) و دیگری خرمشهر (سندباد یا سیبه) یکی از آنها بود.
ایران و عراق همچنین برای همکاری در دیگر بخشهای صنعت نفت از جمله نفت خام، ساخت تجهیزات، صادرات گاز، نوسازی پالایشگاههای عراق از سوی بخش خصوصی ایران و آموزش تفاهمنامه امضا کردند.
محور دیگر تفاهمنامه دوم با عراق خط لوله نفت خام و فرآورده بصرهـ آبادان – بصره بود.
در جریان سفر دیماه پارسال هیأت ایرانی به بغداد، سیدمحمدموسوی، بهعنوان نماینده ایران در کمیته مشترک تهران-بغداد و جبارقاسم، مدیر توسعه میدانها و مخازن عراق بهعنوان نماینده طرف عراقی تعیین شدند.
براساس این گزارش، صادرات گاز ایران به عراق از شامگاه ۳۱ خردادماه با حجم حدود ۷ میلیون مترمکعب در روز آغاز شد و قرار است این مقدار سرانجام به ۳۵ میلیون مترمکعب برسد.
ایران برای صادرات گاز به شهرهای بغداد و بصره با عراق دو قرارداد امضا کرده است.
با توجه به نیاز کشور عراق به گاز طبیعی برای مصارف نیروگاهی، طرح موضوع و مذاکرات قراردادی صادرات گاز ایران به کشور عراق از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز شد و در این راستا قرارداد فروش گاز به بغداد در تیرماه سال ۱۳۹۲ در بغداد امضا شد.
براساس توافقهای انجام شده مقرر است گاز طبیعی صادراتی از طریق خط لوله ششم سراسری گاز و حدود ۲۲۸ کیلومتر خط لوله ۴۸ اینچ کوهدشت – نفتشهر به استانهای دیاله و بغداد کشور عراق ارسال و از این طریق گاز مصرفی نیروگاههای المنصوریه، االقدس و الصدر تأمین شود.
قرارداد صادرات گاز به بصره، آبانماه سال ۹۴ میان حمیدرضاعراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و خالدحسنصالح، معاون وزیر برق عراق در تهران امضا شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.