اسفرزه، دارویی مؤثر در کاهش کلسترول

اسفرزه، دارویی مؤثر در کاهش کلسترول گروه محیط‌زیست- هند بیش‌ترین میزان تولید و صادرات اسفرزه در جهان را داراست. ایالات متحده آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده اسفرزه است. از اسفرزه برای غلیظ کردن دسرهایی مانند بستنی‌ها هم استفاده می‌شود. چسبناکی موسیلاژ اسفرزه در دمای ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد، pH 2 تا ۱۰ و در حضور نمک […]

اسفرزه، دارویی مؤثر در کاهش کلسترول

گروه محیط‌زیست- هند بیش‌ترین میزان تولید و صادرات اسفرزه در جهان را داراست. ایالات متحده آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده اسفرزه است. از اسفرزه برای غلیظ کردن دسرهایی مانند بستنی‌ها هم استفاده می‌شود. چسبناکی موسیلاژ اسفرزه در دمای ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد، pH 2 تا ۱۰ و در حضور نمک تغییر نمی‌کند.

۱- در مطالعات بسیاری به خاصیت اسفرزه در کاهش کلسترول اشاره شده است.

۲- اسفرزه معمولاً به عنوان یک فیبر غذایی استفاده می‌شود. مکانیزم عمل اسفرزه یک مانیزم کاملاً مکانیکی بوده که آب اضافی را در روده جذب می‌کند.

۳- علاوه بر این، اسفرزه به عنوان ملین هم استفاده می‌شود.

۴- درمان گلودرد، کاهش آبریزش بینی، درمان اختلالات کلیوی و کمک به محکم شدن جای دندان کشیده شده از دیگر خواص اسفرزه است.

۵- اسفرزه می‌تواند به برطرف شدن مشکلات ناشی از کمبود ویتامین C هم کمک کند.

۶- در هند اسفرزه را با روغن مخلوط کرده و از آن برای کاهش دردهای رماتیسمی و نقرس استفاده می‌کنند. یک درمان دیگر به همین طریق مالیدن آن بر روی پیشانی برای کاهش تب است.

۷- در آرژانتین اسفرزه را جوشانده و عصاره به‌دست آمده آن را خنک می‌کنند و برای درمان عفونت‌های چشم استفاده می‌کنند.

۸- در یک مطالعه نشان داده شد که مصرف اسفرزه می‌تواند احساس گرسنگی را در انسان کاهش دهد.

۹- اخیراً سازمان قلب آمریکا اعلام داشت که مصرف غذاهای فیبردار مانند اسفرزه باعث کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

۱۰- مطالعه دیگری در سال ۱۹۹۵ نشان داد که مصرف غذاهای فیبردار از جمله اسفرزه از سنین جوانی از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها جلوگیری می‌کند. تمام گیاهان این خانواده از جمله اسفرزه دارای ترکیبات آنتی‌بیوتیک است. البته این مقدار برای استفاده به عنوان یک آنتی‌بیوتیک بسیار کم است.

هشدار

یکی از خطرات اسفرزه در این است که اگر با آب کم مصرف شود، در بدن متورم شده و ایجاد توده کند.

گاهی مصرف اسفرزه در برخی افراد ایجاد حساسیت می‌کند. علایم حساسیت عبارتند از ورم غشای مخاطی و استفراغ. به همین دلیل افراد مبتلا به آسم نباید از این گیاه استفاده کنند. بذر‌ها سمی نیستند ولی بذر خیسانده نشده در آب می‌تواند منجر به التهاب معده و روده شود. جویدن بذر‌ها موجب اسهال می‌شود.

مصرف اسفرزه جذب سایر دارو‌ها را مختل می‌کند به همین دلیل باید با فاصله دو ساعته از سایر دارو‌ها مصرف شود. در این زمینه با پزشک هم باید مشورت شود. مصرف این گیاه نباید ۷ روز مداوم باشد، مگر آن‌که به توصیه پزشک باشد

منابع:

سایت نارگیل

 

طبیعت ایران