تشریح جزییات روش جدید فروش اینترنت

تشریح جزییات روش جدید فروش اینترنت اینترنت اتصال محور جایگزین تعرفه محور می‌شود معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات جزییات نرخ‌های جدید اینترنت نامحدود را که اول مردادماه مصوب شد، تشریح کرد و گفت: در این مصوبه برای کم‌مصرف‌ها نیز بسته اینترنت در نظر گرفته شده است. به گزارش مهر، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هفته گذشته […]

تشریح جزییات روش جدید فروش اینترنت

اینترنت اتصال محور جایگزین تعرفه محور می‌شود

معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات جزییات نرخ‌های جدید اینترنت نامحدود را که اول مردادماه مصوب شد، تشریح کرد و گفت: در این مصوبه برای کم‌مصرف‌ها نیز بسته اینترنت در نظر گرفته شده است.

به گزارش مهر، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هفته گذشته در مصوبه‌ای نحوه ارایه سرویس اینترنت پرسرعت ثابت را از مدل حجمی به سرعت تغییر داد. براساس این مصوبه از این پس اپراتورهای ارایه‌دهنده خدمات اینترنت ADSL، فیبرنوری و VDSL باید به تفکیک سرعت مورد تقاضای مشترک به وی سرویس ارایه دهند و خرید اینترنت بر مبنای حجم (گیگ) متوقف می‌شود.

جدول نرخ‌های ماهانه اینترنت پرسرعت ثابت

صادق عباسی‌شاهکوه، معاون صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مدل جدید ارایه خدمات اینترنت را توضیح داد و گفت: در این مصوبه نرخ‌های جدید بر مبنای ۶ مدل سرعت اینترنت در نظر گرفته شده است که با توجه به میزان مصرف کاربران ADSL هزینه ماهانه اینترنت برای کاربران کاهش یافته است. در همین حال محدودیت ارایه تکنولوژی نیز برداشته شده است و اپراتور‌ها می‌توانند متناسب با تقاضای سرعت کاربر به وی اینترنت ADSL، فیبرنوری و VDSL بدهند.

 

سرعت اینترنت

سقف مصرف اینترنت بین‌الملل (حجم بر مبنای گیگابایت)

سقف مصرف اینترنت داخلی (حجم برمبنای گیگابایت)

قیمت ماهانه (تومان)

۵۱۲ کیلوبیت تا ۲ مگابیت برثانیه

۱۰ گیگابایت

۲۰ گیگابایت

۲۰ هزار تومان

۵۱۲ کیلوبیت تا ۲ مگابیت برثانیه (کم مصرف‌ها)

۳ گیگابایت

۶ گیگابایت

۱۰ هزار تومان

۲ مگابیت تا ۶ مگابیت برثانیه

۱۰ گیگابایت

۲۰ گیگابایت

۳۵ هزار تومان

۶ مگابیت تا ۲۰ مگابیت برثانیه

۱۰ گیگابایت

۲۰ گیگابایت

۵۰ هزار تومان

بالای ۲۰ مگابیت برثانیه (پرمصرف تجاری)

تا سقف ۲۰۰ گیگابایت

۱۴۰۰ گیگابایت

۲۵۰ هزارتومان

۵۰ مگابیت برثانیه (فیبرنوری)

تا سقف ۲۰۰ گیگابایت

۱۴۰۰ گیگابایت

۳۰۰ هزارتومان

 

اعمال نرخ‌های جدید از اول شهریورماه

وی با بیان این‌که این مصوبه کم‌تر از یک هفته آینده به اپراتورهای اینترنت ابلاغ می‌شود، افزود: اپراتور‌ها ظرف مدت یک هفته زمان خواهند داشت تا تعرفه‌های جدید را برای مشترکانشان اعمال کنند. براین اساس حداکثر از اول شهریورماه، کاربران اینترنت را با سرعت و قیمت متفاوت دریافت خواهند کرد.

عباسی‌شاهکوه با اشاره به آمادگی زیرساخت‌های فنی اپراتورهای اینترنت برای ارایه این خدمات، تأکیدکرد: در مصوبه مرداد سال ۹۵ موضوع اینترنت غیرحجمی در کنار اینترنت حجمی به تصویب رسیده بود که امسال با حذف اینترنت حجمی و تغییرات جزیی در نرخ‌های اینترنت غیرحجمی، این مصوبه را بازنگری کردیم.

معاون رگولاتوری با بیان این‌که بر مبنای مصوبه جدید، سرویس اینترنت با تعرفه «اتصال محور» ارایه می‌شود، توضیح داد: در این سرویس، مبنای قیمتگذاری سرعت است و کاربران به جای خرید حجم دانلود، بابت میزان سرعتی که دریافت می‌کنند، هزینه پرداخت خواهند کرد.

وی با توضیح این‌که سرویس اتصال محور به معنای استفاده بی‌نهایت نیست و برای آن نیز حد در نظر گرفته است، گفت: در دنیا نیز این مدل سرویس به مصرف منصفانه (Fair Usage Pallsy) معروف است و کاربر بابت سقف حجم تعریف شده، باید هزینه پرداخت کند.

تفکیک میزان حجم استفاده از اینترنت داخلی و بین‌الملل

عباسی‌شاهکوه با بیان این‌که در این مصوبه سرعت اینترنت با دو پارامتر حجم اینترنت برای مصرف بین‌المللی و داخلی در نظر گرفته شده است، افزود: حجم استفاده از اینترنت داخلی دو برابر اینترنت بین‌الملل تعریف شده که این موضوع با هدف تقویت ترافیک ارتباطات داخل کشور و افزایش میزان محتوای داخلی است.

وی گفت: در این مصوبه اپراتورهای اینترنت مجاز هستند حداکثر تا سقف ۱۰ برابر اینترنت بین‌الملل نیز به‌کاربران با همان قیمت مقطوع درنظر گرفته شده و به شرط تأمین ظرفیت شبکه انتقال، اینترنت داخلی بدهند. با این تبصره و با هدف افزایش میزان رقابت میان اپراتورها، انتظار داریم میزان استفاده از سرویس‌های داخلی افزایش چشمگیری یابد.

عباسی شاهکوه تأکید‌کرد: طبق این مصوبه، در صورتی که فردی ۵ تا ۸ ساعت در روز به‌طور مداوم هم محتوای داخلی دانلود کند، بازهم حجم مصرفی‌‌اش به اتمام نمی‌رسد. این مصوبه به نفع کاربرانی است که از ویدئو استفاده می‌کنند.

وی هدف از اجرای این مصوبه را تعریف مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: حتی برای کاربران این گزینه را نیز قرار داده‌ایم که بتوانند تقاضا دهند به جای حجم در نظر گرفته شده برای اینترنت بین‌الملل از حداقل دو برابر اینترنت داخلی استفاده کنند. به این معنی که کاربر می‌تواند به جای ۱۰ گیگابایت حجم اینترنت بین‌الملل از ۵ گیگابایت آن استفاده کرده و ۵ گیگابایت باقی مانده را با ضریب حداقل دو برابر برای اینترنت داخلی استفاده کند. به معنای دیگر کاربر می‌تواند حجم مصرف سرویس ترکیبی خود شامل اینترنت بین‌الملل و اینترنت داخلی را تبدیل کند.

بر کیفیت سرعت اینترنت نظارت می‌شود

معاون رگولاتوری در مورد نحوه نظارت بر ارایه سرویس اینترنت طبق مصوبه جدید نیز به مهر گفت: کنترل سرعت از کنترل حجم راحت‌تر بوده و کاملاً مشخص است. تا پیش از این اپراتور‌ها مجاز بودند که تا میزان یک هشتم سرعت اینترنت کاربر را پایین بیاورند اما در مصوبه جدید این موضوع لغو شده و برای سرعت قابل ارایه به‌کاربران کف و سقف در نظر گرفته‌ایم و روی آن نظارت خواهیم داشت.

وی گفت: معمولاً حداقل سرعت استفاده کاربران از طریق دانلود و مودم مشخص است و درصورت عدم تطابق سرویس ارایه شده با سرعتی که کاربر درخواست داده است، می‌تواند به رگولاتوری شکایت خود را ارایه کند.

کاربران به جای ۵۰ هزار تومان ۳۵ هزار تومان پرداخت می‌کنند

صادق‌عباسی‌شاهکوه در مورد تعیین تکلیف مشترکانی که قرارداد آنها تا اول شهریورماه با اپراتور‌ها به اتمام نمی‌رسد برای استفاده از تعرفه‌های جدید گفت: قرارداد این مشترکان تا پایان زمان در نظر گرفته شده، ادامه می‌یابد و اپراتور‌ها ملزم هستند مطابق با همان قرارداد قبلی به‌کاربر سرویس دهند.

 

وی توضیح داد: تا پیش از این اینترنت با سرعت دو مگابیت برثانیه با حجمی حدود ۱۰ گیگابایت برای استفاده از اینترنت بین‌الملل حدود ۵۵ هزار تومان در ماه هزینه داشت اما هم‌اکنون با حدود ۳۵ هزار تومان کاربر می‌تواند اینترنت با سرعت دو تا ۶ مگابیت را در یک ماه مصرف کند.