چطور از پوستمان در برابر آفتاب محافظت کنیم تابستان به اوج رسیده و گرما امان همه را بریده است، اما گرما تنها سوغات تابستان از جانب خورشید نیست. با افزایش شدت تابش خورشید میزان اشعه ماوراءبنفش خورشید هم افزایش پیدا میکند. به گزارش سیناپرس اما این اتفاق در ایران چندان جدی گرفته نمیشود. عموم مردم […]
چطور از پوستمان در برابر آفتاب محافظت کنیم
تابستان به اوج رسیده و گرما امان همه را بریده است، اما گرما تنها سوغات تابستان از جانب خورشید نیست. با افزایش شدت تابش خورشید میزان اشعه ماوراءبنفش خورشید هم افزایش پیدا میکند.
به گزارش سیناپرس اما این اتفاق در ایران چندان جدی گرفته نمیشود. عموم مردم چیز کمی از تأثیرات بالقوه خطرناک اشعه UV آفتاب میدانند.
اشعه ماوراءبنفش
آفتاب مایه حیات ما است و ما زندگی و حیاتمان را مدیون آفتاب هستیم. همینطور تابش آفتاب به پوست ما باعث تولید ویتامین D در بدن ما میشود، که برای حیات ضروری است. اما همین آفتاب در خودش چیزی دارد که میتواند باعث دردسر ما شود.
اشعه UV یا ماوراءبنفش بخشی از طیف الکترومغناطیس است که بین طولموجهای ۱۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر که کوتاهتر از نور مریی (۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر) است تابیده میشود. منشأ این پرتوها روی زمین طیف الکترومغناطیس تابیدهشده از سوی خورشید است. پرتو فرابنفش به ۳ دسته A با طولموج ۳۱۵ تا ۴۰۰ نانومتر، B با طولموج ۲۸۰ تا ۳۱۵ نانومتر و C با طولموج ۱۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر تقسیم میشود. جو زمین تقریباً تمام امواج C را جذب میکند و پرتو فرابنفشی که به زمین میرسد، بیشتر از نوع A و کمی هم از نوع B تشکیل شده است. براساس قوانین فیزیکی هر چه طولموج امواج کوتاهتر باشد؛ انرژی بیشتری هم با خودشان حمل میکنند، بنابراین لایههای بالایی جو زمین خطرناکترین قسمتهای اشعه ماوراءبنفش را جذب میکند. اما این موضوع به این معنا نیست که اشعه رسیده به زمین خطرناک نیست. بخش مهمی از اشعه رسیده به زمین بسیار پرانرژی است و میتواند باعث تغییر در سلولهای پوست و دیگر قسمتهای بدن ما شود. این تغییر منشأ بیماریهای مختلفی در بدن ما خواهد بود.
بیماریهای آفتاب
قرار گرفتن طولانیمدت در زیر آفتاب تند میتواند باعث بروز بیماریهای مختلف پوستی و چشمی در انسان شده و سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف کند. آفتابسوختگی یکی از شناختهشدهترین تأثیرات قرار گرفتن طولانیمدت در زیر آفتاب است. در محدودههای زمانی طولانیتر قرار گرفتن زیر آفتاب باعث تغییرات برگشتناپذیر و از بین برنده پوستی میشود. فیبری شدن بافت پوست و رگهای خون باعث پیری زودرس پوستی، فوتودرماتسیس و ضایعات پیشسرطانی میشود. انواع سرطانهای پوستی بدخیم و خوشخیم از دیگر نتایج قرار گرفتن طولانیمدت و بدون پوشش در زیر آفتاب هستند. واکنشهای التهابی چشم و آبمروارید از دیگر تأثیرات اشعه ماوراءبنفش خورشید روی سلامتی انسان هستند.
مراقبت از پوست و چشم
تمام بیماریهایی که در قسمت قبلی به آنها اشاره کردیم با تمهیداتی قابل پیشگیری هستند. مهمترین نکته این است که در ساعتهای نزدیک به ظهر و زمانی که سایه شما از خودتان کوتاهتر است، بدون دلیل زیر آفتاب قرار نگیرید. حتی کشاورزان قدیمی و کسانی که مجبور بهکار در زیر آفتاب بودند هم ساعت ظهر را زیر سایه درختان و یا کلبههای کوچک موقت سپری میکردند. با این حال پوست اکثر ما به دلیل قرار نگرفتن طولانیمدت زیر آفتاب در مقابل آفتاب حساستر است و ممکن است حتی بر اثر بازتاب نور خورشید از روی زمین، شن، آب و یا حتی برف دچار مشکل شود. پیراهنهای آستینبلند، کلاههای لبهدار، عینک و کرم ضد آفتاب مهمترین وسایل پیشگیری در مقابل اشعه ماوراءبنفش خورشید هستند. کرمهای ضد آفتاب با طیف وسیع که از هر دو پرتو ماوراءبنفش A و B را پوشش میدهد با درجه محافظت (SPF)30 به بالا مناسبترین کرمهای ضد آفتاب محسوب میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.