خودنمایی اقتصاد در بام نفتی ایران

خودنمایی اقتصاد در بام نفتی ایران میدان نفتی گچساران به‌عنوان دومین چاه بزرگ نفتی ایران و سومین میدان نفتی بزرگ دنیا، در فاصله ۲۲۰ کیلومتری جنوب‌شرقی اهواز قرار گرفته و شامل سازندهای شکافدار آسماری و بنگستان است. به گزارش مناقصه‌مزایده، در این میدان نفتی با ذخیره در جای ۶۶٫۷ میلیارد بشکه و ذخیره نهایی ۲۳٫۷ […]

خودنمایی اقتصاد در بام نفتی ایران

میدان نفتی گچساران به‌عنوان دومین چاه بزرگ نفتی ایران و سومین میدان نفتی بزرگ دنیا، در فاصله ۲۲۰ کیلومتری جنوب‌شرقی اهواز قرار گرفته و شامل سازندهای شکافدار آسماری و بنگستان است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در این میدان نفتی با ذخیره در جای ۶۶٫۷ میلیارد بشکه و ذخیره نهایی ۲۳٫۷ میلیارد بشکه نفت خام، به‌طور متوسط روزانه معادل ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام، از مخازن آسماری و بنگستان میدان گچساران تولید می‌شود.

میدان گچساران، طاقدیسی به طول حدود ۷۰ کیلومتر و عرض ۶ تا ۱۵ کیلومتر دارد، عمده تولید نفت از سازند آسماری این میدان انجام می‌شود که به‌طور عمده از سنگ‌های کربناتی تشکیل شده است.

واحد بهره‌برداری شماره یک گچساران به عنوان بام صنعت ایران، در منطقه سقلاتون واقع شده است این واحد روزانه چندین هزار بشکه نفت را از چاه‌های مجاور جمع‌آوری و تفکیک می‌کند.

واحد بهره‌برداری شماره یک گچساران در جنوب‌شرقی و در فاصله ۲۰ کیلومتری شهرستان گچساران، در منطقه‌ای به نام سقلاتون واقع شده و در سال ۱۳۱۱ به بهره‌برداری رسیده است.

 

گفتنی است، نخستین چاه بنگستانی که به تولید رسید، چاه شماره ۳۶ بود که بهره‌برداری از آن از سال ۱۳۴۰ آغاز شد، تاریخچه بهره‌برداری از مخزن نشان می‌دهد که به جز یک دوره کوتاه در سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲، تولید از مخزن گچساران همواره ادامه داشته و تولید آن همیشه صعودی بوده است.