شهر تبریز در محاصره نمادهای نازیبا این روزها زیبایی و تاریخ تبریز پشت زوائد بصری پنهان مانده است و مسؤولان شهرداری از ضرورت اصلاح چهره شهر سخن به میان میآورند. به گزارش مهر، تبریز به خودی خود لبریز از زیباییهایی است که از تاریخ به ارث برده است. برخی ساختمانها، بناها، بازارها و… در تبریز، […]
شهر تبریز در محاصره نمادهای نازیبا
این روزها زیبایی و تاریخ تبریز پشت زوائد بصری پنهان مانده است و مسؤولان شهرداری از ضرورت اصلاح چهره شهر سخن به میان میآورند.
به گزارش مهر، تبریز به خودی خود لبریز از زیباییهایی است که از تاریخ به ارث برده است.
برخی ساختمانها، بناها، بازارها و… در تبریز، ویژگی ذاتی این شهر به حساب میآیند. یعنی نمیتوان آنها را جدا از تبریز دانست و تبریز را جدا از آنها. همین ویژگیهای ذاتی هستند که زیباییهای تبریز را به عنوان داشتههای ابدی در مجامع بینالمللی مطرح کرده و توانستند تبریز را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ به ثبت برسانند.
اما به غیر از زیباییهای ذاتی تبریز، این روزها به اصطلاح زیباییهایی هم به چشم میخورد که کاملاً «عرضی» هستند. یعنی بودنشان هیچ جنبه از تاریخ و مردمان تبریز را روایت نمیکند و همینطور نبودنشان باعث پشیمان شدن هیچ مسافری از سفر به تبریز نمیشود.
منظورمان از زیباییهای عرضی همان المانهای شهری، نورپردازی، مجسمهها، حجمها و… هستند که میخواهند به زور تبریز را زیباتر کنند اما غافل از اینکه نه زیبایی به اینچیزها مربوط است و نه تبریز به این زیباییها نیازمند.
زمان اینچیزها گذشته است!
داربستها، تابلوها، بنرهای فراوان و… نیز چیزهایی هستند که مانند ابری سیاه جلوی تابش زیبایی خورشید تبریز را گرفتهاند. به عبارتی دیگر همه چیز مهیا شده است برای اینکه تاریخ و زیبایی و معماری یک شهر که عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی را گرفته، پوشیده بماند.
یک شهروند تبریزی که از اوضاع حاضر شاکی است، میگوید: دیگر آن زمان گذشته است که چه شهروندان و چه مسافران به برخی چیزهای اضافی و برخی حجمهای رنگارنگ، زیبایی شهری بگویند.
مهرداد نریمانی ادامه میدهد: گاهی برای اینکه شهرداری بخواهد بگوید عملکرد خوبی داشته و به فکر زیباییآفرینی در شهر است، برخی حجمهای اضافه در شهر نصب میکند که واقعاً اسفبار بوده و هیچ زیبایی ندارند.
وی خاطرنشانمیکند: اکنون وقت آن است که به فکر کارهای عمیق و جدی باشیم. زیباییهای موقت بیشتر چهره شهر را مخدوش میکنند.
فکرهای زیبا کارهای زیبا انجام میدهند
این شهروند تبریزی عنوان میکند: مثلاً میدان ساعت یا دانشسرا که جزو بافتهای تاریخی شهر به شمار میآیند، دائم در جشنها و مراسمها پر میشوند از چلچراغهای قدیمی یا بنرها و تابلوهایی که در عصر حاضر واقعاً جایی ندارند.
وی در پایان تصریح میکند: بهنظر میآید پشت کارهای اجرایی که در شهر صورت میگیرد، هنوز فکرهای زیبایی پنهان نیستند که بتوانند کارهای زیبایی انجام بدهند. اگر واقعاً سمت و سوی نگاههای ما به مباحث زیبایی شهری عمیق باشد، درمییابیم که خیلی چیزهایی که برای آنها هزینههای گزافی میپردازیم، اضافی هستند.
۲۹دستگاه، قیچی بهدست شوند!
رییس سازمان زیباسازی شهرداری تبریز نیز با این شهروند موافق بوده و معتقد است: بسیاری از طرحهایی که در شهر به عنوان المان زیبایی بهکار برده میشوند، نهتنها هیچ زیبایی ندارند، بلکه باعث پوشاندن تاریخ و زیباییهای اصلی شهر میشوند.
رضا خلیلی میگوید: عناصری که امروزه به عنوان مبلمانهای شهری از آنها یاد میشود به نظر من اضافی هستند و شهر نیازمند یک پالایش جدی است.
در بیشتر شهرهای بزرگ دنیا تونلی وجود دارد به نام تونل تاسیاست که تمام کابلها و لولههای شهر به شکلی مخفی از داخل آن عبور میکند و جای چنین چیزی در شهرهای ما واقعاً خالی است. وی تأکید میکند: علاوه بر اینها کانالهای کولری که در بیرون ساختمانها به چشم میخورد، کابلهای برق، لولههای آب پیش از همه چیز چشمان یک توریست را به خود جلب میکند و این واقعاً امتیازی منفی برای شهر با سابقهای چون تبریز است.
رییس سازمان زیباسازی شهرداری تبریز اعلام میکند: زیباییها که میخواهند با اجبار به وسیله برخی تزیینات سطحی ایجاد شوند، به هیچ وجه خوب نیستند و مکتب و معماری اصلی ما را از بین میبرند و قابل توجه است که در این امر تمامی دستگاهها مسؤول هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.