رییس سازمان نظام مهندسی معدن همه معادن زغالسنگ بازرسی ایمنی شدند بعد از وقوع حادثه انفجار معدن زغالسنگ زمستانیورت آزادشهر گلستان، رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران از بازرسی تمام معادن زغالسنگ کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، حدود ۲٫۵ماه از وقوع فاجعه معدن زغالسنگ آزادشهر گذشته بود که محمدرضانعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت […]
رییس سازمان نظام مهندسی معدن
همه معادن زغالسنگ بازرسی ایمنی شدند
بعد از وقوع حادثه انفجار معدن زغالسنگ زمستانیورت آزادشهر گلستان، رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران از بازرسی تمام معادن زغالسنگ کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، حدود ۲٫۵ماه از وقوع فاجعه معدن زغالسنگ آزادشهر گذشته بود که محمدرضانعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم تجلیل از یاریرسانان این حادثه که در دفتر وزارتی برگزار شد به شدت بر لزوم افزایش نظارتها بر رعایت استانداردها، اصول HSE و روشهای ایمنی تأکیدکرد و از سازمان نظام مهندسی معدن ایران خواست تا با یک بسیج همگانی و بهکارگیری تمام نیروهای خود بهطور ویژه از تمام معادن زغالسنگ کشور که از جمله حادثهخیزترین معادن به شمار میرود، بازرسی کند.
در همین رابطه نادعلیاسماعیلیدهج، عنوانکرد که بازرسیهای کامل پیش از دستور وزیر و در همان ایام بعد از وقوع حادثه از معادن زغالسنگ کشور انجام شد که نتایج آن به شکل مکتوب وجود دارد تا آنها را در اختیار افراد متقاضی قرار دهیم.
وی همچنین عنوانکرد: در حال حاضر سازمان نظام مهندسی معدن درصدد تشکیل کارگروهی به عنوان کارگروه زغال است تا مسایل مربوط به این حوزه را به شکل تخصصی مورد بررسی قرار دهند.
رییس سازمان نظام مهندسی ایران در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت گزارش کارگروه حقیقتیاب حادثه زغالسنگ زمستانیورتآزادشهر گلستان، اظهارکرد: گزارشهایی از این کارگروه تقدیم معاونت معدنی وزارتخانه شده است که در ادامه در صورت صلاحدید به شکل عمومی منتشر میشود.
نگرانی از تکرار حادثه یورت پا برجاست
این در حالی است که حسینربیعنژاد، مشاور ایمنی سازمان نظام مهندسی کشور میگوید: با وجود اینکه بازرسیهای ایمنی از اکثر معادن کشور انجام میشود، اما نگرانی از وقوع تکرار حوادث مشابه آنچه در معدن یورت اتفاق افتاد، همچنان پابرجاست.
ربیعنژاد اظهارداشت: با وجود اینکه بازرسیها ایمنی از اکثر معادن کشور انجام میشود اما نگرانی از تکرار حوادث مشابه آنچه در معدن یورت، اتفاق افتاد، همچنان پا برجاست.
وی که بازرس سازمان نظام مهندسی معدن استان گلستان نیز محسوب میشود، با بیان اینکه معادن زغالسنگ در رأس وقوع حوادث کار قرار دارند، تصریحکرد: تا قبل از وقوع حادثه در معدن زغالسنگ زمستانیورت که به مرگ ۴۴ کارگر انجامید، هیچکس حتی فکر وقوع این حادثه را هم نمیکرد اما حالا همه به این فکر افتادهاند که چگونه میتوان از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کرد.
ربیعنژاد با بیان اینکه باید بیتعارف در صورت ناایمن بودن معادن آنها را تعطیل کنیم، افزود: تعطیلی معادن نباید تنها پس از وقوع حادثه انجام شود بلکه هر زمان که لازم باشد باید این کار را انجام داد، البته در این مواقع نگرانی از بیکار شدن کارگران و مردم محلی که تنها محل ارتزاقشان از فعالیت معدن است افزایش مییابد، اما در هر حال حفظ جان انسان ارجحیت دارد.
مشاور ایمنی سازمان نظام مهندسی کشور در ادامه با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات معادن عدم توجه پیمانکاران به استانداردهای ایمنی و بهداشت کار است، افزود: در ایران به دلایل متعدد شاهد تغییر پیمانکاران هستیم این در حالی است که عموم پیمانکاران توجه چندانی به استانداردهای ایمنی ندارند و البته پیمانکاران معدن زغالسنگ کشور نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
ربیعنژاد افزود: پیمانکاران باید از لحاظ رعایت ایمنی در پروژههایی که به دست میگیرند، رتبهبندی شوند تا کارفرمایان هنگام واگذاری پروژهها به آنها به روشنی از عملکرد آنها در پروژههای قبلی مطلع باشند.
بازرس سازمان نظام مهندسی معدن استان گلستان در پایان با بیان اینکه عموماً از اینکه فعالیتهای معادن زغالسنگ به صرفه نیست، گلایه میشود، افزود: این ادعا پس از حادثه معدن یورت تکرار شد و حتی اگر درست باشد نباید دستاویزی برای بیتوجهی به مباحث ایمنی باشد چراکه به صرفه نبودن دال بر این نمیشود که برای حفظ جان کارگران ارزشی قائل نباشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.