راه‌اندازی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات در وزارت صمت

راه‌اندازی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات در وزارت صمت  مدیر کل دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد و راه‌اندازی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات در این وزارتخانه خبر داد. به گزارش ایرنا، سیدمهدی‌نیازی در نشست علمی معرفی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات صنعت و معدن و تجارت، محدودیت‌ها و […]

راه‌اندازی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات در وزارت صمت

 مدیر کل دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد و راه‌اندازی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات در این وزارتخانه خبر داد.

به گزارش ایرنا، سیدمهدی‌نیازی در نشست علمی معرفی نظام یکپارچه آمار و اطلاعات صنعت و معدن و تجارت، محدودیت‌ها و چالش‌‌ها اظهارداشت: به دلیل وجود چالش‌های فراوان، دفتر آمار و فرآوری داده‌های این وزارتخانه از چند سال گذشته تصمیم به ایجاد نظام یکپارچه آمار و اطلاعات کرد تا بتواند جایگزین سیستم غیریکپارچه آماری شود.

وی افزود: ایجاد این نظام یکپارچه سبب شد تا تمام فرایندهای پرحجم و عملیاتی وزارتخانه به‌صورت یکپارچه و در تبادل با بانک‌های مشترک، الکترونیکی شود.

نیازی اظهارداشت: پایگا‌ه‌های اطلاعاتی جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت با استانداردهای موجود طبقه‌بندی اطلاعات، ایجاد شده و توسعه‌یافته و هویت‌ هر پایگاه با کدگذاری انجام می‌شود.

وی ادامه‌داد: پایگاه‌های اطلاعاتی جدید وزارت صنعت امکان تبادل با یکدیگر را دارند و تمام فعالیت‌های اجرایی بر روی درخواست‌ها و در تمام بخش‌های ستادی، سازمانی و استانی وزارتخانه فقط از طریق سامانه‌ای که فرایندهای الکترونیکی را مدیریت می‌کند، صورت می‌گیرد.

مدیر کل دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: گزارش‌های مدیریتی و راهبردی براساس سطح تصمیم‌گیری قابل تهیه بوده و امکان عملیاتی شدن لایه‌های بالاتر زنجیره اطلاعات فراهم شده است.

نیازی اقدام‌های انجام شده را در ۵ حوزه استانداردسازی، توسعه سیستم‌ها، یکپارچه‌سازی داده‌ها، پایش، تحلیل و گزارش و اطلاع‌رسانی تقسیم‌بندی کرد و گفت: این کار توانست دو نظام یکپارچه آمار و اطلاعات «بهین‌یاب» را برای متقاضیان بیرونی و «هماهنگ» را برای پژوهشگران ایجاد کند.

وی با بیان این‌که حوزه استانداردسازی مهم‌ترین و اصلی‌‌ترین بخش این نظام اطلاعاتی است، افزود: از مهم‌ترین اقداماتی که در این حوزه انجام شده می‌توان به بازنگری در طبقه‌بندی محصولات آیسیک و توسعه آن تا سطح ۱۰ رقم؛ شروع تناظرسازی طبقه‌بندی آیسیک با سایر طبقه‌بندی‌‌ها نظیر HS و CPC و استاندارد‌سازی مفاهیم آماری و تهیه نظام‌نامه و شناسنامه اقلام آماری اشاره کرد.

نیازی، ایجاد و توسعه پنجره واحد خدمات و یکپارچه‌سازی تمام فرم‌های درخواست‌ براساس اطلاعات موجود بنگاه‌ها، تحلیل دستورالعمل‌های کاری برای تهیه زنجیره اطلاعات و یکپارچه‌سازی آنها با یکدیگر و الکترونیکی کردن فرایندهای جاری و کاری وزارت و تهیه داده‌های ثبتی و برخط و شروع الکترونیکی کردن فرایندهای برون‌سازمانی نظیر گمرک و بانک‌ها را از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در حوزه توسعه سیستم‌های اطلاعاتی این وزارتخانه عنوان کرد.

مدیر کل دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت اظهارکرد: همچنین در وزارتخانه اقدام به یکپارچه‌سازی داده‌ها با تخصیص شناسه کسب‌وکار برای مجوزهای بخش تولید و ادغام بانک‌های اطلاعاتی و ارایه خدمات به بنگاه‌ها براساس این شناسه، تعامل گسترده با دستگاه‌های مختلف و شروع جمع‌آوری داده‌های بنگاه‌ها از سایر دستگاه‌ها و تعامل با بنگاه‌ها برای ارایه یکپارچه اطلاعات شده است.

 

وی از تهیه ساختار استاندارد گزارش‌های اطلاعاتی و فرهنگ‌سازی و شروع ارزیابی وزارتخانه و استان‌ها بر مبنای تلفیق اطلاعات در حوزه اشتغال، تولید و صادرات خبر داد و گفت: این موارد از مهم‌ترین اقداماتی است که در حوزه پایش و تحلیل اطلاعات صورت گرفته است.